Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Eaget M6: jen další z mnoha?

26.8.2011, Jakub Doležal, recenze
Dnes potěšíme především příznivce vybavenějších multimediálních center. Modelu M6 toho z technických parametrů příliš nechybí a navíc můžete do těla přístroje vměstnat 3,5“ pevný disk. Dokáže však nabídnout odladěný software a porazit tak konkurenci?
Po relativně rychlém startu přístroje nás čeká velmi jednoduché menu o několika ikonách, a tak by měla úvodní nabídka vypadat. I když možná bych ocenil nějaké to datum, čas či status připojení k internetu.





Pochválit však musím správce, který je jednoduchý a intuitivní. Pokud jste pravidelnými čtenáři recenzí multimediálních center, tak jste již tohoto správce jistě viděli. Ano, byl to Umax eGreat EG-R6A a je trochu na škodu, že se výrobci takto kopírují. Pořád je to ale lepší, než některé nepovedené pokusy konkurence o vlastní řešení.





Internetová nabídka je poměrně bohatá a líbí se mi především provázanost s českými video archivy. Můžete si tak prohlížet promeškané pořady, nebo naladit internetové streamy některých televizních kanálů. Přítomen byl také YouTube, ale vzhledem ke změnám na straně Google nefungoval. Oficiální podpora o tom ví a snaží se to řešit.








Slevy, slevy, slevy, ty jsou dnes prostě na každém rohu a Eaget M6 se snaží přinést výhodné nabídky do vašeho obývacího pokoje. Najdete zde aktuální slevy nacházející se na serveru www.slevydnes.cz. Po vybrání některé z nich se zobrazí podrobnosti včetně odpočtu, jak dlouho ještě bude sleva aktivní.






Nastavení přístroje


Pokud jsem kritizoval podobnost správce souborů, tak v případě nastavení je to ještě „horší“. Zde se totiž setkáváme se vzhledem, který s různými obměnami používá celkem velké množství výrobců. Hned na první záložce si můžete nastavit Audio, ale příliš na výběr nemáte.





O něco bohatší je to v následující záložce Video, kde se již parametry nachází v hojném počtu. Upravit lze poměr stran, jas, kontrast a několik dalších parametrů.





Nabídka připojení k síti je také poměrně skoupá a navíc v současném zobrazení svádí využít Wi-Fi rozhraní pro komunikaci s domácí sítí. Jenže přehrávač žádný bezdrátový modul neobsahuje, takže ihned vyhodí chybovou hlášku o nedostupnosti SSID v okolí přístroje.





V systému nastavíte jazyk a hned musím pochválit výrobce za přítomnost češtiny. Stále se totiž lze setkat s drahými HTPC centry s pouze anglickým rozhraním. Pokud chcete M6 využívat i pro další činnosti, doporučuji nechat zapnuté BT a Samba, více si povíme později. Systémová aktualizace je prý prozatím vypnuta výrobcem a na řadu musí přijít flash disk.





Poslední záložka nabízí úpravy přehrávání videa, případně fotografií. Nastavovat můžete všemožné efekty a animace. Tak popis bychom měli, pojďme se podívat na testy.