Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test kamer nad 20 000: Sony HDR-CX6

20.8.2008, Michal Učeň, recenze
Prvním zástupcem od společnosti Sony je v našem testu videokamera s označením HDR-CX6. Jedná se již o starší model, který ovšem stále dokáže konkurovat aktuálním produktům od ostatních výrobců. Za nablýskanou "tváří" se ukrývá svět detailního obrazu plného barev a kvalitních fotografií. Pouhé zdání nebo skutečnost? To se dozvíte v naší recenzi.
Na závěr testu si zrekapitulujeme kvality a nedostatky testovaného modelu Sony HDR-CX6. Videokamera patří sice k těm starším a momentálně je již připraven její vylepšený nástupce (HDR-CX11), ovšem stále nám má co nabídnout a dokáže se rovnat s některými aktuálně uvedenými produkty od konkurence. Výborná je například konstrukce, odolnost a celkově zpracování kamery.

Také kvalita videozáznamu a fotografií je výborná, zejména díky rozlišení použitého snímače. Videosnímky sice nesplňují formát 1920x1080, ovšem i mírně nižší rozlišení přináší velmi dobré výsledky se sotva znatelným rozdílem. Kamera je vynahrazuje velmi dobrými automatickými režimy a nabízí samozřejmě i pokročilé manuální nastavení. Design kamery je poněkud zastaralý, na manipulaci to ale vliv nemá. Vyvážená hmotnost a rozměry ruku v ruce s širokým popruhem dávají možnost snadného ovládání. Optická stabilizace je efektivní a napomáhá jak při fotografování, tak i u záznamu videa.

Kamera má ovšem i pár nedostatků, mezi které patří absence USB portu a nutnost připojení k počítači touto formou jen za pomoci kolébky. Pro Sony je typické zdvojené menu, které sice pomyslně odděluje důležité a méně důležité funkce, ovšem orientace v něm není zrovna snadná. Optický zoom umožňuje maximální zvětšení 10x, což je v této kategorii spíše průměr a někteří uživatelé by mohli očekávat více.


- Pro zvětšení klikněte -

Videokamera Sony HDR-CX6 je i přes své stáří stále rovnocenným soupeřem pro ostatní kamery v této kategorii a za přibližně stejnou cenu se sice nemůže pochlubit stejným rozlišením videa jako konkurence, ale zase nabízí velmi účinnou stabilizaci a pokročilé funkce. Také kvalita videa je na velmi dobré úrovni a dokáže uspokojit náročnější uživatele.


Zpracování a odolnost kamery
Výstup USB pouze přes kolébku
Dobrá kvalita videozáznamu i fotografií
Zdvojené menu s horší orientací
Optická stabilizace
Zastaralejší design
Možnosti nastavení a funkce
Ikona Odkaz na databázi
Vyvážená konstrukce a dobrá manipulace
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 23 850 Kč s DPH


Za zapůjčení videokamery Sony HDR-CX6 děkujeme firmě Sony.