Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42PJ650: plazma vrací úder

26.4.2010, Martin Kuchař, recenze
Plazmové televizory netestujeme s takovou frekvencí jako jejich LCD bratříčky, a právě proto jsme se na recenzi LG 42PJ650 tak těšili. Pokročila již plazmová technologie za dobu své existence a dokáže tento kousek překonat moderní LED LCD?
Další silnou stránkou, kvůli které jsou plazmové televizory mezi širokým táborem jejich zastánců tak populární, jsou samozřejmě barvy a jejich podání. Je známo, že plazma disponuje živějšími a věrnějšími barvami, které jsou blíže realitě a nedosahují takových odchylek, jako to bývá v případě levnějších LCD konkurentů. Velmi detailní zpracování barev a jejich věrná prezentace na obrazovce s nulovou odezvou vypadá opravdu úchvatně.




Interpolace



- pro zvětšení klikněte -

Nova HD a její kvality jsou nám z recenzí známy již nějaký ten pátek. Až na tomto plazmovém televizoru je ale krásně vidět, jak ostré logo může opravdu být – je to dáno opět pouze faktem, že televizor disponuje pouze HD Ready rozlišením – srovnání s Full HD je tak lehce zavádějící. Kvůli relativně velké rozteči pixelů zde můžete navíc jasně vidět jednotlivé pixely a při detailním náhledu i sub-pixely.


- pro zvětšení klikněte -

Na rozdíl od LCD televizorů si ale plazmový televizor s interpolací poradí velice dobře. Jak již jsme si řekli při posouzení kvalit SD vysílání, plazmová televize interpoluje velmi pěkně. Je sice pravda, že to opět částečně vychází z omezeného rozlišení, ale pokud bychom se měli soustředit výhradně na tuto recenzi a Full HD panely nebrat v úvahu, pak zde máme kandidáta na pozici „nejlepší interpolace“.


Spotřeba


Co nás samozřejmě zajímalo, to byla spotřeba a hned vám můžeme prozradit, že mýty ohledně trojnásobné spotřeby plazmových televizorů jsou dávno za námi. Ostatně podívejte se sami na graf, ze kterého jasně uvidíte, jaká je spotřeba tohoto televizoru. Když vezmeme v úvahu úhlopříčku, báječný jas i kontrast a všechno ostatní, tak se i přesto dostáváme na hodnoty nižší, než má většina současných LCD televizorů. Nenechte se tedy uchlácholit báchorkami o neúnosné spotřebě, která zruinuje vaší domácnost.