Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dva hybridy AVerMedia pro PCI-E

26.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Z nabídky AVerMedia se podíváme na dva hybridní TV tunery pro rozhraní PCI-Express x1. Model AVerTV Hybrid Speedy PCI-E je jednovstupový a druhý AVerTV Duo Hybrid PCI-E je duální. Oba jinak mají v podstatě shodné vlastnosti, a tak se na ně podíváme společně.
Firma AVerMedia je na poli televizních karet stálicí, která s nimi začínala ještě v dobách, kdy to bylo nad síly tehdejších počítačů a v podstatě všechny firmy z té doby již zmizely ze světa (AIMS apod.). AVerMedia je s námi stále, stále má co nabídnout a stále se drží jen sortimentu TV a multimediálních karet pro počítače. Dnešní výrobci již totiž většinou dělají vše možné a TV karty jsou jen jednou oblastí jejich produktového portfolia. A právě to dělá tohoto výrobce jedinečným a právě to může sehrát roli při výběru TV karty.

Podívali jsme se na dvě hybridní TV karty pro PCI Express x1 rozhraní, které jsou si velmi podobné, mají stejný software, a liší se jen tím, že karta AVerTV Duo Hybrid PCI-E je duální, kdežto AVerTV Hybrid Speedy PCI-E má jen jeden tuner. Záleží tak na požadavcích zákazníka, kterou kartu si vybere.


Balení karty AVerTV Hybrid Speedy PCI-E

Dodávané aplikace AVerTV 6 i AVer MediaCenter již mají také nějakou historii za sebou. Opět záleží na uživateli, který z nich si vybere. Jeden je ve stylu starých programů s ovládacím panelem, druhý je pro vytvoření multimediálního centra. Každopádně jde již o stabilní programy, které slouží dobře. Výrobce ale spíše dnes klade důraz na druhý jmenovaný, který jsme si podrobně popsali, což je docela pochopitelné.

Nevýhodou obou karet je, že pro analogový příjem neobsahují hardwarový MPEG enkodér, takže do multimediálního centra s požadavkem na nahrávání z analogové TV bych si je asi nepořídil. To se samozřejmě netýká DVB-T, kde není hardwarový dekodér potřeba (video se přenáší již komprimované). A i když nebude analogový příjem potřeba, tak analogové vstupy se vždycky mohou hodit. Pokud se tedy rozhodnete pro jeden z testovaných modelů DVB-T přijímačů, určitě chybu neuděláte.


Stabilní propracovaný software
Ikona Odkaz na databázi
Hybridní příjem, FM rádio
Ikona Odkaz na databázi
Dálkový ovladač
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: AVerTV Hybrid Speedy: 1500 Kč s DPH
AVerTV Duo Hybrid PCI-E: 1900 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení TV tunerů děkujeme firmě AVerMedia.