Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MythTV: bájná nebo báječná TV?

14.10.2010, Radek Jahoda, recenze
MythTV používám již několik let a nemůžu si ho vynachválit. Dokonce můžu říci, že bez něj nemůžu žít. A divím se, že někdo může používat přehrávače, rekordéry a set-top-boxy za mnohem vyšší cenu, s problémy, bez komfortu a bez možností.
K získání informací jiného než multimediálního obsahu je možné využít Centrum informací.



Začněme položkou Stav systému, kde se dozvíme více informací jak o počítači, volném místu v datových úložištích včetně odhadu nahrávací doby, ale i stav MythTV, naplánované úlohy (odstranění reklam apod.), stav naplánovaných úloh nebo stav tunerů.



Další možností je dozvědět se, jaké bude počasí. Využívá se služby BBC nebo Weather Underground (doinstalovat lze Accu Weather), dříve fungovalo i stažení animované mapy, to ale díky veřejné nedostupnosti (snad dočasně) služby pro Evropu skončilo.



Pro Prahu jsou k dispozici aktuální podmínky a předpověď na tři dny, lepší je předpověď z Accu Weather, která je přesnější, má i informaci o subjektivní teplotě (bere v úvahu i vítr, vlhkost atd.), která je více vypovídající než skutečná teplota, a má i šestidenní předpověď (i když přesnost je u každá dlouhodobé předpovědi diskutabilní).



Pokud si chceme přečíst cokoliv na internetu, máme dvě možnosti. Nejrychlejší je definovat zdroje RSS informací a pak již jen sledovat všechny články a případně na ně přímo přejít.



Internetový prohlížeč běží téměř přes celou obrazovku, pouze dole je bar, který ukazuje načítání stránky. V nastavení lze zvětšit zobrazení tak, aby bylo čitelné i z větší vzdálenosti.



K internetu lze přistupovat nejen z RSS odkazů, ale i přímo. K tomu slouží systém záložek a kategorií, které usnadní přístup. Výborná je přehlednost a ovladatelnost.



Součástí MythTV je i například informace o filmech, které běží v kině, ale funguje jen v zámoří. Sice existuje i varianta pro Evropu, která je nutná ručně doinstalovat, ale nezkoušel jsem ji.