Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
1.8.2007, Jan Dedek, recenze
V tomto pokračování testu DVD přehrávačů si vezmeme na paškál dalšího zástupce značky Sencor a dostaneme se i ke srovnání s minule testovanými přehrávači. Uvidíme, co z přehrávače dostaneme a teď už pojďme na to.

Petr Donát | 20.12.201023:26
Přehrávač funguje už několik let, bohužel poslední dobou se většina kopírovaných filmů nedá sledovat, protože jdou jednotlivé kapitoly zpřeházeně, koukáme na konec filmu, pak na začátek, střed... V pc všechny dvd fungují správně, jiný přerávač jsem neměl možnost vyzkoušet. Neví někdo v čem by mohl být problém ?
Odpovědět0  0
lubkozv | 19.12.201018:47
Prosím, vie niekto poradiť, čo treba spraviť aby mi prehrával aj zvukový formát ogg vorbis?
Ďakujem!
Odpovědět0  0
Marcellus | 19.12.201020:49
Bohužel s tím nic neuděláte, tento přístroj formát tohoto typu nepodporuje, spíše se musíte ohlédnout po nějakém mediacentru :­-)
Odpovědět0  0
kobuna | 28.7.201016:38
Mám tenhle přehrávač několik let.Jsem vcelku spokojený až na to­- Mám televizi formát 4:3 proto musím přehrávané DVD zvětšit 2x.Upozornění 2x je stále na obrazovce! Můžete mi poradit jak jej odstranit?Při sledování filmů to hodně ruší.Děkuji za každou radu.
Odpovědět0  0
clovicek0 | 7.2.200819:25
Také se podělím o nějaký ten rozum k tomuto přehrávačí který vlastním.
Za 14 dni používaní odešla mechanika ­(asi nejaký číňan plivnul na optiku­) a tak byl reklamován. Jinak hraje už 3 roky a je skoro v poho. Co mě ale na něm nejvic s**e jsou ty titulky,na co zalamování textu,když se nevejde jeho smůla, žluté bez o podbarvení, to mohl vymyslet jen číňan.Zářící dioda, nebo spíše supersvítivá LEDka zakryta zevnítř štítkem nalepeným na plexi. Poslední dobou se začal strácet zvuk z centru, ale při pohnutí konektorem zase hraje ­(asi studený spoj­). Další ale opravdu nehoraznost je spotřeba elektřiny,­(zakoupil jsem si měřák na spotřebu, zajimalo mě kolik žerou spotřebiče.­) spotřeba při přehrávání 15­-18W,ale co je nehorázné je tan fakt že má stejnou spotřebu i když je vypnutý. Pro srovnání :televize 0,5W, vypnuté PC s LCD 5W­) Jinak je to ale docela dobrý přehravač , ale ta spotřeba mu zlomila vaz a půjde z domu, stejně chci něco s USB a čtečkou karet, ale Sencor to asi nebude. Jo a flash tu nerozchodíš, po už by byl ale opravdu dost našlápnuty přehrávač.
PM pro autora recenze, nevim kde jsi vzal obrázky z menu tohoto přehravače ale určitě ne z 7104, nebo že bych měl jiný firmware?
Toď asi vše ....
Odpovědět0  0
clovicek0 | 7.2.200821:11
Ještě jsem zapomel na jednu neduhu tohoto přehrávače. Filmy v DivX formatu s titulky rozdělený na 2 soubory + 2 soubory s titulky­(klasicky na 2 cd­) vam v jednom adresáří nepojedou, titulky je nutno dát každy do jineho adresáře, což ma za následek přepínání adresářu v pulce filmu.
Odpovědět0  0
Autor článku | 7.2.200821:43
TO clovicek0, obrázky menu jsou skutečně z přehrávače 7104.
Odpovědět0  0
jakub lavu | 5.1.200817:19
dobrý den chci se zeptat jestli na tomhle dvd přehrávači jdou i flash videa ­(flv­) děkuji.
Odpovědět0  0
aa | 9.12.200721:13
tenhle prehravac ma aspon s moji v firmware­(jestli teda existuje jina, prave ji hledam­) uplne napicu titulky. Sou zluty a kdyz je trochu svetly pozadi je tam videt h... A taky sou zkraceny, proste se tam vejde jen urcitej pocet znaku a ty dalsi to neukaze.... Barva titulku se nastavit neda.... suxxx
Odpovědět0  0
meem | 3.10.200720:43
Mám problémy ze zalamováním řádku.Nezobrazuje se mi konec titulků.Chybí tam písmena ,nebo slova.Nevíte někdo co stím mám dělat.??
Odpovědět0  0
mchx | 13.9.200713:07
Moje skusenosti ­(uz 2­-rocne­) S 7104 ­- zacal sa zasekavat, neprehraval divx, napokon vytuhol . Dovod boli nekvalitne a poddimenzovane elektrolyticke kondenzatory ­/zdrojova cast ­-filtracny kondenzator na 24volt­/ Po vymene vsetkych kondenzatorov ­/som sa na to nemohol divat­/ siel 2 mesiace a potom vytuhol obraz. Tentokrat bol problem s pametou Atmel 2402C . Tu vsak sencoru nic nezazlievam,chyba komponentu. Po vymene mi bezi uz skoro rok bez problemov ­(az na hlucnu mechaniku­).
Odpovědět0  0
meem | 3.10.200720:42
Mám problémy ze zalamováním řádku.Nezobrazuje se mi konec titulků.Chybí tam písmena ,nebo slova.Nevíte co stím? díky
Odpovědět0  0
matosmi | 5.9.200721:48
Mam tento prehravac a mam jednu otazku. V tom nahlade ­"kde sa zobrazuju titulky v reale­" su samotne titulky centrovane na stred spodneho okraju obrazovky, ale mne sa zarovnavaju na lavy okraj obrazovky a zobrazuju sa dost velke, takze niekedy nie je zobrazeny cely riadok. Ako ste docielili to centrovanie, pripadne ci existuje firmware co riesi tento problem. Na stranke Sencoru firmware pre tento prehravac nie je, aj tie co su tam pre ine typy su stare spon 2. roky...podpora naozaj biedna.
Odpovědět0  0
Marcellus | 3.9.200715:15
Nevidím důvod,proč by mněl být menší,Sencor je naštěstí jeden z těch čínských výrobců,který myslí na zařazení přístroje do sestavy komponentů a při průměrné šířce receiverů 430 mm si neumím představit,že by mi v sestavě stál nějaký drobeček.Takže žádné plýtvání místem,ale logika :­-)
Odpovědět0  0
Encore1106 (4) | 3.8.200721:57
Mno, tak tento přehrávač jsem měl doma 2 dny a byl jsem rád, že jsem se ho zbavil.
Hlavním problémem byly problémy při přehrávání. Zkoušel jsem pálená i originální DVDčka, ale pokaždé se přehrávač zaseknul ­(bylo to na různých místech, takže chyba disku je vyloučena­). Abych přístroj resetoval, byl jsem nucen jej vytáhnout ze zásuvky, protože žádná tlačítka nereagovala ­(žádná = i power tlačítko, eject apod­).
Jinak vzhledově se velmi povedl, má barevný display, který je ale také velmi silně podsvícen. Ta modrá dioda je kapitola sama pro sebe. Jak psal autor, rozsvěcí se v režimu Stand­-By. Ve dne to vypadá hezky, ale ve tmě až oslňuje. Přehrávač jsem měl zapojen u televize v ložnici a to modrý světlo byla síla.
Odpovědět0  0
Papik | 2.8.200713:33
Odpověď jsou výrobky KiSS, ovšem za 5x­-8x větší cenu. Zajímavé jsou i výrobky Ferguson http:­/­/www.ferguson­-digital.cz­/index.aspx
Odpovědět0  0
pkovak (9) | 2.8.200716:21
Jediné co znám se zkratkou KiSS je Keep it Simple and Stupid ­- tak nevím jestli je to zrovna to co máte na mysli. Nějaké příklady? Ferguson zrovna studuju.
Odpovědět0  0
pkovak (9) | 2.8.200716:33
Tak nabídka Ferguson mi moc neřekla, za prvé se v tomto odvětví tolik nevyznám a hlavně jsem si u nich nevšiml těch pro mě důležitých vlastností ­- ukládání a digitálního tuneru.
Odpovědět0  0
pkovak (9) | 1.8.20078:21
Dotaz je asi mimo mísu, ale nedá mi to nezeptat se ­- nedá se kromě těchto ­"jednodušších­" zařízení sehnat přístroj který by toho uměl víc? A případně je možná jeho recenze nebo aspoň základní údaje co hledat abych recenze našel?
1­) Široká podpora formátů pro přehrávání
2­) Možnost nahrávání, pokud možno v nějakém dobrém formátu jako MPEG­-4, možná i výběr kvality.
3­) Zvládající DVD, jak +­-R, tak RW.
4­) HDD nebo připravené pro HDD, jinak než přes USB což by bylo moc pomalé na záznam ­/ přehrávání.
5­) Slušná možnost spojení s okolím ­- WiFi nebo síťový kabel.
6 Digitální tuner, samozřejmostí je možnost zároveň nahrávat a pouštět jiný program na TV, případně jeden program nahrávat a druhý přehrávat ze záznamu.
7­) Digitální výstupy by nebyly od věci, aby nedocházelo k degradaci obrazu ­/ zvuku po cestě z přístroje do TV ­/ LCD panelu.
8­) Na škodu by nebyl ani příjem rádia a přehrávání hudebních souborů, ale to už je opravdu detail a v naprosté většině případů zbytečný.

Tak jak to píšu mě napadá jen HTPC, ale tomu jako admin moc nevěřím. Pokud nebude opravdu skvěle odladěné tak se tam prostě budou oběvovat chyby a energetická náročnost bude vyšší v porovnání s přístrojem zaměřeným čistě na tento účel. Navíc, životnost HTPC bude asi podstatně nižší a ovládání složitější ­(pro netechnické členy rodiny­).

Pokud se vám zdá že dotaz sem opravdu nepatří, tak alespoň doporučte kam byste ho umístili.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.