Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
16.6.2008, Petr Papež, recenze
iPod Touch je moderní MP4 přehrávač z dílny kalifornského Apple. Nejvýraznějšími rysy je dotykové ovládání, velký 3,5" displej a možnost připojení na internet přes integrované Wi-Fi. Uhájí s těmito přednostmi svou vyšší cenu?
BigTom CZ | 24.7.200814:11
Přehravač je to sice pěknej, ale za ty prachy??!! Stejnou kapacitu můžete mít kolem 750Kč ­(8GB microSDHC­) a novější mobil kterej ji zvládne má dnes kde kdo. Sice to nebude tak atraktivní, ale bude to 10x levnější!!
Odpovědět0  0
ondrej m | 30.6.200816:42
Skoda, ze jste si v cervnu jiz neporidil Touch minimalne s firmwarem 1.3 kde uz jsou dalsi aplikace z iPhone ­(Mail, Weather, Stocks, Notes, moznost pridavani primych odkazu na weby na homescreen­), nebyly popsany ruzne vychytavky jen obecny zevrubny popis prehravace­). I kdyz ocenuji, ze celkem prehledne a srozumitelne.

Zasadnejsi chyba byla informace o podpore Flash, kdo sleduje deni okolo Apple produktu, vi, ze iPhone potazmo Touch Flash nepodporuje! Je to hodne diskutovane tema a nepodpora je celkem logicka ­(Flash v soucasnoti jiz nabizi tak robustni moznosti tvorby aplikaci, ze uplna podpora Flash by nebyla uplne trivialni zalezitosti, nicmene Adobe flash pro iPhone­/Touch pripravuje.

Proto ma prehravac YouTube aplikaci primo, a taky omezeny pocet videii; protoze YouTube musi prekodovavat vsechna sva videa do H.264. To byla situace pred rokem, myslim, ze dnes uz ma vsechny videa prevedena.

Za dalsi, baterie ma vynikajici vydrz a melo by to byt zdurazneno, surfovani nevybije pristroj rapidne rychle a jas displeje se da korigovat, a tak kdyz zrovna nesledujete film, muzete si jas ztlumit. Pri cteni webu nebo poslouchani muziky je to idealni. Elektronicke knihy lze celkem pohodlne cist a to bud jako otverena priloha mailu v PDF ­(od firmware 1.3 kde je Mail klient integrovan­) ci jako otevreny soubor z webu nebo mit primo nekde na webu sve dokumenty a pohodlne je otevirat ­- Google Docs ci vyuzit primo z tisicu webovych AJAX aplikaci delane primo pro iPhone­/Touch, ktere nabizeji spousta moznosti uz ted. vice http:­/­/www.apple.com­/webapps­/

a samozrejme Touch lze hacknout a muzete jiz dnes instalovat spoustu aplikaci a zaroven s firmwarem 2.0 prijde moznost provozovat ruzne aplikace oficialne a podpora dokumentu bude vylepsena ­- uvedeni firmware 2.0 je 11.cervence.

Dulezite je si uvedomit, ze toto zarizeni se da velice ektivne a zasadnim zpusobem rozsirovat jen pomoci novych verzi firmware; coz se neda rict o spouste jinych prehravacu, kde pomaha jedine novy hardwarovy upgrade na novy model...

Cena, ano typicke pro cesko; Apple produkty predrazene; znama vec, bohuzel, ja napriklad koupil iPoda Touch 16G za $549 na Novem Zelande ­(kurz novozelandsky dollar ­- http:­/­/www.google.cz­/search?q=549+nzd+in+czk­), 4milionovy trh prakticky odriznuty od sveta a vidite, ceny nesrovnatelene s nasim 10milionovym trhem ve stredu Evropy. v Americe je cena jeste lepsi, takze Apple predrazeny obecne neni, je predrazeny v chudsich zemich, ale u nas mate elektroniku nebo konfekci predrazenou obecne.
Odpovědět0  0
SNowie | 20.6.200817:32
Možná by bylo dobré přidat k dobru pár pro spotřebitele velice zajímavých informací.
- alespoň zmínit možnost jailbreak a stovek aplikací vyvinutých pro ­"hacknutý­" Touch
- pokud by to byl problém, tak alespoň nastínit další a nadcházející možnosti přístroje, například jarní update s novými aplikacemi, nadcházející firmware verze 2.0 a sním přicházející appstore a možnost stahování nových originálních aplikací ­(opět ostrouháme, ale třeba má někdo zahraniční itunes účet­), podpora OpenGL a vyvíjené hry od takových velikánů jako Sega a EA atd.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.