Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: LG DVX298H

8.8.2007, Jan Dedek, recenze
V testu DVD přehrávačů samozřejmě nesmí chybět ani zástupci nejznámějších výrobců. První vlaštovkou je přehrávač firmy LG a tato recenze ukáže, jak si vede mezi ostatními značkami.

Hodnocení


LG DVX298H se v jednotlivých hodnocených kategoriích jeví jako průměrný přehrávač. Ani v jedné kategorii to nemá blízko ke špici.



V druhém grafu je celkové hodnocení srovnáno od nejlepšího po nejhorší přehrávač. V hodnocení jsou procentuálně zastoupeny kategorie uvedené v předcházejícím grafu. V celkovém hodnocení se přehrávač umístil ve středu mezi dosud testovanými modely.




Závěr


Z předchozích grafů vyplývá jedna skutečnost, LG je průměrný přehrávač a nezachrání to ani vcelku povedený design a dálkový ovladač.



V menu najdeme jednu nepříjemnost, která se týká rozdělení jednotlivých typů souborů do záložek MUSIC, PHOTO, MOVIE. Pokud tedy máte na disku zvukové soubory, filmy a fotky, musíte přepínat mezi záložkami, abyste se k nim dostali. Není to jediná nepříjemnost, dalšími jsou dlouhé reakce na stisk tlačítek ovladače, či dlouhé načítání disků nebo souborů z externích zařízení. Další zásadní věc je nemožnost přehrávání fotek uložených na DVD.

Za cenu, za jakou se přehrávač prodává, koupíte i stolní rekordér DVD. Stejně vybavený a kvalitní DVD přehrávač seženete skoro za poloviční cenu a díky tomu se LG DVX298H bude velmi těžko prosazovat.


Jednoduchá instalace
Dlouhé načítaní disků
Podpora DVD±R/RW
Nepřehrává fotky na DVD
Podpora všech testovaných titulků
Nedokonalá podpora GMC
Podpora DivX 3, 4, 5, 6
Dlouhé načítání HDD
Podpora Xvid
Dlouhá reakce na stisk ovladače
Podpora QPel
Vysoká cena
Povedený design
Ikona Odkaz na databázi
Podpora HDMI
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 2 800 Kč s DPH


Za zapůjčení přehrávače LG DVX298H děkujeme společnosti LG