Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dva hybridy AVerMedia pro PCI-E

26.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Z nabídky AVerMedia se podíváme na dva hybridní TV tunery pro rozhraní PCI-Express x1. Model AVerTV Hybrid Speedy PCI-E je jednovstupový a druhý AVerTV Duo Hybrid PCI-E je duální. Oba jinak mají v podstatě shodné vlastnosti, a tak se na ně podíváme společně.
Druhá karta AVerTV Duo Hybrid PCI-E je rovněž nízkoprofilová, takže je v balení rovněž nízká zadní plechová záslepka. Podobná je i celková výbava, stejný je ovladač včetně baterií a čidla, stejná je FM anténa, rozdíl je v externích vstupech. Ty jsou všechny na sdruženém redukčním kabelu, který se zasouvá do miniDIN konektoru. Na této redukci je kromě zvukového vstupu i vstup kompozitního videa a S-videa a také i vstup čidla dálkového ovládání.


Obsah balení AVerTV Duo Hybrid PCI-E

Karta má klasický vzhled dvoutunerového přijímače. U dvou anténních konektorů jsou (každý pod svým plechem) skryty oba tunery. Karta je o něco delší než předchozí typ, za což může více integrovaných obvodů v zadní části.


Pohled na kartu

Podívejme se teď zblízka na zadní panel a konektory. Ty jsou celkem čtyři, dva již zmiňované anténní vstupy pro dva tunery, dále miniDIN konektor pro připojení redukce vstupů a jako poslední je konektor pro FM anténu, který je opět netradičně ve formě jack konektoru.


Zadní panel karty

Koncepce karty je ale podobná jako u předchozího typu "Speedy". Srdcem je čip SAA7160E, který je bratrem čipu SAA7160ET použitém na "Speedy", ale má širší rozhraní pro video data (60 oproti 20) a je také větší (BGA s celkem 196 piny oproti 88). Důvodem změny čipu je to, že SAA7160ET nedokáže přijmout dva nekomprimované video streamy, pouze jeden nekomprimovaný, nebo dva transport streamy (proto se používá většinou jen u duálních čistě DVB-T karet).


Pohled na desku s integrovanými obvody

Digitalizaci jinak obstarávají rovněž čipy SAA7136E, ale digitální demodulaci mají na starosti tentokrát obvody Afatech AF9013S. Tunery jsou jednočipové - opět TDA18271HD.