Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Eaget X5R: stylové mini
29.8.2011, Jakub Doležal, recenze
Stále neuvadající trend miniaturizace samozřejmě zasáhl i multimediální centra. Společnost Eaget má své nabídce model X5R, který si svojí výbavou rozhodně nezadá s většími sourozenci. Bude však jeho výkon stačit na moderní formáty?
mojemeno (4) | 30.8.20110:45
Ako to bude s podporou nového formátu a kodeku YouTube WebM­/VP8
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
YouTube to už dosť pretláča a nevyhneme sa tomu.
Odpovědět0  0
Meridius (15) | 29.8.20118:48
Napadla mne jedna věc, ptal jsem se na to na foru a tam to zřejmě nikdo nezkoušel. Ke kamerám a navigacím do auta, lze přikoupit zvlášť display. Prodávají se různé uhlopříčky....tuším dokonce jen 2,5­" nebo i 7­". Jsou připojitelné přes klasický video cinch.

Zajímalo by mne, zda by tímto způsobem nešlo vyřešit přehrávání MP3 bez nutnosti zapínat celou TV pokaždé, když chci najít adresář. Samozřejmě, otázkou je, jak se takové řešení chová, zda je nutno přepnout display nebo tomu centru je to jedno a posílá signál zároveň do HDMI i do video výstupu.

Odpovědět0  0
Martin z Ostrova | 29.8.20119:13
Tento problém jsem taky řešil. A pak jsem koupil IAMM NTR83D, který má asi 1,5­" LCD displej. A dá se na něm vpohodě hledat a nemusim kvůli mp3 pouštět telku.
Odpovědět0  0
Meridius (15) | 29.8.20119:40
No to ano, ale problém je, že kdo už nějaké centrum má, tak další kupovat nebude...navíc na toto jsem slyšel dosti negativ o poruchovosti. Čitelný to asi taky z dálky moc nebude.
Odpovědět0  0
Meridius (15) | 29.8.20119:54
Možná nejlépe se mi jeví ovládání centra z displeje androidího nebo jiného chytrého telefonu. Mít zaplou televizi je podle mne prostě ­"prasárna­" a nechápu, že toto nikdo neřeší. Jestli ony displeje, co jsem o nich mluvil výše, stojí 1000 Kč, tak mi není jasné, proč je to takový problém.
Odpovědět0  0
Martin z Ostrova | 29.8.201110:20
Ano ten problém jsem řešil, dřív než jsem si přehrávač koupil ­(člověk si musí ujasnit co vlastně chce­). A s poruchovostí zatim žádnej problém nebyl, mně plně vyhovuje. Čitelnost disleje je dobrá ­(oči zatim slouží dobře­), samozřejmě musim jít k tomu přehrávači, ale to by 2­-4­" displej taky neřešil. Na vzdálenost 3­-4 metry to stejně neuvidíš.
Odpovědět0  0
Meridius (15) | 30.8.20117:16
Neuvidím, ale např. 3,5­" displej je pořád téměř třikrát taková uhlopříčka, než 1,5­". Šlo mi jen o to, zda by nemohla redakce tuto záležitost otestovat. Snad není problém takový displej pořídit ­(zapůjčit­) a zkusit funkčnost takového řešení. Bohužel co tak vidím, tak jediný funkční přístroj alespoň teoreticky je ten od dune. Navíc je to segmentový displej, tedy čitelný i z velké vzdálenosti. Jenže tento stroječek stojí skoro 6k a to je potom otázka, zda si už nepostavit htpc, které bude funkčností naprosto někde jinde. Ale to už jsme jinde.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.