Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přenosná HD „televizka“ Evolve Fantasy

30.9.2010, Petr Kovář, recenze
Také jste už řešili otázku, zda koupit set-top-box nebo rovnou nový televizor? Přenosný přístroj v dnešním testu je menší než většina set-top-boxů, poradí si s HDTV signálem, má HDMI výstup a také vestavěný akumulátor. Někdo by si ho spletl s fotorámečkem.
Doposud byly popsány převážně technické parametry přístroje. O ceně se vůbec nemluvilo. Ta doporučená, z webu Evolve, je 5690 Kč. To je vcelku nemalá částka. Když však vezmeme v úvahu, že na českém trhu neexistuje prakticky žádný podobný konkurent (přenosný HDTV televizor s vestavěným akumulátorem), nelze se tomu příliš podivovat. V podobných cenových relacích se ostatně pohybují foto rámečky různých značek, které mají podobné parametry displeje (a mnohdy přehrávají nejen obrázky, ale i videa a zvukové soubory). Nemají ale vestavěný akumulátor, ani DVB-T tuner, natož pak možnost HD záznamu na externí disk.

Větší zahřívání přístroje je způsobeno tím, že má pouze pasivní chlazení a neobtěžuje tak při sledování televize jakýmkoliv hlukem, což je jistě vítaná vlastnost. Ovšem je na pováženou, že v režimu standby je televize prakticky celá v provozu (pouze vypnutý displej) a zbytečně tak funguje jako „topení“. Pokud by někdo zamýšlel tento produkt využít jako set-top-box, nelze to vzhledem k neergonomickému ovládání příliš doporučit. Ten, kdo upřednostní především mobilitu celého zařízení, možná přimhouří očko.

Spotřeba přijímače * (230 V, 50 Hz)
Zapnuto + nabíjení AKU
17 W
Standby
13 W

* s využitím přiloženého napájecího adaptéru.

Co říci úplně na závěr? Evolve Fantasy je díky vestavěnému akumulátoru opravdu mobilní. Kvalita zobrazení je velmi slušná, funkční vybavení výborné, zařízení toho umí opravdu hodně. Přehrávání videa z USB / SD a nahrávání televizního vysílání zvládá na jedničku. Nelze se ale zbavit pocitu, že výrobce měl před uvedením na trh věnovat ještě pár měsíců (nebo alespoň týdnů) na vychytání chyb a místy také zapracovat na ergonomii. Určitě by také pomohlo kvalitnější dálkové ovládání a podrobný návod.


vestavěný akumulátor
neergonomické menu
snadno přenosné
dálkový ovladač
záznam HD vysílání na USB disk/paměť
mnohdy působí nedodělaným dojmem
přehrávání multimédií z USB
intenzivní zahřívání
HDMI výstup
bezhlučný provoz
cena
Cena v době testování: 5500 Kč s DPH


Za zapůjčení HDTV přijímače EVOLVE Fantasy děkujeme společnosti Abacus.