Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony HDR-SR11E: videokamera pro náročné

20.5.2008, Ivo Martinka, recenze
Dnes se podíváme na zoubek dalšímu od SONY. Naši pozornost si tentokrát vysloužila elegantní videokamera HDR-SR11E. Tato kráska disponuje díky Full HD rozlišení vysokou kvalitou obrazu s ukládáním na pevný disk, kam se uloží až 22 hodin záznamu.
Jsme v poslední fázi recenze, kde bychom měli provést závěrečnou rekapitulaci videokamery Sony HDR-SR11E. Po několikadenním testování ji opravdu neradi vracíme zpět. Práce s ní je velmi příjemná a až na pár drobností je to velmi povedený model. Co se týče AVCHD, jedná se o formát, který je trochu problém zpracovávat. Vysoké nároky na hardware počítače, velké uložiště dat a s příponou MTS může být menší problém s přehráváním (plynule běží až od 8-tisícové řady procesorů Intel). Kdo by chtěl vyzkoušet, zde je odkaz na originální video z kamery (koncovka MTS).



Kamera je na velmi vysoké úrovni, kvalita obrazu, výborný objektiv, snadné ovládání, dobrá kvalita fotografií. Na druhou stranu si za tento vysoký komfort i zaplatíte. Aktuální cena SR11 je okolo 27 000 Kč. Pokud máte domácnost spíše multimediální a sledování videa na Full HD televizi s prostorovým ozvučením je vaše podmínka, potom doporučujeme do širšího výběru kamer zahrnout i tuto mašinku.


Objektiv
Daktyl
Výborná kvalita videa a fotografií
Vysoká cena
Prakticky bezhlučný chod
Méně bohaté příslušenství
Nízká hladina šumu
Ikona Odkaz na databázi
Dílenské zpracování těla kamery
Ikona Odkaz na databázi
Výdrž baterie
Ikona Odkaz na databázi
Jednoduchost
Ikona Odkaz na databázi
Čeština
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 27 000 Kč s DPH
 

Za zapůjčení videokamery Sony SR11E děkujeme firmě Sony.