Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Umax eGreat EG-R6A Media Tank: na velikosti záleží

21.2.2011, Jakub Doležal, recenze
Do redakce dorazil malý nenápadný přehrávač s označením Egreat od společnosti Umax, která je uživateli často skloňovaná v tom lepším světle. Je tomu tak doopravdy? To dnes rozsekneme v našem redakčním testu.

 

Grafické zpracování menu je opět poněkud strohé a nebarevné.



Základní menu je velmi přehledně zpracované a spolu se změnou položky se také objeví příslušná ikona. Vše je již od počátku poměrně svižné a i start přehrávače patří k tomu lepšímu.



Kopírování souborů prakticky identické s minule testovanými produkty A.C.Ryan a znovu mohu zopakovat, že je to zatím nejlepší způsob práce se soubory, který jsem měl k dispozici.



Internetové služby jsou díky české komunitě velmi dobře zpracované, a pokud rádi sledujete pořady z televizních archivů, máte o důvod více ke koupi. Náhodné přehrání pořadu proběhlo bez sebemenšího zaváhání.




Nastavení přístroje


Po trochu krkolomném updatu na nový firmware, jsem se konečně dostal k prvotnímu nastavení. Stručně a jasně nastavíte jazyk, domácí síť a máte vystaráno.



Nastavení přístroje je na „chlup“ totožné s modely společnosti PLAY!ON případně Asus. Tato skutečnost není nijak na škodu, neboť je toto menu velmi přehledné.



Stejně jako u Asusu i zde je na prvním místě nastavení zvuku. Žádné zázraky nečekejte, nicméně to podstatné tu máme. Nastavit lze výstup zvuku skrze HDMI, či S/PDIF výstup. Zapnout zde také můžeme noční režim.



Dalším v pořadí je úprava hodnot obrazu, která kromě standardních hodnot nabízí i několik možností navíc. Pro většinu z nás bude jistě důležité nastavit správné rozlišení a případně doladit jas a kontrast obrazu.



Položka Síť obsahuje vše nezbytné pro rychlé nastavení domácí sítě. Navíc auto-konfigurace proběhla bez větších problémů.



Neméně důležitá je skupina nastavení označená jako Systém. Zde si můžete přepnout jazyk, ale především kódování, které je ve výchozí hodnotě UTF-8.



Další položka menu nabídne malý bonus v podobě kategorie BD/DVD a znalejší čtenáři jistě ví, že tento přehrávač podporuje externí mechaniky.



Posledním z řady je složka Různé, kam výrobce umístil všechny nezařaditelné úpravy a nastavení.