Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zlatý DVB-T šperk od MSI

12.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Zlato je dnes sice obyčejnou součástí počítačů, ale také může z obyčejné karty udělat neobyčejnou. To je i případ duální DVB-T karty MSI TV@nywhere E-Duo pro rozhraní PCI Express. Přestože jde o běžnou kartu, zlato jí dodává punc luxusu.
Samotná karta díky zlacení nejen desky plošných spojů, ale i zadního panelu a krytek tunerů, působí luxusně. Jinak jde ale o běžnou kartu postavenou na běžných součástkách.


Pohled na kartu MSI TV@nywhere E-Duo

Na zadním panelu najdeme pouze TV konektor, nic jiného zde není. Čidlo dálkového ovladače se připojuje do USB portu, takže zde konektor pro něj chybí. Protože karta slouží jen pro příjem DVB-T a nemá digitalizační čip, chybí i externí video vstupy.


Zadní panel

Srdcem karty je obvod SAA7160ET od NXP (v únoru divize TV čipů koupena firmou Trident), který zajišťuje přenos video dat do počítače přes PCI Express rozhraní. Zvládá dva streamy najednou, karta je tedy duální. Dva musí být i demodulátory DVB-T, jde o obvody TDA10048, a také dva jednočipové tunery, které jsou ukryté pod kovovým stíněním. To je ovšem přiletováno, proto typ zůstane neznámý.


Hlavní část karty

Zbylý malý obvod vlevo dole je EEPROM paměť, vpravo na kartě jsou napěťové stabilizátory. Jde o velmi čistý design, který ničím nepřekvapí, ale jako celek potěší.