Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WD TV Live: návrat krále?

25.11.2011, Jakub Doležal, recenze
Je to již poměrně dávno, kdy trhu dominoval model WD TV Live. Nyní na scénu přichází jeho nástupce s inovovaným hardwarem, ale hlavně přepracovaným uživatelským prostředím. Bonusem navíc je integrované Wi-Fi, bude to však stačit?
Tak a jsme na konci testů, které WD TV Live zvládl docela obstojně. Nicméně konkurence má už pěkně ostré lokty, a tak to nebude mít tento model vůbec jednoduché. Dokáže nakonec nový „bezdiskový“ král od WD obsadit trůn multimediálních center?





Chtěl bych říci ano, neboť zde máme povedený design, doplněný o velmi solidní dílenské zpracování. Uvnitř nalezneme výkonově dostatečný hardware s malou spotřebou a potěší integrované Wi-Fi, které v této cenové relaci nebývá standardem. K tomu přidejme jedno z nejpovedenějších grafických rozhraní a také rozumně zpracovaný dálkový ovladač. To už skoro vypadá na korunovaci!

Jenže model WD TV Live zakopává na posledním schodu, a to hned z několika důvodů. Mám takové podezření, že se mezi výrobci šíří jakýsi vir, který jim nedovoluje doladit firmware do ideálu. Trpěl tím Eaget M6, Eaget X5R, Evolve Solaris, Xtreamer SW2 a bohužel i dnes testovaný model od Western Digital. Začalo to pádem přístroje při spuštění YouTube, pokračovalo klávesnicí podle abecedy, další nepříjemností je zdlouhavé načítání větších video souborů, tu a tam nějaký ten pád rozhraní a nakonec „tvrdý“ start přístroje, kdy během boot sekvence zmizí logo výrobce a nastane zhruba 10-15 sekund temna.

Třešničkou na dortu je lokalizace, která mě opravdu zvedla ze židle. Přeložit On/Off na Na/Pryč, Local Network na Lokální Linka a pak On Network na Na Síťi (ano opravdu Ť), to považuji za ostudu u takto renomovaného výrobce. Google Translator (a jiní) se pro překlady rozhraní opravdu nehodí. Znovu tu tedy máme velmi povedený kus hardwaru, který výrobce "zazdil" nedoladěným softwarem, a proto doporučuji pečlivě sledovat forum, až se zmíněné problémy odladí.


Dílenské zpracování
Nestabilní firmware
Uživatelské rozhraní
YouTube restartuje zařízení
Nabídka internetových služeb
Klávesnice podle abecedy
Wi-Fi v základu
Dlouhé načítání videa
Spotřeba energie
Problematický start přístroje
Povedený dálkový ovladač
Ostudná lokalizace
Cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 2 600 Kč s DPH


Za zapůjčení WD TV Live děkujeme Western Digital.



Vývoj ceny testovaného produktu: