Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield SRP-2411 s bohatou výbavou

6.9.2010, Jiří Piškula, recenze
Produkty značky Topfield mají čeští satelitní fandové v oblibě. Není tedy divu, že výrobce přináší na náš trh pravidelně nové produkty. Dnes testovaný dvoutunerový model s integrovaným pevným diskem a funkcí PVR se poprvé objevil na jaře 2010.

Elektronický programový průvodce (EPG), časovač


Zobrazení EPG je možné ve formě časové tabulky s výpisem údajů o sedmi programech najednou nebo sloupcové zobrazení s pěti programy. Listovat v nich lze po jednotlivých položkách (pořadech) nebo po dnech (24hodinový skok).


EPG v podobě časové tabulky.

Možnost zobrazit najednou několikadenní program jednoho kanálu bohužel chybí. U každého kanálu můžete zobrazit krátký i dlouhý popis pořadu. Přímo z EPG menu lze ukládat události do časovače (pro přehrávání i záznam).


Sloupcové zobrazení EPG.

Do časovače je možné uložit až 70 událostí (záznam nebo přehrávání). K automatickému zadávání lze využít EPG, případně je možné nastavení provádět ručně, tedy zadat čas počátku záznamu a jeho délku. Tuto možnost využijete zejména u těch stanic, které EPG neobsahují. Můžete nastavit i opakované nahrávání, např. jednou týdně, denně, každý všední den, každý víkend.


Do časovače je možné uložit až 70 událostí a lze ho spravovat i přes webové rozhraní.

Rychlý (okamžitý) záznam se spouští stiskem tlačítka „record“ po jeho opakovaném stisku je možné zvolit, kdy se má záznam ukončit (standardně trvá 2 hodiny od spuštění) – zda po skončení právě sledovaného pořadu nebo pořadu následujícího, eventuálně jindy.


Přijímač automaticky upozorňuje na kolize záznamů nastavených v časovači.


Teletext, titulky


Teletextový dekodér funguje správně, české znaky jsou zobrazovány bezchybně. Do výstupního analogového signálu teletext vkládán není. Kapacita paměti teletextu není nikde uvedena, dle praktických testů je dostatečná. DVB titulky a TXT titulky spuštěné z teletextu fungují s bezchybnou češtinou, teletextové titulky spuštěné z menu titulků však zobrazují chybně české znaky.


Paměť teletextu je dostatečně velká pro komfortní využívání této funkce.


České teletextové znaky jsou zobrazovány správně.


TXT titulky s českými znaky rovněž nemají problém.


České znaky v DVB titulcích jsou také v pořádku.