Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Redstar MP4 přehrávač RS-MP4-02: levná variace na iPod

5.2.2008, Michal Učeň, recenze
Když se řekne iPod, každý si představí sérii úspěšných kapesních přehrávačů od Applu. Dnes testovaný MP4 přehrávač Redstar sice vsadil na podlouhlý design, ale zanechal i spoustu svých prvků a útočí velmi nízkou cenou.
Po několikadenním praktickém testování přehrávače musím uznat, že až na horší ovládání menu a pár nedostatků co se týká funkcí, se jedná o docela kvalitní produkt, který může konkurovat i mnohem známějším značkám v této oblasti. Velice dobře je přístroj zpracován co se týká konstrukce, protože je dostatečně odolný i proti pádům a zároveň má nízkou hmotnost a skladné rozměry. Displej je sice poněkud menší, ale zase je zvýšena mobilita a přehrávač můžete brát prakticky všude.

Kromě testování klasických funkcí jsem provedl ještě test měření výdrže baterie při střední úrovni jasu a hlasitosti, výsledky jsou pak velmi dobré. Přístroj má integrovanou Li-ion baterii, která se velmi rychle nabíjí a výdrž u videa se pohybovala kolem velmi dobrých 6 hodin a u hudby 14 hodin. Kopírování 700MB souboru, což odpovídá jednomu filmu ve vyšší kvalitě, trvalo lehce nad deset minut. Nabíjení prostřednictvím zdroje překvapilo s hodnotou cca 40 minut. Pravděpodobně se přístroj nabíjí i z USB portu, pokud je připojený k PC, ale vzhledem k absenci signalizace nabíjení při spojení s PC si nejsem úplně jistý.


Naměřené hodnoty při testování
Redstar RS-MP4-02
Výdrž baterie při přehrávání videa
6 hodin 15 minut
Výdrž baterie při přehrávání hudby
14 hodin 10 minut
Kopírování souboru 700 MB
10 minut 30 sekund
Doba nabíjení
40 minut


Závěr


Závěrem tedy můžeme říct, že přehrávač Redstar MP4 player RS-MP4-02 je poměrně dobrý a v poměru ceny a výkonu bychom jej mohli zařadit téměř k těm nejlepším. Nejvíce se mi na něm líbila kovová konstrukce, dále relativně kvalitní displej, výdrž baterie a především pak již zmíněná nízká cena. Naopak z těch negativních vlastností bych zmínil hlavně podprůměrné ovládání, a to jak z hlediska velikosti a materiálu tlačítek, tak také co se týká struktury menu. Také vlastní funkce mohly být zpracovány lépe, zejména pak doplňkové možnosti nastavení.



Některým uživatelům by také mohla chybět Mass Storage, také škála podporovaných formátů hudby by mohla být širší a u videa může vadit nutnost převádět do formátu AVM. Smířit se také musíte s absencí zamykání tlačítek. V konečném důsledku je ale výbava a úroveň zpracování odpovídající nízké ceně cca 1300 Kč s DPH, která asi bude také největším tahákem pro uživatele. V současné době se také na webu výrobce objevila zpráva, že brzy chystá nový model, který by měl dnes testovaný MP4 player RS-MP4-02 nahradit. Takže se můžeme nechat překvapit, zda-li budou některé chybky opraveny a jestli se cena udrží na stávající úrovni.


Design a zpracování
Nutnost převodu vida do formátu AVM
Nízká hmotnost
Malá tlačítka
Odolná kovová konstrukce
Ovládání menu
Slušná kvalita displeje
Chybí Mass Storage
Nízká cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 1300 Kč s DPH




Za zapůjčení Redstar MP4 player RS-MP4-02 děkujeme firmě Starcom International s.r.o.


---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

As the conclusion I can write that the multimedia player Redstar MP4 player RS-MP4-02 is quite good in price to performance ratio. I liked its steel durable body, relatively high-quality display, battery lifetime and moreover very low price. But there are of course some negative points - comfort in control of the player is very poor because of small buttons and bad structure of menu. Additionally, main functions could be better in terms of possibility of setup, than there is not supported Mass Storage and support of music formats can contain more of them. The player needs to convert all video files to format AVM so you have to use the program provided on the CD every time. However, the attributes of the player are corresponding to the price which will be the main argument for customers and if you don't want to spend a lot of money, Redstar MP4 player RS-MP4-02 could be good choice.