Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  Svět audia
15.11.2012, Jan Vítek, recenze
Nedávno společnost Genius představila světu svou novou kameru, která je určena pro montáž na čelní sklo automobilu a sledování provozu. Kamera umožní záznam na karty SD, má vlastní IR diody pro přísvit ve tmě a také vlastní baterii. A co dál?
mareknekdo (1) | 7.9.20139:28
Přisvícení je nanic, četl jsem všechny recenze na levnější kamery na www.auto­-kamera.cz a nechci je. Nebo jedině, když to půjde vypnout.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ivan Janicek | 4.6.201321:51
Poraďte,prosím,jak mám naformátovat kartu SD v HD560? Po zapnutí to po mě vyžaduje.Je nová.Díky za odpověď.Ivan
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
miguro | 4.1.201310:13
nikde pri týchto kamerách nie je uvedený veľmi podstatný údaj či dokážu nahrávať kontinuálne. pri zaznamenávaní jazdy je podstatných snáď posledných 30 min záznamu a keď sa mám ešte starať o to či mám na karte dosť miesta a mazať záznamy tak je to nepoužíteľné.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Hurbert | 27.1.201312:45
Ta kamera má funci,která umožňuje nahrávat ve smyčce. Tzn, že nejstarší záznam na už zaplněné kartě se odmaže uvolní se místo pro nový záznam, aniž by jsi musel sledovat a upravovat volné místo na paměťové kartě. Toto funguje,to jo. Ale to zaostřování,s tím si pořád nevím rady...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
pavel černík | 16.11.201213:29
Stále nechápu proč má spoustě těchto kamer IR přisvícení, když je jejich primárním účelem záznam pohybu vozidla. Pokud pomineme fakt, že dnešní moderní čelní skla mají IR filtry, které mají za úkol odrážet či absorbovat infračervené záření ze slunce aby se zbytečně neohříval interiér ­(a tím pádem neumožní propuštění ani infračerveného přisvícení z diod­) , musíme si uvědomit, že dopředu před auto nám svítí obvykle dva velmi výkonné světlomety. V porovnání s nimi jsou diody na kameře jen ubohou bludičkou která má zlepšit papírové parametry. Naneštěstí jsou lidi natolik hloupí že se právě podle papírových parametrů orientují, i když základní znalosti fyziky a matematiky by jim ušetřily spoustu starostí v životě.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Jan Vítek (35) | 19.11.20129:49
Ty IR LED by se měly dle představ výrobce uplatnit asi především v případě, když je auto zaparkované a kamera sleduje okolí, jestli si třeba někdo nedává na kapotě leháro. Ale to samozřejmě nic nemění na tom, že i tak jsou zbytečné.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Hurbert | 8.12.201213:55
Ty IR LED jsou v autě opravdu nepoužitelné. I když je tma a na kameře je nastaveno zapínání detekcí pohybu, takže by měla nahrávat činnost před zaparkovaným autem, na záznamu jsem uviděl jen odlesk IR LED od čelního skla. A nic jiného. Funguje to jen ve volném prostoru, ne přes sklo. Od něj se to odráží zpět do optiky. A v tom volném prostoru pomocí IR LED zachytí obraz max do 2­-3 metrů před objektivem.
Jsem v tomto oboru laik, proto se mi nesmějte, když se zeptám, jestli by ze záznamu dodatečně, třeba pomocí programu NERO, nešlo nějak digitálně ,,zvětšit a vyčistit­'­' obraz tak, aby SPZ vpředu jedoucího, nebo protijedoucího auta šla přečíst. Což je myslím, dost užitečná věc, při pozdějším dohledávání autora nějaké klukoviny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Černík | 8.12.201220:04
"nero­" je vypalovací program.. má sice pár hovadinek které slouží běžným uživatelům i na další věci, ale to je vesměs jen takový kompromis ­- za málo peněz málo muziky.
Zvětšení a vyčištění záleží velmi moc na konkrétních datech. V některém případě to nepůjde vůbec, někde to může jít aspoň trochu.
Osobně bych řekl že s dostatkem ruční práce by bylo možné SPZ stabilizovat do jednotné polohy a velikosti z několika samostatných snímků. Díky tomu lze velmi dobře potlačit šum. Pokud by se ta pozice a velikost vyrovnala opravdu dobře, může také dojít k zlepšení kontrastu. To je ale opravdu jen teorie, která může a nemusí jít aplikovat ­- prostě ne vždy se to podaří.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.