www.tvfreak.cz
>
>
>
>
>

Nero Video Premium HD: v jednoduchosti je síla

Nero Video Premium HD: v jednoduchosti je síla
, , recenze
Nero už není jen vypalovací program Nero Burning ROM, ale i spousta dalších programů pro přehrávání videa, multimédií, konverzi zvukových i video formátů a střih videa. A právě na balík, který je zaměřen na střih videa pro domácí uživatele, se podíváme.
K oblíbeným
Kapitoly článku:
  1. Nero Video Premium HD: v jednoduchosti je síla
  2. Nastavení
  3. Vytvoření projektu
  4. Editace
  5. Nástroje
  6. Export
  7. Media Hub
  8. Závěr
reklama
Pryč jsou doby, kdy Nero (tehdy ještě Ahead) prodával jediný produkt, kterým byl vypalovací program Nero Burning ROM. Poté k němu přibaloval stále více a více programů, až vznikl téměř megabalík různých programů a utilit, jenž měl na tu dobu neuvěřitelnou velikost. Stalo se to dokonce terčem kritiky, takže se pak výrobce rozhodl, že některé aplikace půjde koupit i samostatně.


Jedním z takových balíků je Nero Video Premium HD, který v sobě zahrnuje dva programy:

  • Nero Vision Xtra
    - určený pro střih a tvorbu videa a tvorbu foto-slideshow, naše verze je 7.2.15400.16.100
  • Nero Media Hub
    - knihovna multimediálních souborů (video, zvuk a fotografie) a jejich přehrávač, naše verze je 1.2.12900.31.100

Součástí je i program ControlCenter, který zabezpečuje aktualizace výše uvedených programů a jejich registraci, ten ale do seznamu počítat nebudeme, přesto se na něj podíváme jako první.


Nero ControlCenter

Instalace Video Premium HD zabere na disku 1,7 GB, což je i na dnešní dobu docela velké číslo. Takovou velikost nemívají ani profesionální střihové programy, na druhou stranu při kapacitě dnešních disků to není zase takový problém. Pokud někdo chce stříhat HD video (jako že již podle názvu balíku bude chtít), tak musí počítat s mnohem větším místem na disku.

Nero Vision Xtra z toho zabírá 220 MB, Nero Media Hub se spokojí se 180 MB, ale 1,3 GB zabírá Nero Content, což je balík efektů a témat, která mají u sebe množství obrázků, zvuků a videí.

Při instalaci musíme zadat sériové číslo a pak pomocí Nero ControlCenter provedeme upgrade na nejnovější verzi. Stahují se jen nutné součásti, ne celý program, takže aktualizace je rychlá. ControlCenter je rozdělen do 3 záložek. V první se provádí správa sériových čísel, ve druhé již zmíněné aktualizace a ve třetí můžeme zapnout sledování aktualizací a přihlásit se do programu vylepšování produktů - tedy provádět zpětnou vazbu výrobci.


Úvodní okno Nero Vision Xtra

Nejvíce nás bude zajímat Nero Vision Xtra, takže se podíváme nejprve na něj, Media Hub si necháme až na konec. Úvodní obrazovka programu je velice jednoduchá, dominuje mu menu, které nám zpřístupní hlavní funkce. Kromě tvorby videa a zachytávání je to i vytváření optických disků DVD, CD a Blu-ray nebo AVCHD disků a karet. Vždy jde o tvorbu video nebo zvukových disků, nelze s programem jednoduše vypalovat soubory jako s Burning ROM, i když menu k tomu trochu svádí.

Ve spodní části okna je lišta, která lze schovat, protože se normálně nepoužívá. Najdeme na ní jednak nastavení, tak i stejné položky jako v menu Disc Tools - vymazat disk, informace o disku a finalizaci disku.

Nejnovější články
Vloni se prodalo 157 milionů Smart TV, většina z nich měla Tizen Vloni se prodalo 157 milionů Smart TV, většina z nich měla Tizen
Smart TV v roce 2018 tvořily většinu prodaných televizorů, jak tvrdí analýza společnosti Strategy Analytics. A nejspokojenější může být Samsung, každý pátý model totiž využíval jeho systém Tizen.
Včera, aktualita, Jáchym Šlik
Sony na svých televizích tajně podporuje HDR10+ Sony na svých televizích tajně podporuje HDR10+
Ačkoliv Sony ve specifikacích o formátu HDR10+ nikde nehovoří, ve skutečnosti jej některé jeho modely televizorů podporují. Tuto spekulaci potvrdili redaktoři německého webu. kteří otestovali přehrávání filmu v praxi.
20.4.2019, aktualita, Jáchym Šlik
Prohlédněte si seznam všech filmů a seriálů v Disney+ Prohlédněte si seznam všech filmů a seriálů v Disney+
Do startu služby pro streamování videa Disney+ sice zbývá více než půl roku, ale už nyní byl zveřejněn kompletní seznam filmů a seriálů, které na diváky čekají. Nejzajímavější je samozřejmě část s originály, které se exkluzivně objeví v Disney+.
20.4.2019, aktualita, Jáchym Šlik1 komentář
Trabantem tam a zase zpátky: poslední cesta Přibáně? Trabantem tam a zase zpátky: poslední cesta Přibáně?
Cesta žlutého cirkusu Dana Přibáně skončila. Do kin zamířil poslední díl série, který ukončil putování žlutých Trabantů příjezdem do Prahy, kde je uvítala kvanta fanoušků. Jaký je však tento poslední film, na to se podívá naše recenze.
18.4.2019, recenze, Milan Šurkala
Známe české ceny a dostupnost nových soundbarů od Samsungu Známe české ceny a dostupnost nových soundbarů od Samsungu
Před pár týdny představené soundbary Samsung HW-Q70R a HW-Q60R už velmi brzy zamíří do českých obchodů. Tuzemské zastoupení nyní potvrdilo, kdy a za kolik si první letošní modely budeme moct zakoupit.
15.4.2019, aktualita, Jáchym Šlik