Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: ZyXEL DMA-2501: bez rodokmenu
7.9.2011, Jakub Doležal, recenze
Když se řekne multimediální centrum, tak si jistě představíte zkušené matadory jako WD, Xtreamer, Asus a mnoho dalších. Naopak společnost ZyXEL v tomto odvětví moc známá není. Změní tento fakt model DMA2501?
danton (48) | 18.7.201611:43
jsem ho objevil na netu. Stále je v prodeji ­- dnes je 18.07.2016. V eshopu:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Líbil se mi, nedal jsem na tuto recenzi a objednal. A spokojen. Nic z toho co je zde vyčítáno jsem nezaregistroval ani po týdením provozu co jsem s teplotou ulehl do postýlky a mám čas ho z ní túrovat od rána do rána...
Všechno základní přehrává, zatím se nesekl. DivX, XviD, MKV. Z audia mp3 i flac. To mluvím o hraní po sítí z NAS a to Zyxel NSA310 ­(750GB­), tak SYNOLOGY DS216se ­(2x8TB v RAID1­) i z D­-LINK DNS­-320 ­(2x3TB v RAID1­). Stejné z USB 1TB.
Co se týče D.O., tak s větou ­"Nelíbí se mi však délka ovladače, která nutí uživatele k ručkování nahoru a dolu­" nesouhlasím. Pokud neměla věta na mysli tlačítko úplně nahoře POWER a úplně dole SLOW­/SLIDE. Pro obsluhu přehrávání vše na dosah palce ­- OK, DALŠÍ, PŘEDCHÁZEJÍCÍ, RYCHLOPOSUV VPŘED I VZAD, STOP, HLASITOST +­/­-, TITULKY, INFO, GOTO. Ostatní klapky jsou speciální, které pro přehrávání není třeba. Proto nemusí být na dosah palce.
Pak jsem si uvědomil, že bude za ty roky možná novější FW a taky že je. Nainstaloval jse ho bez problému. Zaznamenal jsem jen více jazyků lokalizace a nějakou jednu funkci navíc. Přehrávání funguje spolehlivě i teď.
Vzpomenul jsem si na Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv. Kupodivu oproti v recenzi psaném Přehratelné pouze na USB, po domácí sítí z NAS a to Zyxel NSA310 bez zaškobrtnutí, včetně zvuku.
Takže jsem rád že jsem na recenzi nedal a za těch 2700,­- Kč to koupil. Samozřejmě jsem počítal s nejhorším scénářem ­- vrácení do 14 dní bez udání důvodu. Nekoná se.
Přesto díky za tuto recenzi, díky které jsem se naučil stroj nastavit dřív, než ho pošťáci dovezli.
Odpovědět1  0
danton (48) | 18.7.201613:18
Jediné co mi tam chybí je funkce SLEEP ­- odpočet a vypnutí stroje.
Odpovědět1  0
Jakub Doležal (179) | 18.7.201618:50
Dantone děkuji za zpětnou vazbu, oceňuji, že jste si dal práci s tak obsáhlým popisem vlastních zkušeností.

Hodnocení dálkového ovladače vychází ze zkušeností a postřehů, které jsme v redakci během recenzí posbírali. Koncept lehce upravené televizní verze mi nepřijde vhodný a jako výrazně lepší hodnotím oboustranný ovladač, který je výrazně kratší a nabídne tlačítka s logičtějším uspořádáním. Nicméně ergonomie spadá to kategorie osobních preferencí, takže rozumím tomu, že Vám může ten u Zyxelu vyhovovat.

Testování videí je vždy otázkou verze firmwaru, protože výrobce může u další verze zvýšit výkon, nebo přidat podporu dalších formátů. Pamatujete si, jaká verze byla v přehrávači po vybalení, respektive na jaké jste Samsung Demo testoval?
Odpovědět0  0
danton (48) | 18.7.201619:40
Zdravím.
Tuším že tam byla nějak 01.00.02, Samsunga jsem vyzkoušel až na 01.00.05.20.27.
Dneska jsem i zjistil, že se dají nastavit titulky podle svého. Velikost, barva a orámování ­(dal jsem žluté s černým­), pozice, posun. Spotřeba při hraní cca 7W, stand by 1W.
Jsem prostě nadšený, přitom je to ­"starý­" stroj. Váš test 5 roků starý, takže Zyxel ještě o něco starší. A že ho na tom e­-shopu ještě mají v prodeji. Já myslel, že jsem nějak vlezl na archivované stránky šopu, ale ne, jsou aktuální. Uvažuji, že za ty peníze vezmu ještě jeden do zásoby.
Mám doma ještě Dvico TViX M­-6500A, Emgeton GURU4TViX a Rikomagic MK06 4K Media Hub, ale ani s jedním přehrávání po síti není tak jednoduché a prozatím bezproblémové.
Nakonec jsem přestal používat i ten NAS a hraji z routeru s integrovaným 1TB HDD ­- WD My Net N900 Central 1TB. Router je stejně puštěný furt a stále, tak toho využívám a šetřím NAS. A HDD v nečinnosti po 20 min usíná.
Jsem rád, že jste si to nevzal osobně, protože co jste psal a já teď odzkoušel bylo naopak. Naštěstí. Čert ví, jestli ještě něco dělají podobného. Dříve byly nějaké Zyxel DMA­-1000W, Zyxel DMA­-1000P a Zyxel DMA­-2500.
Tak zatím, jdu MKVčkovat síť.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.