Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Genius DVR-HD560: levná kamera do auta

15.11.2012, Jan Vítek, recenze
Nedávno společnost Genius představila světu svou novou kameru, která je určena pro montáž na čelní sklo automobilu a sledování provozu. Kamera umožní záznam na karty SD, má vlastní IR diody pro přísvit ve tmě a také vlastní baterii. A co dál?
Kapitoly článku:
Od kamery do auta Genius DVR-HD560 jsme neočekávali žádné zázraky a také nám ani žádné nepředvedla. Když začneme od začátku, pak fyzickému zpracování se v podstatě nedá s přihlédnutím k ceně nic vytknout. Tělo kamery se rozhodně nechystá rozpadnout a především stojan s přísavkou do auta je stabilní, což ostatně ukáží i naše videa. Dá se tedy předpokládat, že pokud budeme ke kameře a jejímu příslušenství hodní, ona se nám odmění tím, že zůstane pohromadě.





V menu zobrazovaném na malém displeji narazíte na jen několik málo voleb týkajících se videa a daleko víc možností pro fotografování. To je trošku paradox, neboť pro fotografování je tento produkt naprosto nevyužitelný, neboť jej zadupe do země i běžný chytrý telefon. Výsledné fotografie jsou totiž velmi rozostřené a také mají problém s podáním barev. S touto kamerou tedy můžete fotografovat snad jen tehdy, když jedinou alternativou je tužka a papír.

Při natáčení videí už nižší ostrost tolik nevadí, i když bychom samozřejmě za větší detaily byli rádi. Proto můžete klidně zapomenout na ta nejvyšší rozlišení kamery, která jsou stejně interpolovaná a zaměřte se spíše na ta nejnižší, která s ohledem na ostatní její kvality bohatě postačí. Na obrazu i tak ve videu na pár metrů můžete rozpoznat SPZ auta i jiné detaily, takže kamera rozhodně může napomoci k rozřešení dopravních situací. Nečekejte ale, že k něčemu přispějí nabízené infračervené diody, ty pracují jen na velmi omezenou vzdálenost a zde bohužel uvažujeme v řádu decimetrů.

Máme před sebou tedy levný produkt, jenž se snaží, aby vypadal lépe, než jaký ve skutečnosti je. Nabídne nám nepoužitelné vysoké rozlišení i přísvitové LED, fotografický režim jen do počtu, ale naštěstí to, pro co je určen, celkem ovládá. Pokud tedy nebudeme brát v úvahu vše ostatní, pak pro natáčení z auta je Genius DVR-HD560 využitelný. Jistě jsou tu ale i lepší produkty.


Plusy


+ Odpovídající provedení, stabilní stojan s přísavkou
+ Jako kamera do auta je použitelná
+ Výstup HDMI, USB Mass Storage
 
 

Minusy


- Neostrý obraz s podivnými barvami
- Nepoužitelný fotografický režim
- Přísvit IR diod nemá vliv na výsledek
 
 
Za zapůjčení Genius DVR-HD560 děkujeme HALshop.cz.


 
Cena v době testování: cca 1 500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte kameru Genius DVR-HD560?
V anketě šlo hlasovat od 15.11.2012 do 20.11.2013. Počet hlasujících: 7
Výborná0 %
Průměrná86 %
Špatná14 %