Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: Daewoo 3x jinak

3.8.2007, Jan Dedek, recenze
Už máme za sebou pěknou řádku přehrávačů a dnes se testy rozrostou o další trojlístek se značkou Daewoo (modely DV-2500H, DV-2000S a DV-1300S). Uvidíme, jaký vítr tato trojka vnese mezi dosud testované modely.

Hodnocení


Graf s hodnocením DVD přehrávačů se neutěšeně rozrůstá. Po dnešní recenzi obsahuje už devět přehrávačů, ale ještě to nejsou všechny. Budeme dále pokračovat.

Z grafu je vidět, že přehrávače Daewoo na tom v porovnání s testovanou konkurencí nejsou nejlépe. Přehrávač s nejnižším modelovým číslem, tedy DV-1300S, uzavírá pole testovaných přehrávačů, a to díky nepodpoře disků DVD s empétrojkami a fotkami.


- skóre v jednotlivých hodnocených oblastech -

Druhý graf přináší předchozí výsledky v procentuálním zastoupení jednotlivých kategorií. Zatím je rozdíl mezi nejlepším a nejhorším přehrávačem cca 13%, což je už poměrně velké číslo.




Závěr


Všechny tři přehrávače Daewoo mají poměrně zajímavý design a i přes základní výbavu výstupy jsou tyto přehrávače plně dostačující pro přehrávání dévédéček a souborů DivX či Xvid. Neplatí to však zcela pro přehrávač DV-1300S, který si neporadí s disky DVD, které obsahují soubory MP3 či fotky.

Od začátku testování se nejlépe jevil přehrávač DV-2000S. Všechny jeho vlastnosti byly vyvážené, ale bohužel ho na kolena srazilo přehrávání titulků u videí DivX a Xvid, kde si nedokázal poradit s českými znaky. Jinak bych po něm sáhnul nejraději z těchto tří testovaných modelů.


Jednoduchá instalace
Dlouhé načítaní disků
Podpora DVD±R/RW
Přečnívající knoflíky ovládání KARAOKE
Snadné ovládání
Nedokonalá podpora GMC
Podpora DivX 3, 4, 5, 6
Nelícující plasty
Podpora Xvid
Nepodporuje české znaky u titulků DivX (DV-2000S)
Podpora QPel
Nepřehrává MP3 DVD a JPEG DVD (DV-1300S)
Podpora mnoha typů titulků
Nemají české menu
Konektor USB (DV-2500H)
Ikona Odkaz na databázi
Rozhraní HDMI
Ikona Odkaz na databázi
KARAOKE
Ikona Odkaz na databázi
Podpora WMA
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 1 990 Kč s DPH, DV-2500H: 2 490 Kč s DPH

Přehrávače Daewoo s sebou do světa multimédií přinášejí jednu specialitku, kterou nenajdete u žádného zatím testovaného modelu, a to je podpora KARAOKE. Pokud tedy holdujete této zábavě, či někdo z rodiny, budete si muset pořídit nějaké to Daewoo.

Za zapůjčení přehrávačů Daewoo děkujeme firmě FAST ČR, a.s.