Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
21.2.2011, Jakub Doležal, recenze
Do redakce dorazil malý nenápadný přehrávač s označením Egreat od společnosti Umax, která je uživateli často skloňovaná v tom lepším světle. Je tomu tak doopravdy? To dnes rozsekneme v našem redakčním testu.

Tom_ | 21.6.201313:32
Pefektní přehrávač. Nahrál jsem si do něj nejnovější neoficiální firmware s Mede8er softem. Umí to pak přehrát dokonce i DTS HD MASTER AUDIO i TrueHD. Ovládání díky sw Mede8er je téměř dokonalé. Naběhne do 10 sekund a jeho reakce pro ovládání jsou perfektní, řekl bych okamžitá reakce. Hlavně má i funkci k nezaplacení a to že lze skočit na jakoukoliv minutu filmu a ne jen přesnouvání vpřed či vzad jako většina přehrávačů což je strašné nekomfortní a zdlouhavé. A další nastardard je šetřič obrazu, který lze aktivovat. Projeví se to tím pokud zastavím film a odejdu na nějakou dobu pryč, tak naskočí šetřič s logem prřehrávače na černém obrazu a šetří jak vypalování displeje tak i elektrický proud. A při přehrávání hudby bez obrazu tak s logem po obrazovce léta i název interperpreta a název písníčky. Což je dost dobrý nápad. Mohu na TV při přehráváni hudby vypnout jen obraz či TV úplně vypnout, ale toto řešení je mnohem lepší. Tento přehrávač má prostě vše co člověk potřebuje. A pokud vyvrtáme pár otvorů do vrchní strany přehrávače tak se to bude mnohem lépe chladit­-jednoduché a účinné. A když udělám i otvor v předním panelu pro infrapřijímač ­(je tam takový proslkený otvor takže víme kde přesně vrtat­) a vystrčíme jej trošku ven ­( a není to ani vidět vše je totiž v černé barvě­) dosáhneme toho, že nebude potřeba dávat dálkové přímo na přehrávač, ale stačí mířit i do stropu a ono se to tam od něj odrazí. Používám univerzální ovladač a tím pádem mi nevadí ani strašné dálkové ovládání s čínskými znaky. Místo tří ovladaču mám jen jeden a využívám makra kdy stačí zmačknout jedno tlačitko a zapne se mi jak receiver,tv i přehrávač a nastavím mi to ještě hdmi na TV a na receivru režim zvuku z hdmi. A to samé pro vypnutí jením tlačítkem. Pokud neoptřebujete sledovat jako já 3D filmy ­(technologie v dnešní době naprd­) tak tento přehrávač mohu jen vřele doporučit a pokud si jej pořídíte přes inzerát za 600kč jako já tak nebudete litovat a udělá stejnou nebo možná i lepší službu než přehrávače za tři tísíce a více.
Odpovědět0  0
DuDDo (1) | 21.6.201313:58
Mozes poradit ako tam ten Mede8er dostat ? Google zatial neporadil. A funguje tam bezproblemovo aj prehravanie zo siete ­(SMB ­/ Samba­) ? Ja som doteraz prehravac neupgradoval, mam tam oficialny fw a ani nie je najnovsi ­- ale v podstate som s nim celkom spokojny ­(az na skarede rozhranie­).
Odpovědět0  0
Tom_ | 24.6.201313:29
Nejdriv ho musis stahnout, obvykle je tom firmware 3v1. To znamena, že to má v sobe firmware jak pro egreat, acryan a mede8er. Muzes je v menu pak prepinat a vyzkouset, ktery ti sedi nejvic. Pokud ho nemuzes sehnat mohu na mail poslat odkaz. Nahravá se tam speciálním způsobem: Nejprve je potřeba stahnout a rozbaleny soubor nahrat do rootu flasky a vlozit do usbecka mmc. Pote je potřeba vypnout mmc ze zdroje a pri opetovnem zastrceni do zasuvky soucasne mit zmackly i resetovaci tlacitko na 5­-10sekund.Pak pokud si mel na flashce spravny firmware se samo vse nahraje a samo pote z resetuje. Trva to odhadem několik minut. Pokud ti neco nepujde napis mail a muzeme to vyresit po mailu. Ale sambu jsem zatim nezkousel, ale kamarad co ma jiny egreat s ti mnema problem. S pozdravem Tom
Odpovědět0  0
miso1483 | 16.10.201111:19
Zdravím, aký to má zoom, myslim, dokaže tento prehrávač jemne priblížiť obraz tak aby vyplnil celu obrazovku, bez deformácií, napr. 1,1x, 1,2x, 1,3x...2x....atď.
Ďakujem.
Odpovědět0  0
Mira80 | 12.9.201123:32
"Posledním „problémem“ je přehřívání způsobené použitím šasi přehrávače coby pasivního chladiče.­"

Jak je sasi pouzita jako chladic? Ja tam vidim na processoru samostatnej chladic a zadnej vykonovej prvek se sasi nedotyka. Leda by byla spodni strana PCB na teplovodive folii­/paste a prenasela teplo na spodni stranu sasi. Pokud je sasi horka, tak to v tomto pripade znamena jedine ­- mizerne vyresene chlazeni a tim padem minimalni zivotnost elektroniky.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 13.9.20110:20
Valná většina výrobků s kovovým či hliníkovým tělem přenáší teplo z komponent na sebe. Takže ať to tak výrobce naplánoval nebo ne, dochází k přenosu tepla a to velmi výrazně.
Odpovědět0  0
Mira80 | 13.9.20119:44
Ale to je prece pitomost. Pokud tam neni teplovodive spojeni hrejicich soucastek s sasi ­(coz v tomto pripade neni­), tak komponenty nejdriv ohrejou vzduch uvnitr sasi a ta se ohreje az od tohoto vzduchu. Cili teplota vzduchu uvnitr ­(a tim i veskere elektroniky­) musi byt daleko vetsi nez teplota samotne sasi.

A vyrobce je prase a vychcanek, kterej pocita s tim, ze jeho vyrobek nebude mit dlouhou zivotnost.

Pokud by misto toho hlinikoveho chladice dal kus hliniku ­(nebo heatpipe­), ktery by se dotykal vrchni strany sasi ­(pres teplovodivou pastu­/pasku­), bylo by to o necem jinem nez tahle prasarna.
Odpovědět0  0
RadekRAT | 11.4.201113:08
Mam ho tyden vcetne wifi adapteru a funguje bezvadne. Pres wifi dokonce prehravam film v HD z notasu, presne to co sem potreboval. Jedina vyhrada je k malymu ovladaci. Zkousel nekdo koupit univerzalni ovladac a naprogramovat ho na egreat?
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 11.4.201114:32
Ano dialkove ovladanie je nepouzitelne. Ja pouzivam Logitech Harmony 525 a funguje bezproblemovo. Akurat programovaci softver nema v databaze tento egreat, ale dialkove sa dokaze prikazy bezproblemov naucit. Takze nastavovanie netrva 5 minut ale 20 minut.
Odpovědět0  0
ardeth | 13.3.201110:34
Zdravim, dokaze tohle zarizeni nacist NTFS disk pres USB 2.0 nebo to umi jen FAT32? Diky
Odpovědět0  0
marcellom (4) | 27.2.201112:00
je pro mě stále překvapující, jak málo přehravačů umí přehrát soubory s vyšším bitrate...a stejně tak jak lidé dokáží utratit spousty peněz za LCD­/plazmu a další řetězce, ale film si stáhnou z netu v bídné kvalitě...
Odpovědět0  0
Dolekope | 28.2.201116:03
Ono je to těžké, když jiné TV nežli LCD, PLAZMY, LED apod. se koupit nedají. :­-­)
Odpovědět0  0
Peťo | 5.5.201111:32
Dajú sa kúpiť ešte aj CRT, väčšinou ich v predajniach majú 1­-2 kusy na spodných policiach niekde nenápadne v rohu. Kto má len analógový signál, tak mu to bude stačiť.
Odpovědět0  0
peterkozns | 25.2.201116:26
zdravim,chcem sa spytat ci ma tento model bittorent klienta?a co hovorite na r4a?recenzia nahodou nebude?dakujem
Odpovědět0  0
Jenicek0077 | 24.2.201116:46
Umí prosím přepínat zvukové a titulkové stopy vložené v MKV kontejneru?

a předpokládám, že na NAS se napojuje přes standardní protokol, tzn přímo k disku. Nepodporuje DNLA nebo ano?
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 24.2.201117:07
Zvuk aj titulky ­(.srt­) vlozene priamo v MKV mi isli bezproblemov ­- prepinat sa daju pocas filmu.

Na NAS cez siet sa da napojit pomocou SMB, NFS alebo DLNA protokol.
Odpovědět0  0
VitekS_kt | 23.2.201114:41
Ahoj! Chtěl bych se zeptat, zda pokud připojím k tomuto přehrávači Wi­-Fi adaptér, zda budu moci prohlížet internetové stránky nebo pouze video archivy TV Nova, Prima apod. Popřípadě zda existuje nějaké podobné takové zařízení do cca 3000,-
Odpovědět0  0
R.Malinka | 22.2.201121:05
Vlastním egreat r31b a tudíž už chci obměnu.Spousta mých přátel má m34a ale všude jede ac3 bez problémů.Tudíž se chci opravdu ujistit že tahle mašinka opravdu ac3 nepřehraje?
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 22.2.201122:04
Tak uz mam svoju masinku doma. AC3 ako zvukovu stopu k filmu to prehra bezproblemovo. Skusal som aj stereo aj 5.1 Co to ale neprehra, su samostatne hudobne subory s priponou .ac3 Tie totizto ani nezobrazi v zozname suborov.
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 21.2.20118:01
Prehravac som mal zapozicany ­(moj vlastny je uz na ceste z eshopu­) a ziadny problem so sietou som nemal. Sietove disky sa nacitali okamzite, ziadne cakanie som nezazil. Mal som v nom ale firmware 1.0.4.nieco, kedze nebol moj tak som nerobil upgrade.

A este dodam, ze prehravac nema problem automaticky prepnut televizor na 24Hz pri videach ktore to potrebuju. Ja som bol s prehravacom nadmieru spokojny a aj preto som si ho hned objednal.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 21.2.20119:17
Bohužel pomalé načítání siťových disků se čas od času objeví snad u každého přehrávače. Osobně jsem kvůli tomu vrátil Asus O!Play Air a teď mám podobný problém u WD TV Live HD

tady je například eGreat: http:­/­/www.egreat.cz­/viewtopic.php?f=35&t=2203&sid=6a10bd684c85ab9a626c9fe14c0b2871
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 21.2.201113:28
Iste, nespochybnujem ze niekto moze mat taketo problemy. Alebo dokonca ze s novsim firmware­-om to nemohli sudruzi od eGreat pokazit.

No osobne mam skor opacne skusenosti. Vacsina uzivatelov ma zle nastavene aj zakladne sietove sluzby. Staci firewall a ­"sikovny administrator­", ktory zacne filtrovat napr. ICMP pakety a hned je vacsina sietovych sluzieb ukrutne pomala. Alebo ked sa na sieti ­"biju pocitace­" o master browser, tak to ma tiez rovnake priznaky ako popisujete ­- cize 5 aj 10 minutove vypadky. A v takychto pripadoch v tom moze byt prehravac naozaj nevinne. ­(Tym ale netvrdim ze to bol aj vas pripad ­- no flame ;­-­) )
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 21.2.201114:34
Nejsem žádný extra přeborník na sítě, ale mám za sebou nějaké kurzy a také čas od času pomáhám s výstavbou CZFree.

Problém jsem opravdu diagnostikoval spíše na úrovni firmwaru, protože při stejném nastavení načetl IAMM ­(testovaný minule­) disky výrazně rychleji. Velmi rychlé je také multimediální centrum, které testuji teď.
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 21.2.201114:41
Jasne. Ked mi prijde moj prehravac, nahodim najnovsi firmware a uvidim. Ak bude nejaky problem tak sem zase napisem.
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 21.2.201114:46
Este sa Vas opytam, lebo az teraz som si vsimol vase formulacie ­"...výrazně rychleji­" a ­"velmi rychle...­". Ako ste to mysleli ?

Pretoze u mna sa tie sietove disky nacitali proste okamzite. Cize ten cas by som ani nenameral. Takze by som nemohol povedat ­"vyrazne rychleji­", ale proste okamzite.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (179) | 21.2.201115:02
Ano můžeme to formulovat takto:
IAMM ­- prakticky okamžité načtení, maximálně do minuty
eGreat ­- klidně i 5­-7 minut

Po upgrade firmwaru mi takto ­"zlobí­" WD TV Live, který předtím načítal ihned po startu.
Odpovědět0  0
Dusan Hlavaty | 22.2.201122:08
Tak mi dnes prisla moja masinka. Je v nej firmware 1.0.5.26 Mam na sieti jeden NAS ­(QNAP 410­), dve masiny s WinVista a jeden Mac. A nech robim co robim, vsetky sietove disky to najde okamzite. Este skusim upgrade na najnovsi fw, ale uz asi nie dnes.
Odpovědět0  0
milhausf | 25.6.201110:03
no,ja mam dost zasadni problem a sice ze mam sit v domene. mate s tim nekdo zkusenost? R6A vidi SKUPINU­/DOMENU a tim to konci,zadne slozky nevidi. Pritom jsou nasdilene normalne, everyone sdileni­/zabezpeceni cist­/zmenit .mate nekdo nejakej typ co se tyka firewallu? Diky m
Odpovědět0  0
Landys | 10.4.201112:46
Já mám spíš záhadné problémy se sambou ­- nasdílené DiVX filmy z mého notebooku s Vistami přehraji v pohodě, z manželčiného s XP jsou viditelné, ale nepřehrají se. Jinak drobné problémky s adresářovou strukturou. Jestli je problém s kompatibilitou ve Windows XP nebo někde jinde, to netuším :­-(
Odpovědět1  0
nilo.m | 30.9.20119:08
Dobrý den,
zakoupil jsem si taky eGreat, po nahrání ruzných firmware uz jsem s tim trochu spokojen, ikdyž to není pořád ono, ale problém se zdílenou slozkou na síti jsem měl od začátku a ve všech firmwarech. Mám Win 7 kde je nějak nasdílená slozka treba filmy, egreat ten PC ve skupině vidí ale pořád požaduje jmeno a heslo, i když na svem PC nic takoveho nastavene nemam.
Máte někdo zkušenost s připojením eGreatu na Win 7??
děkuji
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.