Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dva hybridy AVerMedia pro PCI-E

26.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Z nabídky AVerMedia se podíváme na dva hybridní TV tunery pro rozhraní PCI-Express x1. Model AVerTV Hybrid Speedy PCI-E je jednovstupový a druhý AVerTV Duo Hybrid PCI-E je duální. Oba jinak mají v podstatě shodné vlastnosti, a tak se na ně podíváme společně.
Přejdeme-li do nastavení programu, najdeme zde podrobnější nastavení stanic a různých dalších parametrů.



Pod první volbou Obecné se skrývá nastavení pracovního adresáře pro ukládání nahrávek s možností dělit soubory podle velikosti nebo času.



Dále zde můžeme přiřadit u duálního tuneru obě zařízení k sobě, takže je není nutné nastavovat separátně nadvakrát. A v neposlední řadě je odtud možné znovu spustit úvodního průvodce instalací.



V položkách TV a Rádio jsou možnosti ladit stanice stejně jako v průvodci - je identické. Můžeme změnit názvy stanic, nastavit ořínutí, TV systém a režim zvuku.



Dále nalezneme nastavení formátu nahrávání, zvlášť pro analogové a digitální zdroje.
Na výběr máme tyto formáty: MPEG-1, MPEG-2, AVI, VCD, SVCD, DVD, WAV, WMA, WMV, H.264, iPod

Jak ze seznamu vyplývá, lze nahrávat i jen zvuk. Ne všechny formáty jsou ale plně využitelné, resp. jsou omezené maximální velikostí obrazu. To je příklad H.264 (384x288) nebo iPod, u VCD a SVCD je to jasně dané.



Pro MPEG formáty můžeme nastavit rozlišení a datový tok videa i zvuku. U AVI lze vybrat kodek nainstalovaný v systému, pro H.264 ještě profil (základní/hlavní), úroveň (Level 1-5.1) a režim entropie (CAVLC/CABAC), čímž lze i částečně regulovat zátěž systému. Dnešní procesory (nad 2 GHz) vesměs zvládají všechny dostupné formáty bez problémů.



U WMV a WMA lze vybírat z profilů, které jsou dostupné v systému.