Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Evolve Infinity TwinCorder HD: podruhé a lépe?

20.8.2012, Jakub Doležal, recenze
Evolve Infinity již v redakci dobře známe. Funkcemi napěchované centrum jsme si otestovali v únoru a nyní dorazil jeho vybavenější sourozenec. Přibyl duální HD DVB-T tuner a integrované Wi-Fi. Doladil však výrobce firmware?
V případě Evolve Infinity TwinCorder HD je kromě standardního operačního systému přítomen ještě další. Jde samozřejmě o velice populární Android. U produktů Evolve se s ním nesetkávám poprvé a jisté poznatky jsem získal již při recenzi modelu Solaris, nebo Evolve Infinity.




Android nainstaloval Evolve již do předchozího modelu Infinity (klikněte pro recenzi)


Google v současné době tlačí Android především do telefonů či tabletů. Multimediální centra v plánu prozatím příliš nejsou, a tak je aplikace tohoto systému řešena výrobci typu Evolve na vlastních bedrech. Vzhledem k tomu, že tabletová verze Honeycomb byla navíc nabídnuta exkluzivně jen několika vybraným výrobcům, je v naprosté většině zařízení instalována starší verze určená pro mobilní telefony. Nejnovější Android 4.0 je zatím jen v přípravě a papírových specifikacích, opět se tedy setkáváme s "dvojkovou" verzí.





Viditelných změn jsem si od minulých recenzí nevšiml, neboť např. již úvodní obrazovka systému vypadá takřka naprosto stejně. Obdobný pocit mám z několika dalších aplikací, které nějakým zásadním přepracováním neprošly. Tedy alespoň ne viditelným, zkusím tedy najít informace o verzi systému a uvidíme.





Při hledání v nastavení Androidové části jsem narazil na starý známý problém s rozlišením, kdy systém nedokáže vměstnat obraz do rámečku televizoru a část tak zůstává skryta mimo. Částečným řešením je změna poměru stran, ale výsledný obraz je často ještě horší. Podobné problémy bych čekal u trhu, kde máte obrazovky s několika verzemi rozlišení, ale dnes má doma valná většina zákazníků televizory s 1920 x 1080 pixely či 1366 x 768 a Evolve si v tomto směru mohl dát tedy více práce.





Více se Androidu od Evolve věnovat nebudeme, v rodině Infinity hraje tento systém druhé housle a tomu prozatím odpovídá nepříliš povedená implementace. Je dobré, že si výrobce dělá zadní vrátka, ale k plné použitelnosti má současná verze ještě hodně daleko.


DVB-T


Přítomnost digitálního televizního tuneru je v naší zeměpisné šířce docela žádanou vlastností. Online video půjčoven přímo v televizoru je tu prozatím zoufale málo, takže se vlastně ani není čemu divit. Není to tak dávno, kdy jsme v redakci otestovali Xtreamer Prodigy Black taktéž s duálním DVB-T tunerem a jsem zvědav, v čem se budou funkce oproti dnes testovanému modelu Evolve Infinity TwinCorder HD lišit.








Nastavení tuneru, zejména naladění všech kanálů, jsme si již popsali v předchozí kapitole, takže už víte, kde tyto parametry hledat. Samotné nalezení dostupných televizních programů a rádií jsem jako vždy přenechal automatice. Vyhledání bylo relativně rychlé a po letmé kontrole musím konstatovat, že naladila všechny dostupné kanály.








Pohyb mezi jednotlivými kanály je svižný, ale s rychlostí televize to nelze srovnávat a mám tak stejný pocit jako u Xtreameru, zde by tedy mohli ještě zapracovat na odladění. Pokud jde o samotný proces záznamu, stačí zde na zapnutém přístroji spustit nahrávání červeným tlačítkem na ovladači (vlevo dole), nebo si vyvolat nabídku TimeShift.








Nezapomnělo se ani na EPG, takže si v programovém průvodci můžete s předstihem zvolit váš oblíbený film či seriál, který si chcete nahrát a následně jej označit pro plánované nahrávání. Celkové pocity jsou tedy obdobné jako u Xtreamer Prodigy Black, ostatně obě zařízení jsou si v tomto ohledu prakticky na vlas podobné.