Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  Svět audia
3.12.2009, Radek Jahoda, recenze
V dnešní minirecenzi se podíváme na nejdůležitější součást multimediálního vybavení - dálkový ovladač. Nemusíme vždy mít vše nejdražší, tak se zkusme tentokrát podívat na jeden z levnějších typů - SilverCrest KH2156.
Edmaz | 12.4.201219:55
take mam ovladac typu Silver Crest KH 2156 . nevedel by jste nekdo nejaky cody na dvb Topfield ??? zkousel jsem ho naladit rucne i automaticky ale nic se nedari :­/­/ ani v manualu o te znacce neni ni zminka ... nemel by jste nekdo nejake uzitecne rady ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Gavly | 29.4.201010:07
Zkoušel jsem se po tomto ovladači koukat pokaždé co jsem šel kolem Lidlu, ale nikdy jsem ho tam neviděl. Ví někdo kde by se dal ještě sehnat?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jáňa | 29.4.201015:58
Já jsem ho pořídil v Liberci ani né před týdnem. Lidl měl výprodej spotřebního zboží, a jeden kousek jsem objevil v takových, těch hrabacích boxech. Ovladač neměl obal ani dokumentaci a byl za 100 Kč. Přiložené baterie byly v čudu, ale po výměně vše funguje jak má. Na Internetu jsem stahnul manuál, bohužel jsem nikde neobjevil druhou knížečku s kódy přístrojů, takže mi zatím neslouží. Ale jakmile bude trochu času, tak snad potřebné údaje vygoogluji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Gavly | 29.4.201017:55
Díky, tak já to ještě zkusím. V tom Lidlu se tam objeují a mizí věci docela rychle. Jinak si myslím že seznam kodu by neměl být problém naskenovat kdo už ten ovladač má....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
klukas | 11.12.201120:32
ja ho mam z lidlu a tie kody su ti na nic lebo na nove modely tv a inych vyrobkov tam kody nie su ale ak mas ten manual a stare ovladace daju sa vsetky tlacitka krasne naucit podla nich :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jáňa | 25.4.201014:29
Na následující adrese lze stáhnout manuál v PDF přímo k tomuto ovladači.
http:­/­/www.kompernass.com­/pages­/_pdfs­/0477b1b699ea5a100cd0b7de69d7b8f2.pdf

OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Gavly | 10.1.201018:44
Má někdo praktické zkušenosti co se týče výkonu vysílání? Například na jakou vzdálenost ovladač funguje popřípadě jestli funguje i odrazy od stěn.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
opeřená zebra | 10.1.201020:52
Odrazem bere zhruba na 3 metry, na dálku jsem to zkoušel na 8 metrů, ale záleží na přijímači.
zkouška byla provedena na sencoru dvb­-t XXX s harddiskem, ale mám sundaný přední krycí plast, který maximálně snižuje příjem. Vícnež 8 metrů už neumím. Délka pokoje.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
opeřená zebra | 16.12.200911:04
Na sencora dvb­-t sdb­-3007t jsem musel všechny klávesy naučit nebo přeučit.To funguje bezvadně, ale když chci použít makro nebo vypnout vše, DO funguje podle originálního kódu, to znamená, že vysílá původní informace. Tím pádem je to nepoužitelné. Nevíte někdo, co s tím dělat? Mě by stačilo najít kód, který umí sám vypínat, a je to jedno, na jaké klávese. Jinak jsou ty makra super, kdyby to fungovalo na naučené klávesy. díky a s pozdravem OZ.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MIREK RÁŽ | 16.12.20090:32
Ještě jedno doplnění a informace pro ty, kteří mají problémy najít kód pro settoboxy UPC. Hledal jsem na internetu a našel všude pouze informaci ­(i vyjádření technika UPC­), že žádný univerzální ovladač nelze použít.
NENÍ TO PRAVDA! Po dlouhém laborování jsem došel k výsledku...

Zvolte na svém ovladači ­"silver crest­" volbu ­"AMP­" zadejte podle návodu ovladače kód 8069. Pak musíte ovladač ­"silver crest­" pomocí ovladače settoboxu ­(opět je postup v návodu­) naučit jednotlivá tlačítka požadované funkce. Funguje to na modelu, který zde autor popisuje.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jarda.Bar (6) | 7.12.200916:22
.. je to výborný ovladač. Jeden mám a spokojenost.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Kozousch | 11.12.20097:39
Doma a mezi příbuznými a známými je v provozu cca 10 kusů různých předchozích modelů ­(KH 2150, KH 2155 a podobně­) a u všech ­"pohoda vánoc­". Všechny modely jsou funkcemi téměř totožné a liší se jen vzhledem.

Zde je český manuál pro starší KH 2150:
http:­/­/www.mysilvercrest.de­/foto­/support­/CV_KH2150_JOE23594_LB4b.pdf
Novější KH 2155 má drobné odlišnosti v programování, ale pokud si chce někdo před koupí udělat představu o funkcích a podobně, může si tento manuál projít.

Zde pro blíže neurčený model:
http:­/­/www.mysilvercrest.de­/foto­/support­/Universal­-FB_BDA_CZ.pdf
Podle manuálu je výrobcem MASCOM
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lunak (1) | 7.12.200913:49
Mám zmíněný ovladač, ale není mi příliš jasná funkce maker. Nemám totiž funkční originální ovladač od TV ­(Grundig STF72 1002­/8­), který je ­"kaput­" a pokoušel jsem se pomocí makra mimo vypínání přístroje docílit alespoň ovládání hlasitosti ­- marně. Neumí někdo poradit?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 7.12.200914:33
Makro je jen na zapamatování několika stisknutí tlačítek, tímto postupem nedocílíte změny hlasitosti. Buď najdete kód přístroje, který bude fungovat, nebo máte smůlu. Popř. sehnat někoho, kdo má stejný přístroj a zapůjčí ovladač pro naučení.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
qazy (3) | 6.12.200923:36
Co se týká učení, zjistil jsem, že u některých ovladačů ­(většina těch co mám doma­) je lepší a rychlejší tlačítko jen zmáčknout ­(nebo mačkat přerušovaně­) než, jak se píše v návodu, ho držet zmáčknuté.

Jiný problém je v tom, že většina mých ovladačů není v databázi, takže jsem je musel učit a KH2155 byl ochoten naučit se dohromady jen 84 tlačítek. Nevím jestli je na tom KH2156 lépe.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
milka2 (8) | 4.12.200922:20
Daji se naprogramovat i tlacitka na vyber komponenty? U me staricke SONY v900

http:­/­/www.remotecentral.com­/vl900­/index.html

kdyz zmacknu tlacitko DVD, tak nejen, ze se prepnu na ovladani DVD prehravace, ale zaroven vyslu signal pro zesilovac, aby se zapnul a prepnul na vstup z DVD. ­(u jineho bych musel nejprve vybrat komponentu zesilovac, zapnout DVD vstup, a pak teprve prepnout na DVD = 1 stisk VS 3 stisky)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
qazy (3) | 6.12.200911:59
Tlačítka na výběr zařízení se programovat nedají, ale ovladač má makra.

Po přečtení recenze jsem se šel podivat do Lidlu, jestli ho mají. Měli, ale model SilverCrest KH2155. Ten má víc tlačítek ­(jestli dobře počítám tak o 4­) s jiným rozložením, nemá zapuštěná tlačítka, nemá prohlubeň pro lepší držení, je pouze pro 8 zařízení a má 6 maker. Display zobrazuje na 1. řádku vybrané zařízení a jeho kód a na 2. řádku čas ­(trochu mne mrzela nemožnost nastavit 24 hodinový režim­). Podsvícení má jen 2 stavy ­(zapnuto ­/ vypnuto­) a je velice mizerné. Učení funguje dobře. Občas se objeví problém, ale myslím si, že je to u ovladačů, které při držení tlačítka vysílají jiný kód než při krátkém stisknutí.

Celkově je to za ty peníze velice dobrý ovladač.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 6.12.200917:19
Takto to nefunguje, tato tlačítka pouze přepínají ovládaný přístroj v ovladači a nic nevysílají. Naprogramovat na ně nic nejde, šlo by to řešit částečně makrem. Já používám pro přepínání vstupů na AV receiveru tlačítka pro teletext. Je to trochu z ruky, ale dělám to jen málokdy, protože to stejně mám neustále jen na MythTV box.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
milka2 (8) | 12.12.200910:17
Nojo, ale to je porad 1x stisk vs 2 x stisk. Jakmile si clovek jednou zvykne na komfort, spatne se tomu odvyka.
Zvlast kdyz to jiny vyrobce dokaze ­(SONY­), tak proc by to nemohl dokazat i jiny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.