Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Logitech Harmony: kdo zkrotí PS3?

9.12.2011, Jakub Doležal, recenze
Sesbírali jsme pár ovladačů Logitech Harmony a vyzkoušeli, jakým způsobem lze díky nim ovládat PlayStation 3. Ne, tentokrát nebudeme hrát hry, ale využijeme konzoli jako multimediální centrum. Pohodlně se usaďte, jdeme na to.

Logitech Harmony 600


V hierarchii ovladačů se posouváme výše k modelu s označením 600, který již na první pohled dává tušení řádně „výkonné“ dálky.
 
 
Balení je však stále stejně strohé jako u předchozího modelu a znovu jste odkázáni naučení ovladače z databáze Logitechu, ani tento model totiž nedisponuje vlastní pamětí, která by dokázala pojmout instrukce pro ovládání domácích spotřebičů již při výrobě. Navíc nám zde Logitech připravil jedno nemilé překvapení, ale o tom až později. Teď se pojďme podívat na tu místy podivnou linii těla.





Balení modelu Harmony 600 je již o něco bohatší


Harmony 600 je již pořádně velký a rozpaky tak ihned vzbudí celková ergonomie těla, které je v horní části velmi tenké a naopak ve spodní třetině narůstá do vzhledově nepříjemné tloušťky. Jenže právě díky této „baculaté“ části se H 600 drží stejně jako jeho menší sourozenec velmi pohodlně a znovu s patřičnou jistotou proti vyklouznutí z ruky. Zde tedy Logitech opět boduje naplno.




Nezvyklá ergonomie, přesto se znovu ovladač doslova "přilepí" k ruce


Rozložení ovládacích prvků je u tohoto modelu taktéž výborné a navíc přidal výrobce i velmi jednoduchý displej v horní části ovladače. Logika umístění jednotlivých kláves je na chlup stejná s modelem H 200, zejména pro umístění kříže či ovládání hlasitosti. Jistou nevýhodou je fakt, že takto vybavený ovladač zase o něco narostl v celkových rozměrech a ovládání skrze jednu sadu prstů je prakticky nemožné. Svým způsobem mohu říci, že Harmony 600 už patří do kategorie „obouručáků“.





Logitech však kontruje materiálem, který pro jednotlivé klávesy použil. Oproti základnímu H 200 čekejte výrazně méně gumový pocit a velký skok zažila především odezva. Navíc jsou veškeré klávesy od displeje směrem dolů podsvíceny, takže je noční sledování filmů o mnoho pohodlnější. Sečteno, podtrženo model Harmony 600 se bez problémů stane vlajkovou lodí vašich domácích ovladačů a ty tak velmi brzy poputují do útrob televizního stolku.



Harmony 600 patří k vyšším modelům a na kvalitě tlačítek je to znát. (pro zvětšení klikněte)


Při přípravě na synchronizaci mě trochu nepříjemně zaskočil rozdílný USB konektor na straně ovladače, neboť zatímco Harmony 200 využívá Mini-USB, tak pro Harmony 600 zvolil Logitech Micro-USB. Následoval tedy zevrubnější průzkum balení a následné naleznutí i tohoto kabelu. Majitelé moderních chytrých telefonů mají tento kabel jistě v šuplíku.



Harmony 600 připojíte skrze modernější Micro-USB


Dalším překvapením bylo, že webové rozhraní si již pamatovalo předchozí model a odmítalo přijmout nový ovladač. Při opakovaném hledání jsem si na stránkách všiml odkazu „mám jiný ovladač Harmony“. Jakoby výrobce nemohl do webového rozhraní zakomponovat možnost přidání dalšího modelu. Tečkou na závěr negativ je fakt, že pro model H 600 již musíte instalovat speciální software a nelze využít stejného postupu jako u H 200.





Software máme nainstalovaný a přichází další rána v podobě nefunkčního loginu. Ten, který jsem před pár okamžiky použil pro H 200, je nyní neplatný a je třeba vytvořit další. Bez něj vás průvodce nepustí dále, což je opravdu velmi nepříjemný postup. Celkově je nastavení modelu Harmony 600 o mnoho složitější a časově náročnější. Na druhou stranu nejste limitování jen 3 přístroji, ale můžete jich zadat až 5.