Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE46B8000: to nejlepší na zeď?

14.9.2009, Martin Kuchař, recenze
O tomto televizoru bylo namluveno hodně. Masivní reklama ukazuje nejtenčí televizor světa, který má do vašich obýváků přinést nevídaně kvalitní obraz. Je tomu ale opravdu tak a přinesla společnost Samsung na trh skutečně revoluční přístroj?
Dostáváme se k závěrečnému zhodnocení panelu. Měli jsme zde špičkový televizor, který minimálně svou cenou vyčnívá mezi konkurencí a navíc masivní reklamní kampaní spolu s mnoha novými technologiemi dává pocit něčeho luxusního až neuvěřitelného. V recenzi jsme si ale jasně ukázali, že tento model je více než reálný a že jeho parametry jsou sice vynikající, ale rozhodně ne natolik vesmírné, aby vás vynesl do nevídaných výšin.

Co vás ale zcela jistě nadchne a zařadí vás mezi vyšší třídu, alespoň z pohledu vlastníků plochých Full HD televizorů, jsou bezesporu dvě položky, které se řadí mezi vyšší přidanou hodnotu. Jako první je, jak jistě tušíte, nevídaná tloušťka, která nedosahuje ani celých tří centimetrů čili při pověšení na zeď nebo i postavení na stolek budou všichni "pěkně koukat".

Druhým speciálním prvkem je již zmíněná knihovna Content Library, které jsme věnovali celou kapitolu - díky této zajímavosti můžete televizor využít k podstatně více činnostem, než je jen koukání na televizní vysílání. Zda tyto funkce opravdu oceníte či nikoliv ale necháme na vás - nejedná se o standardní záležitosti, podle kterých bychom chtěli televizi hodnotit.

Celková obrazová kvalita na nás sice zpočátku působila poněkud nepřirozeně, ale po detailním vyladění a vypnutí několika pokročilých nástrojů, které nejsou pro SD rozlišení příliš vhodné, se z panelu stal nadprůměrný kousek. Nevídaně kvalitní homogenita podsvícení, výborný tuner a spousta portů pro přivedení signálu řadí televizor do vyšší třídy.



Škoda jen horšího zvukového projevu, který zase celkový dojem o něco sráží – u takto drahé a jinak vynikající televize bychom čekali, že se výrobce zaměří i na tak důležitou součást, jakou audio bezesporu je. Na druhou stranu je ale potřeba říci, že ten, kdo zainvestuje tak vysokou částku do televizoru, jistě nebude šetřit finance natolik, aby si nepořídil alespoň průměrný systém domácího kina, který výsledný zvukový dojem opět posune někam zcela jinam.



Podívejme se nyní na řeč čísel. Panel získal ve výsledku velmi krásných 69 %, což jej řadí mezi nejlepší námi testované modely. Vynikající homogenita podsvícení, skvělé pozorovací úhly a velmi citlivý tuner vyváží jinak průměrnou odezvu a průměrné barevné podání.


Tloušťka pouhé 3 cm
Velmi vysoká cena
Vynikající podsvícení
Gamut by mohl být širší
Perfektní pozorovací úhly
Ikona Odkaz na databázi
Výborný tuner
Ikona Odkaz na databázi
Funkce Content Library
Ikona Odkaz na databázi
Podpora standardu DLNA
Ikona Odkaz na databázi
4 HDMI porty
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 50 000 Kč s DPH


Za zapůjčení televizoru Samsung UE46B8000 děkujeme společnosti Samsung.

Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
zabývající se výrobou i prodejem svých měřicích přístrojů.