Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 58PFL9955H: standard budoucnosti?

21.7.2011, Jakub Doležal, recenze
Stojaté vody televizorů rozčeřil v minulosti Philips s modelem o poměru stran 21:9. Spíše vizionářský koncept se dočkal druhé generace. Připravte se na 3D zobrazení, plné LED podsvícení, Ambilight, funkce Smart TV a zatraceně širokoúhlý obraz.
Vytahuji karton velikosti irského vlkodava a začínám balit jeden z nejpozoruhodnějších televizorů na současném trhu. Jsem jím ohromen a zároveň zklamán, čekal jsem inženýrskou perlu z laboratoří Philips a částečně jsem ji dostal. Nicméně ta druhá strana mince je tentokrát dost temná.

Nemá smysl příliš debatovat nad cenou, která je mimo možnosti většiny z nás. Osobně považuji tento televizor jako jistý předobraz budoucích generací a rozhodně nejsem proti. Jak při hraní her, tak při sledování filmů získáte zcela jiný zážitek, který vás bude opravdu bavit. Pokud by se podařilo stlačit cenu těchto modelů na rozumnou mez, asi bych do 16:9 znovu nešel.



Takto si představuji budoucnost domácí zábavy, ale chce to doladit software


Na chvíli se však vrátím zpět do současnosti a zamyslím se nad tím, co tento model přináší na současnou scénu. V první řadě je to vskutku podařený panel s rozumnou spotřebou a více než slušným podáním barev. Zážitek navyšuje osvětlení Ambilight a je s podivem, že je Philips jediný, kdo tento systém používá. Potěšující je i slušná podpora formátů, která sice nedosahuje kvalit multimediálních center, ale úplná tragédie to není. Bonusem navíc je stereoskopické 3D zobrazení, které v případě dobrého obsahu vytvoří z obývacího pokoje vesmírnou arénu, či hluboký oceán.

Bohužel se Philips na tomto modelu dopustil několika chyb, které bych mu při ceně 100 000 Kč jen těžko odpouštěl. U takto špičkového televizoru nechci infračervený dálkový ovladač, ten už má svá nejlepší léta dávno za sebou. Nevadilo by také zmenšení výšky těla ovladače, protože takto do horní části zkrátka nedosáhnete.

Nejvíce závažným problémem je však nedoladěný software, který Philips vzal z některé z menších televizí a doplnil o pár funkcí, aby se neřeklo. Ne, tohle se nedělá a zvlášť ne u vlajkového modelu. Chyb je navíc celá řada, začněme menu 16:9, pokračujme špatně použitelným prohlížečem či neustále padající Wi-Fi síti a končeme u faktu, že se mi televizor za dva týdny testování celkem 8x zasekl a jednou jsem jej musel vytáhnout z napájení. Tyto problémy lze jistě napravit novým firmwarem, ale ten má přidávat nové funkce, či opravovat drobné chybky, nikoliv řešit hrubky prvotního návrhu.


Poměr stran 21:9
Nedoladěný software
Barevné podání
Dálkový ovladač na IR
Ambilight
3D brýle
Interpolace
Nestabilní Wi-Fi
Cena v době testovaní cca: 100 000 Kč s DPH


Za zapůjčení televizoru 58PFL9955H děkujeme Philipsu
Videa byla pořízena videokamerou Samsung HMX-S16BP/EDC.