Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test kamer do 20 000: Samsung VP-HMX10C

7.8.2008, Michal Učeň, recenze
Další model od Samsungu patří mezi cenově dostupné videokamery se záznamem videa v HD kvalitě. V podstatě jde o podobnou kameru, jakou je vlajková loď současné nabídky tohoto výrobce VP-HMX20C, ovšem Samsung odebral pár funkcí a snížil cenu.
Na závěr článku si zhodnotíme, co nás na kameře Samsung VP-HMX10C zaujalo, co nám na ní vadilo a komu je vlastně určena. Z pozitivních vlastností můžeme jmenovat hlavně velmi dobrou kvalitu videa ve formátu HD, která je o třídu lepší, než u kamer bez této vlastnosti. Samsung opět připravil pěkný design, který sice má své chybičky, ovšem navenek působí velmi elegantně. Z bohatého příslušenství potěší hlavně přiložený obal na přenášení, kolébka a software. Co nás u této cenové kategorie překvapilo je, že obsahuje prakticky všechny potřebné výstupy včetně HDMI. K pohodlnému ovládání přispívá dotykový displej a přehledné menu a zákazníci uvítají i integrovanou paměť, která vystačí na docela dlouhý záznam i v kvalitě HD.

Naopak minusové body si kamera odnáší za absenci blesku a nočního režimu, znatelné vady objektivu a tenký popruh pro pravou ruku. Výdrž baterie také není nijak excelentní a přestože pokryje kapacitu integrované paměti u záznamu v nejvyšší kvalitě, čekali jsme trochu lepší výsledky. Páčka zoomu je prakticky stejná jako u VP-MX10, což znamená menší rozsah a horší citlivost.


- Pro zvětšení klikněte -

Videokameru lze díky přijatelné ceně a zároveň dobré úrovni kvality videa doporučit jak amatérským, tak i trochu pokročilejším uživatelům. V porovnání s ostatními modely, které v testu máme, se jedná o vyváženou kameru, která umí poměrně kvalitní záznam. V porovnání s přímým konkurentem v podobě Canonu FS11 je rozdíl hlavně ve fotografiích, které jsou na podstatně lepší úrovni a také v kvalitě videa, které je tentokrát v HD. Odpovídá tomu ovšem i cena, která je mírně vyšší. Vyšší kvalita videa si ovšem vyžaduje i výkonnější počítač pro jeho editaci.


Dobrá kvalita videa
Absence blesku
Pěkné zpracování a design
Vady objektivu
Příslušenství
Tenký popruh na ruku
Výstupy
Slabší výdrž baterie
Dotykový displej
Citlivost zoomu
Integrovaná paměť
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 14 000 Kč s DPH


Za zapůjčení videokamery Samsung VP-HMX10C děkujeme firmě Samsung.