Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
16.9.2013, Pavel Kovač, recenze
Hledáte jednoduché multimediální centrum za lidovku? Už máte dost chybových zařízení, kterým stále něco nefunguje? Jako ideální kandidát pro vás je právě eGreat U1. Ten se totiž drží hesla: "v jednoduchosti je síla".
aludik (1) | 14.5.201511:56
Mám také negativní zkušenost. Seká se, blbne wifi, nefungujou aplikace z google­-play. Vahozených 1500Kč. To raděj nějaký tisíc přidat a mám miniPC s windows nebo linux a možnostmi úplně někde jinde. Tonda.
Odpovědět0  0
Douber (1) | 29.11.201319:23
Nepochopím jak tohle mohlo dostat ocenění trefa. Donesl jsem tuto krabičku domů a nedokáže přehrát skoro nic. Seká se, vzhled uživatelského rozhraní je děsivý ­(vůbec neodpovídá obrázkům v recenzi­) a celkové ovládání snad ještě horší. Ano jde to tam doinstalovat ale i poté se soubory sekají, protože neumí do TV poslat 1080p 24 Hz a je to naprosto nekoukatelné. Prostě další odpad z Číny.
Odpovědět0  0
Poustevnak (2) | 23.11.201322:59
TV Freak me inspiroval touto recenzi ke koupi eGreat U1. Bohuzel patrim k tem uzivatelu, kteri takove zarizeni nehledaji pouze z duvodu, ze by ma televize nemela SMART funkce, ale take proto ze mam pouze CRT televizor bez HDMI vstupu. To, ze AV kabel neni soucasti dodavky jsem vedel, ale co jsem nevedel je, ze neni kabel jako kabel, respektive neni konektor, jako konektor. AV vystup vyzaduje kabel s JACK 3.5 ­/ 4 pin ­(4 kontakty, ne 3 jako treba u sluchatek­) s prevodem na 3 CINCH. Takovy kabel mam od Nokie N97 ktera ma TV OUT, ale s timto zarizenim nefunguje.
Domnivam se, ze je to tim ze 3.5 Jack ma kratky korenovy kontakt GND. Tudiz pri pouziti tohoto kabelu v eGreat U1 zbyvajici tri kontakty nedosahnou ­"na sve misto­". To jsem vydedukoval z fotografie ktera je na egreat.cz. Tam ma totiz 3.5 Jack korenovy kontakt GND znatelne delsi nez­-li jsou zbyvajici tri kontakty.
Je to jen ma domenka, ktera se mi snad potvrdi pristi tyden, kdy by mi mohl dojit potrebny kabel z Umaxu :­)
Skoda ze tento zasadni problem nebyl resen v teto recenzi, jinak bych se mohl na nej vcas pripravit pri objednavani a nenastalo by to, ze bych mel doma fungl novou ­"hracku­" kterou nemuzu ani vyzkouset jestli funguje a utece mi 14­-ti denni lhuta na pripadne bezduvodne vraceni :­(
Nutno podotknout, ze ani navod od vyrobce neobsahuje jakekoliv info tykajici se A­/V OUT, ale je mu ke cti, ze alespon reagoval na tento problem prave ne webu egreat.cz :)
Odpovědět0  0
slo (2) | 30.1.201413:26
Zapojení konektoru jack 3.5 pro AV OUT eGreat U1 je následující:

na hrotu je video ­(žlutý­)
dále je audio R ­(červený­)
pak audio L ­(bílý­)
nakonec jsou společné země od všech tří kabelů.

Čili naprosto odlišné od dostupných kabelů...

Pro zručnější:
Pokud není k dispozici neobvykle dlouhý konektor jack 3.5, např. kabel Sencor SPV­-270x, který sice některé e­-shopy ještě nabízí, ale fyzicky na skladech už není, tak nezbývá než použít metodu do­-do, odříznout kousek umělohmotného pouzdra, obnažit kovový prstenec a opatrně ho zbrousit. Tím se konektor prodlouží a lze zasunou hlouběji. Pak stačí jen kabel přestřihnout a zpřeházet dráty mezi sebou dle výše uvedeného pořadí.
Vše na vlastní nebezpečí ;)
Odpovědět0  0
Poustevnak (2) | 2.2.201412:03
Jak sem vyse referoval, tak z Umaxu mi nic nedoslo a po dlouhem hledani a overovani jsem kabel sehnal na Yoopy.cz .
Chtel jsem sem dat odkaz, ale bohuzel uz tento kabel ­"AV kabel Sencor SPV­" v nabidce nemaji. Ale maji treba 4­-pinovy konektor ­( http:­/­/yoopy.cz­/catalogsearch­/result­/?q=1075992366 ­), ktery je si myslim vhodnejsi k te uprave obrousenim ­(take jsem nad tim uvazoval­) nez­-li tovarni konektor, ktery je zality. U zaliteho konektoru zacina hned za prstencem kontakt k napajeni kabelu GND ­(kostra­), kdezto u tohoto samostatneho JACKu je jeste zavit k upevneni krytky a GND lze napajet az u prodlouzeneho uchytu ­(sevreni­) celeho kabelu ke konektoru.
Jinak jeste je kabel v soucasnosti v nabidce zde http:­/­/www.gosherman.cz­/spv­-av­-kabel­-k­-spv­-2703­-2704­-2708­-sencor.html

RE: ... Pak stačí jen kabel přestřihnout a zpřeházet dráty mezi sebou dle výše uvedeného pořadí ...

To je ovsem dulezite jen pro puntickare, kterym zalezi na barve. Pokud si nekdo nebude zapojovat novy JACK konektor, ale pouzije k uprave jiz hotovy kabel ktery ma jine zapojeni, tak staci preci jen zvolit spravny CINCH konektor do spravneho vstupu televizoru ;­) Napr. cerveny CINCH do zluteho vstupu VIDEO ­- tedy pokud je cerveny zapojen na hrotu JACKu !!!! Cervenou jsem zvolil namatkou !!! No, kdo je schopen takto laborovat, jiste chape jak to myslim ;)
Odpovědět0  0
DoG (4) | 6.11.20130:10
ja si neumim z trhu vybrat vubec nic. a to pocitam do vyberu i xbox one, sony smart tv, sony google tv. proste vzdycky tam neco chybi. a tyhle krabicky z ciny jsem mel taky, a jsou to smejdy, ale alespon maji android a plny market, takze se vyresi spousta problemu ­(mx player atd­). nekdy nejde 1080p, nekdy dts.. a ta klavesnice co tady vidim? tu mam koupenou z ciny a je to hruza. neda se to ovladat, hlavne tim pohybem. taky funguje jenom na kratkou vzdalenost, coz si recenzent drepici pred monitorem asi nevsimne..
Odpovědět0  0
IndyII (1) | 15.10.20138:52
Dá se k tomu připojit kamera a Skypovat? respektive má android podporu např. pro kamery Logitech apod.? pokud ne, kupovat to nebudu, je to jeden z mých požadavků ­(malé dítě, komunikace s prarodiči kteří bydlí daleko­). Máte s tím někdo zkušenosti? Dík
Odpovědět0  0
RossiD (1) | 26.9.20138:35
Zvládlo by toto zařízení přehrávání streamu ­(SAT kanál­) posílaného po síti ­(kabel i wifi­) z STB Dreambox pomocí Android aplikací jako je Dreamdroid a VPlayer ? Budou zde tyto aplikace normálně fungovat?
Odpovědět0  0
kullma (1) | 25.9.20136:03
prosím o pomoct při připojení flash disku nebo externího hdd do usb, zobrazí se mě sd je připojeno, ale nikde ho nemužu nalézt ani v xbmc díky
Odpovědět0  0
milka2 (8) | 25.9.201323:44
Nemate ho nahodou naformatovany v NTFS ? Neco podobneho jsem resil pres Ntfs Mounter .
Odpovědět0  0
ODSakEda (108) | 17.9.201318:38
Neobjevujte lidicky ­"ameriku­" a nekupujte jednoucelove lrabicky, kdy mnohe jiz neumi ani vic jak samotna moderni TV, ale kupte si treba z bazaru PC.

Moji k

mosi jsou casto IT a pidnikaj v oboru a zpravidla odmitali zprvu PC u TV prej aby je to nesvadelo pracovat nebo aby jim to nepripominalo praci a ze prej to chce aktualizovat a to ci ono...
Po nekolika pokusech maj vsichni do jednobo u TV PC nekteri dokonce jen volbe ulozene komponenty v supliku ve stolku pod Tv s vyvrtanymi otvory pro chlazeni.

JEDNOUCELIVE KRABICKY TOTIZ VZDY NEVO NEUMELY PREHRAT CI ZOBRAZIT :­-­( ... Doporucuji minimalne C2D 2x2,8 GHz a neintegrovanou grafiku s podporou H.264 cili tusim od GTX250 a staci i 1GB RAM ale sbernici radeji 1066. Vse ostatni je sumafuk :­-­)

Pak neni otazka co neumi, co neprehraje ale maximalne: co doinstalovat? A ne jednoucelovou krabicku vyhodit a zase a zase zkouset koupit jinou, novou...

PC je PC a mys ie mys a ne DO jen s sopkami... ani specialni klavesnice nejsou kdovi co... A Android je dobrej, ale zase jen kompromis a leda jen na cesty. Nyni z nej pisu ale... je to des...
Odpovědět1  6
stanleypqr (4) | 18.9.20138:42
Nebo je modre, voda je mokra a PC pod stolikom je na figu a navyse ma okrem vyhod aj kopec nevyhod. Taketo riesenie som mal a nebolo zle, ale takato krabicka mi bude pasovat viac.
Odpovědět1  0
milka2 (8) | 25.9.201323:48
No asi mate technicky zdatnou manzelku. Jinak uz 4 roky mame jednoucelovy xtreamer sw, a s prehravanim souboru nemame problem.
Odpovědět0  0
Teruyo (1) | 16.9.201317:38
Ktoré z týchto zariadení by ste si kúpili a prečo? Hladám MMC s ktorým nebudem mať problémy, teda prehrá videá, hlavne MKV plus titulky v našou diakritikou.

U eGreat by ste mali napísať ako je to s prehrávaním aj v kvalite 40 000 kbps hlavne u MKV.
Odpovědět3  0
stanleypqr (4) | 16.9.201310:15
Uz dlhsie sledujem trh s MMC a zatial som nenasiel nic co by mi uplne vyhovovalo. Toto zariadenie ale vyzera velmi slubne, hlavne co sa tyka funkcnosti a podpory ­(kedze vsetky zariadenia sa uz zacinaju po HW stranke podobat ako vajce vajcu­). Je tam ale par drobnosti co mi vadi. Naprt. chybajuci digitalny zvukovy vystup ­- kedze mam jednoduchy receiver, ktory vie iba HDMI pass through, tak si zvuk dotiahnem cez SPDIF. Zaujimalo by ma ci tym padom bude mozne z tejto krabicky tahat video cez HDMI a zvuk ­(aj ked analog­) tahat cez TV out. Druha vec je dialkove ovladanie ­- treba podotknut, ze je to IR a tym padom sa neda krabicka namontovat na zadnu stranu telky. Ako riesenie by som videl dokupit Air Mouse AK64 ako volitelne prislusenstvo.
Odpovědět0  0
KamilZ (11) | 16.9.20139:02
Šly by doplnit testy přehrávání videa? Právě u Androidu jsou díky absenci HW akcelerace v XBMC velmi často udávány problémy s přehráváním video 1080p, které se řeší různými neoficiálními patchi nebo jinými přehrávači.
Odpovědět4  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.