Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Logitech Harmony: kdo zkrotí PS3?

9.12.2011, Jakub Doležal, recenze
Sesbírali jsme pár ovladačů Logitech Harmony a vyzkoušeli, jakým způsobem lze díky nim ovládat PlayStation 3. Ne, tentokrát nebudeme hrát hry, ale využijeme konzoli jako multimediální centrum. Pohodlně se usaďte, jdeme na to.

Harmony Adapter for PS3


Samotné ovladače však přímo s konzolí PlayStation 3 spolupracovat nebudou a ke správnému chodu je zapotřebí prostředník, který se postará o změnu infračerveného signálu na jiný.
 
 
Naštěstí si Logitech tuto komponentu obstaral sám, čímž máme o případné řešení problémů již postaráno.



V balení tohoto příliš mnoho nenajdeme a spolu s adaptérem dorazí jen napájecí adaptér a hrstka manuálů. Menší překvapení budí absence jakéhokoliv kabelu, kterým bych propojil toto zařízení s PS3. Jdu se tedy ještě ujistit do útrob bílozeleného prodejního balení, avšak místo kabelu nacházím zmínku, že tento produkt se s PS3 skrze USB propojit nedá. Jak tedy? Inu, jedinou další variantou je Bluetooth. Nicméně další bezdrátový spoj po cestě od ovladače může působit problémy a uvidíme, jak se s tím Logitech vypořádal.





Adaptér jako takový je velmi malý a jen o málo přesahuje rozměry lidské dlaně. V jeho horní části se nachází lesklý plast, pod kterým je připravena dioda pro infračervený přenos a v její blízkosti nalezneme ještě další diodu, ta se však nestará o přenos dat, nýbrž signalizuje jednotlivé stavy tohoto adaptéru.




Konektorů je zde opravdu poskrovnu a nalezneme je výhradně v zadní části. Prvním z nich je žlutě orámovaný vstup pro napájení, který po straně doplňuje ještě další zdířka. Hledáním v manuálu zjišťuji, že jde o konektor pro spojení s Logitech Harmony RF Wireless Extender. Ten však na testy nedorazil, možná příště. Než ale opustíme Harmony adapter, pojďme se podívat ještě na spodní stranu, kde se nachází červené tlačítko Connect. To slouží pro spárování s PS3, a tak mu lze jeho nešikovné umístění odpustit.


Tlačítko pro spárování s konzolí Playstation 3


Samotný adaptér již v prostředí Windows připojovat nemusíte a stačí jej pouze spárovat s herní konzolí od Sony. U dálkových ovladačů však tento adaptér raději přidal v rámci nastavování a také mu přiřadil „Aktivitu“ (zástupce) v rámci daného ovladače.




Infračerveně do adaptéru a pak skrze Bluetooth do PlayStation 3