Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE46B8000: to nejlepší na zeď?

14.9.2009, Martin Kuchař, recenze
O tomto televizoru bylo namluveno hodně. Masivní reklama ukazuje nejtenčí televizor světa, který má do vašich obýváků přinést nevídaně kvalitní obraz. Je tomu ale opravdu tak a přinesla společnost Samsung na trh skutečně revoluční přístroj?
Při pohledu na OSD menu jsme byli poměrně potěšeni. Celé je lehce průhledné, takže i při nastavování vidíte na pozadí sledovaný kanál a podél bočních stran můžete přímo pozorovat rozdíly při provádění jednotlivých nastavení. OSD menu je provedeno velmi přehledně, kdy v hlavní svislé ose máte jednotlivé položky jako video a zvuk a po kliknutí na OK se přesunete do vedlejší osy, kde již provádíte potřebné úpravy – jasně patrné je to z následujících fotografií.
 
OSD menu je opravdu rozsáhlé a obsahuje nespočet položek nastavení – pokud si tedy rádi hrajete s detailními nastaveními a stále něco měníte, pak vaše srdce nad bohatostí menu zaplesá. Vzhledem k tomu, že celý graf nabídky OSD je velmi velký a v této kapitole by zabral více než několik stran, zobrazí se vám až po kliknutí na ilustrační náhled.







Pro lepší přehlednost a čitelnost jsme světlé OSD menu vyfotili na černém pozadí.


Citlivost tuneru


Opět jsme vyzkoušeli nekvalitní anténu, s kterou se na méně kvalitních televizorech na digitální multiplex vůbec nepřipojíme. Byli jsme příjemně překvapení, neboť televizor tyto potíže lehce překousl a poskytl prakticky hned kvalitní signál, který sice nedosahoval 100% kvality, ale i přesto byl obraz bez známého kostičkování, zasekávání či vypadávání zvuku. S běžně kvalitní anténou na rodinných domcích nebo na STA v panelových domech nebudete mít sebemenší potíže – je samozřejmě třeba, aby postarší antény nefiltrovaly vyšší kanály, jak se tomu v některých domech starší zástavby stává.

Chválíme i podporu formátu mpeg4, díky čemuž jsme byli schopni zachytit i signál testovacího vysílání CT1 HD a Nova HD.


Zvukový projev


Bohužel kvalita a hlavně velikost integrovaných reproduktorů plně odpovídá výslednému zvukovému projevu. Ten je hodně plochý a působí na posluchače dojmem, že sleduje levnou telenovelu, i když se dívá například na velmi kvalitní snímek s prostorovým Dolby ozvučením. Dodané reproduktory na běžné ozvučení sice postačují, pokud ale chcete opravdu kvalitní zvukový přednes a nechcete se zabývat laděním detailních parametrů pro každý pořad znovu a znovu, doporučujeme zakoupit i externí audio soustavu.