Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Samsung HMX-H106: SSD v akci
29.6.2009, Jan Vítek, recenze
Samsung teprve nedávno představil novou řadu kamer HMX-Hxxx, kam patří celkem 4 modely lišící se svou kapacitou. Testovaný HMX-H106 obsahuje 64GB SSD, nabízí rovněž desetinásobný zoom a rozlišení 1920 x 1080i. Jaké jsou jeho další vlastnosti?
jkmaxfli (7) | 29.6.200922:49
Musím napsat,že jediné plus u této kamery je SSD paměť,protože ve srovnání s HMX20C,kterou vlastním je tato kamera absolutně pod úrovní HMX20C­-čka,to nejdůležitější co jí chybí je záznam ve formátu 1080p,1080i je srovnatelné s 720p a rozdíl v 720p a 1080i je markantní oproti 1080p.Jinak k tomu škubání videa na displeji kamery:též mi škube video na displeji,ale pouze v rozlišení 1080i na mé HMX20C­-ce.Zřejmě bude určitě kvalitnější optika od Schneidera u této kamery,ale rozhodně bych ji za svou HMX20C neměnil.
Odpovědět0  0
michalnett (3) | 29.6.20098:19
test hodnotím kladně čekal jsem na něj ale po stažení ukázek slyším stejný pískot ve zvuku videa jak je to možné
Odpovědět0  0
Jan Vítek (35) | 29.6.200911:18
Dobrý den, doteď jsem si toho nevšiml, ale po poslechu na pořádných sluchátkách musím souhlasit. Ten vysoko položený pískot tam je, takže se na to podívám, zda to je jen výsledek převodu videa, nebo vyloženě nekvalitním záznamem. Zrovna nyní ale kameru a originální videa nemám po ruce, takže to nebude hned.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (35) | 30.6.200913:22
Tak ten pískavý zvuk tam skutečně je, přidal jsem to do recenze.
Odpovědět0  0
michalnett (3) | 30.6.200915:02
no tak to je v pr... chtěl jsem si ji koupit ale asi nic nevíte čím to asi je že
Odpovědět0  0
divinemedia (1) | 1.7.200912:45
Ten tzv. piskot je pritomny pri vsetkych typoch kamier hmx­-h10x. Mne osobne tiez dost vadi. Urcity podiel na tychto vysokych frekvenciach ma aj vacsia citlivost mikrofonu. Odporucam pozriet: http:­/­/www.youtube.com­/user­/itolson#...­/1­/Ct9s7JaKItw , kde je pocut rozdiel medzi kamerou Samsung a Kodak zx1. Pri Kodaku nie je pocut ziadny piskot ani sum, ale tiez nie su pocut zvuky v pozadi. Pri samsungu je pocut omnoho viac zvukov, ale aj viac ­"sumu­". Otazka znie komu co viac vyhovuje. Iste je ze so samsungom je mozne zachytit viac tichsich zvukov, ma jednoducho citlivejsi mikrofon. Toto piskanie sa vsak da jednoducho odstranit pouzitim ekvalizeru pri editacii videa. Staci pouzit high shelf filter a orezat frekvencie cca. od 4­-5000 Hz.
Odpovědět0  0
Taffey | 21.9.20099:18
Mám dvě připomínky. Jednak tomu, kdo točil ty ukázky, na něž je zde link, bych kameru do ruky nedával. To je naprosto katastrofální práce. Švenky z jedné strany na druhou a zpět, použití zoomu bez rozmyslu. Na druhé straně je z ukázek dost dobře vidět, jak se která kamera chová. Takže pokud to takhle bylo natočeno schválně, tak se autorovi omlouvám. A teď ke kvalitě záznamů. Jako dlouholetý fotograf jsem si ihned uvědomil, jak mizernou optiku Samsung má. V podstatě se dá říct, že ostré je jen kolečko uprostřed, zabírající tak třetinu záběru a to bůhví jestli. Rohy a všechny čtyři kraje, obzvlášť levý a pravý, to je opravdu jako točeno přes dno pivní flašky. To je něco strašného. To kvalita obrazu Kodaku, ta je o něčem jiném. Ani tam sice nenou rohy úplně košer, ale je v nich výrazně víc detailů a obraz se mi jeví jako výrazně ostřejší a kontrastnější. Předpokládám ale, že ten, kdo záznamy točil, si předtím nastavil obě mašinky stejně. Každopádně ale pro mě přestala mašinka od Samsungu existovat, nejen pro ten mizerný obraz, ale i pro zvuk. Mikrofon je natolik citlivý, že zachytí úplně všechno, co je jen trochu slyšet a to ze všech stran. To velmi vadí. Ještě k té neostrosti Samsungu mimo střed. Jakmile budete chtít aspoň trochu tvořit, především po kompoziční stránce, neuděláte nic. Mimochodem, na jiném serveru jsem viděl fotky z této kamery. Na focení mám kvalitní zrcadlovku, ale jsou­-li na fotkách silně fialové kontury na přechodech extrémní světlo­-extrémní stín, což je v přírodě, kde je v záběru obloha, vždy, budou tyto kontury i na videu. Velké zklamání. Velké zklamání.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.