Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 58PFL9955H: standard budoucnosti?

21.7.2011, Jakub Doležal, recenze
Stojaté vody televizorů rozčeřil v minulosti Philips s modelem o poměru stran 21:9. Spíše vizionářský koncept se dočkal druhé generace. Připravte se na 3D zobrazení, plné LED podsvícení, Ambilight, funkce Smart TV a zatraceně širokoúhlý obraz.

OSD Menu


Grafické zpracování menu v podání designéru Philips patří k docela zdařilému. Stisknutím klávesy připomínající dům na dálkovém ovladači se přesunete do seznamu ikon, které skrývají rychlý přístup k jednotlivým funkcím televizoru. Přidávat si můžete i zástupce pro jednotlivé připojené přístroje. Zkrátka pohodlné a přehledné, tedy až na malou drobnost.



Základní menu, bohužel je roztaženo na dvě obrazovky (klikněte pro zvětšení)


Mám totiž silné podezření, že u televizoru Philips 58PFL9955H bylo použito rozhraní z některého modelu s poměrem stran 16:9 a díky tomu se menu neumí roztáhnout do stran a vy v něm tak často musíte zbytečně listovat, či hádat celé názvy funkcí v úzkých sloupcích. Je to veliká škoda, takto promrhat prostorový potenciál tohoto panelu.



Menu rychlého nastavení a znovu roztaženo na dvě obrazovky (klikněte pro zvětšení)



Ukázka detailnějšího nastavení (klikněte pro zvětšení)


Citlivost tuneru


Naladění dostupných televizních kanálů v digitálním pozemním vysílání jsem nechal na automatice a ta bez problémů naladila všechny včetně těch s označením HD. Také signál hlásil prakticky maximální intenzitu a zde není co vytknout. Snad jen trochu popohnat automatiku, neboť ladění trvalo přibližně 3-4 minuty. Na tuneru TechniSat je to otázka minuty, maximálně dvou.



Ladění dokončeno jdeme sledovat (klikněte pro zvětšení)


Zvukový projev


Televizory z posledních generací až na čestné výjimky nehrají zrovna oslnivě. Na vině je především tenké tělo, kam kvalitní reproduktory zabudujete jen těžko. Philips však není na módní vlně anorektických televizorů a možná i proto hraje Philips 58PFL9955H dobře, velmi dobře. Zvuk je prokreslený, dokonce si občas troufne vypustit i nějaké ty bassy. Na poměry televizorů je to slušný výsledek. Specifikace udávají celkový výkon na 30 W a na základní ozvučení to bohatě stačí. Náročnější uživatelé jistě sáhnou po externím zvukovém řešení.