Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Umax eGreat EG-R6A Media Tank: na velikosti záleží

21.2.2011, Jakub Doležal, recenze
Do redakce dorazil malý nenápadný přehrávač s označením Egreat od společnosti Umax, která je uživateli často skloňovaná v tom lepším světle. Je tomu tak doopravdy? To dnes rozsekneme v našem redakčním testu.

 

Multimediální „tank“ eGreat EG-R6A se po několikadenním testování dostal do finále a já se tak s vámi mohu podělit o finální verdikt.

Na tomto modelu oceňuji především miniaturní rozměry a vcelku slušné dílenské zpracování, které bych při tak nízké ceně ani nečekal. Dalším plusem je zcela jistě podpora formátu a aktivní česká komunita, která sleduje nové firmwary a prakticky ihned je doplňuje o další moduly.

Překvapivě působila také velmi rychlá odezva v menu a při přehrávání filmů. Některé přehrávače mají totiž odezvu i několik sekund. Bohužel v tomto odstavci rovnou otevřu seznam problémů. Tím prvním a velmi nepříjemným je ovládání, které musíte mířit přesně, jinak máte smůlu.



Dalším zklamáním byla práce na domácí síti. Na šnečí rychlost při hledání disků si stěžuje více uživatelů, problémy s heslem jsem měl nejspíš jen já. Posledním „problémem“ je přehřívání způsobené použitím šasi přehrávače coby pasivního chladiče. Po několika hodinách přehrávání je povrch velmi horký.

Během testování mne tak eGreat dokázal něčím nadchnout, aby mě posléze něčím zklamal. Jeho funkčnost je dostačující pro nenáročné uživatele, avšak multimediální labužníci by se měli poohlédnout po dražších modelech.


Nízká cena
Dálkový ovladač
Tenký design
Načítání síťových disků
Rychlá odezva
Velmi se zahřívá
Široká podpora multimédií
Ikona Odkaz na databázi
e-SATA
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testovaní: 1750 Kč s DPH


Za zapůjčení přehrávače eGreat EG-R6A děkujeme Umaxu