Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  Svět audia
5.11.2009, Radek Jahoda, recenze
Před testem video editoru PowerDirector 8 od firmy CyberLink jsem nevěděl, co očekávat. Proto pro mne bylo velkým překvapením, co vše umí a jak snadno se ovládá. Ale nepředbíhejme, začněme pěkně od začátku.
L E J D Y J A N E | 7.9.201214:34
Dobrý den, chtěla jsm ese zeptat jestli je na POwerDirectoru efekt, nebo něco čím to mužu video vrátit zpět, něco jako když vylijete vodu a dáte spátečku, tím pádem se vám jakoby samo vleje zpět do flašky ;­) Dělám an velkem videu proto potřebuju rychlou odpověĎ byly by jste zlatí ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zdenda99 | 1.3.201220:03
Příteli,neporadím.Mám PD 7 tak daleko jako ty jsem se nedostal... Video pouze natáhnu di počítače a tím to zvadne. Postupně ­" jak na počítač ­" jsem se dozvěděl, že koupí v Lidlu a pod. lacino, je program osekán až k neuvěření. Je mi líto.Zdeněk
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jirka D | 1.3.201214:56
Začínám s PD 8 a mám problém. Stáhnu videokazetu ´, ta se uloží ve formáti AVI mebo MPG. Po vystřižení, rozdělení apod. se soubor uloží ve formátu pds ­(nejde změnit­). Když chci dále pracovat s tímto souborem, tak se mě již neotevře ­(cca 60%­) a hlásí chybu ­(Při pokusu o otevření tohoto média se vyskytla chyba­). Zkoušel jsem různá nastavení v naqhrávání, ale marně. Je chyba v HW, SF, nebo ve mě? Může někdo poradit? Děkuji předem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Prochorm (2) | 8.2.201213:38
Díky, již jsem se s tímto střihacím ­(možným­) programem rozloučil !
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
bds.design (2) | 7.1.201222:01
Můžete mi někdo zaslat český manuál na power director 7?mail:bds.design@seznam.cz
děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Mirek Vlad. Procházka | 12.1.201217:17
Dobrého dne, i já sháním v čestině manuál CyberLink 8, můžete mi, prosím, poradit kdse a kam, či na koho se mám obrátit?
Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kulik128 | 6.9.201112:04
prosim zaslat manual na powerdirector 8 cz na e­-mail kulik128@azet.sk Dakujem moc!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zdenda99 | 18.9.201121:10
Přátelé, je mi líto, byl jsem podveden jako spousta dalších, kteří si tento výrobek koupili v Lidlu po bombastické reklamě, co vše dokáže... ale skutek utek a pozdě bycha honit.Je to tak ­" ořezané ­" že lze pouze natáhnout do počítače a v podstatě nic jiného. Já to prostě vzdal...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petr B | 18.9.201123:53
máš ten manuál ?pošli ho,pošlu ti CyberLink PowerDirector 8 i s serial č. Petr
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Veselý | 17.1.201216:53
Buďte tak laskav a pošlete mi manuál na PD8. Děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
matoušek | 25.7.20118:26
Dobrý den.Prosím o zaslání českého návodu na Power director.Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Hana Kokrdová | 28.2.201117:47
Prosím, kdo má návod v češtině na power director 9 ať mi ho prosím zašlete na email ­- Kokrik@seznam.cz.Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Hana Kokrdová | 28.2.201117:47
Prosím, kdo má návod v češtině na power director 9 ať mi ho prosím zašlete na email ­- Kokrik@seznam.cz.Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Corvine767 | 11.3.201111:48
Oficiální český návod na Cyberlink PowerDirector 9 neexistuje a podle tvrzení jednoho z dovozců tohoto sotwaru se s tím ani nepočítá z důvodu malého trhu. Na níže uvedené adrese si však můžetes táhnout neofilciální českou lokalizaci programu, jejíž odbornou a stylistickou úroveň však neznám.

http:­/­/cestiny.idnes.cz­/software­/powerdirector­-0p5­-­/clanek.A040407_40702_bw­-cestiny­-software_bw.idn
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tosla7 | 15.2.201119:46
hoj, mám to taky z Lídlu a kmitá horní 1­/4 obrazu ..... :­-­(­( už nevim co s tim...... pls,help !!!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
FAJI (2) | 15.2.201119:27
Mám manuál v češtině.Zadej Emailovou adresu na kterou to mám poslat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zdenda99 | 15.2.201120:40
doufám, že jsem pro sdělení své adresy správně, již jsem psal na mail, který jsem dostal, ale nevím, zda to odešlo správně. moje adresa je holan.zdenek@atlas.cz a ještě jednou prosím o manuál v češtině na PD 7 verze 7.00.4020 v diskuzích jsou nějaké jiné verze, tak snad to půjde. Díky moc a jsem vděčný ZH
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zavadsky | 22.4.201121:52
Poprosim o zaslanie manualu PD v cestine Vopred Ďakujem
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Alexd | 6.4.201110:25
Dekuji!!!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Alexd | 11.4.201110:39
Manual v CZ prosim zaslat na adresu alexd@inmail.sk
Dakujem!!!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ivo Kubínek | 16.7.201119:38
Dobrý den paní Zdeno,
Byl bych Vám nesmírně vděčný za český překlad nápovědy P D 7.O. Mám verzi 3017, počeštěnou, ale nápověda je v angličtině. Takže když se potřebuju na cokoli podívat, je to k ničemu. Můžete to poslat i zkopmprimované. Mám nainstalován 7z Manager i Alzip. Možnost je i odkaz na stránku, kde by se dala stáhnout celá nápověda. Pokud máte jinou verzi než já, snad nebudou velké rozdíly.
Děkuji.
S pozdravem
Ivo Kubínek.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petr Bílý | 18.9.201112:08
Dobrý den pokud je to možné prosím o zaslání manuálu děkuji Petr
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
bds.design (2) | 7.1.201221:58
ahoj.Můžeš mi prosíím zaslat ten manuál na power director?Mám verzi 7.e­-mail:bds.design@seznam.cz
dík
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Miroslav0130 | 16.1.201218:20
Chcel by som poprosiť, ak sa to dá, o zaslanie CZ manuálu na PD 8. E­-mail: miroslav.slimak@pobox.sk. Veľká vďaka.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Prochorm (2) | 16.1.201219:54
Děkuji a rád sděluji: prochorm@seznam.cz
S díky Procházka ­- Dobříš
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
František Zavadsky | 8.2.201212:51
Prosim Ťa ked maš manual v četine na Power director pošli mi ho Ďakujem
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
seko | 1.11.20128:53
prosil bych o zaslání českého mnualu programu CyberLink PowerDirector.
předem moc děkuji
seko
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vladik722 | 19.2.201317:05
Dobrý den, zaslala byste mi také ten manual? jestli to je ještě aktualní. Předem děkuji. S pozdravem Švarc.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jala | 17.4.201315:47
Pěkný den mohl bych také poprosit o zaslání českého návodu CyberLink PowerDirector 8 děkuji pěkně.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
alex47 (1) | 10.12.201417:31
Dobrý deň,
mohli by ste mi prosím, poslať manuál na PowerDirector v češtine?
Vopred Vám ďakujem.
Moja e­-mailová adresa:
orlinskyalexander@gmail.com
S pozdravom
Alex
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
HOLAN ZDENĚK | 15.2.201112:28
Moc prosím o pomoc,potřebuji uživatelskou příručku,přístroj jsem koupil v LIDLU a nic nebylo dodáno,kromě programu PowerDIRECTOR8
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
FAJI | 6.1.201111:23
Zdravím!
Také jsem koupil USB Video Grabeer ­(AF 9035 Analog Capture Filter­). Při zachytávání videa z kazety VHS­(nahrané záznamy digitální kamerou SONY TRV 270 E­) přes tento USB Video Grabeer do počítače Lenovo R61i ­(­(Windows XP 3 Pro,Intel­(R­)Core­(TM­)2 Duo CPU T5250 1,50GHz,Mobile Intel ­(R­)965 Expres Chipset Family,1GB DDR 2,USB2­)­) do programu Power Director 8 a následném zpracování a vypálení na DVD mě toto video přehrávané na rekordéru kmitá v obraze ­(duchuje­) a to tím více,čím je rychlejší pohyb na záznamu! Když tam pohyb není,tak je obraz dobrý­(titulky nahrané v programu Power Director jsou kvalitní­) ! Zvuk je dobrý.
Nevíte někdo,čím to je? Jestli mám malou paměť,nebo jestli mám špatné pořadí půlsnímků v prokládaném videu,nebo něčím jiným? Co s tím, můžete mi poradit?
Předem děkuji Jirka
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zdenda99 | 15.2.201118:56
Zdravím, jsem analfabet co do PC, koupil jsem podobnou věc v Lidlu­-bez návodu.Vím,že po kouškách musíš nastavit VIDEO na pravé polovině, přestane kmitat a zvuk je na další kartě s názvem TV ! Pokud to nepřestane kmitat, vyměň přístroj, dokud je čas.Jinak ať vrátí peníze. Mám s tím také problém a v Normě měli teď podobný přístroj o dražší, ale video % nekmitá­-pozor na to.Já potřebuji na oplátku uživatelskou příručku pro Power Director 7 Díky

OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
FAJI (2) | 15.2.201119:31
Mám manuál v češtině. Zadej Emailovou adresu na kterou to mám poslat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ježek | 13.3.20119:31
Prosím o zaslání nabízeného českého manuálu pro Cyberlink Power Director 7 na výše uvedenou adresu.
Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jan Veselý | 8.11.20119:36
I já sháním český manuál na PD7 pokud je možno . Určitě je nás hodně co Vás obtěžují, přesto prosím pokud je možno zašlete mi ho též. Děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Lenkaa | 8.12.201122:36
Dobrý den,prosím o zaslání českého manuálu k Power Director na můj e­-mail.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
nostnad | 18.5.20139:11
Prosil bych o zaslání manualu na PowerDirector .........díky moc
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vlastikw | 29.5.201115:28
jo to je tím, že analogové video je interlaced ­(prokládané půlsnímky­) zatímco při přehrávání se přehrávají celé snímky tzv. progressive ­(deinterlaced­). Musí se to prohnat nějakým deinterlace filtrem např. avs video converter ho má. Nebo se vyprdnout na powerdirector a nahrát to rovnou v debut video capture je zadarmo a má možnost zaškrtnou deinterlace a ještě k tomu to rovnou zachytává do mpeg4 s minimálním využitím procesoru ­(pravda jen v 640x480 místo v 768x576 ale obraz vypadá naprosto stejně­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tosla7 | 12.11.201011:17
Dobrý den, mám PWD 8 Ultra , ale při převodu videa z VHS je v horní asi tak 1­/4 obraz vlnitý. Vůbec nevím co s tím. Nastavení jsem už vyzkoušel všechny a nic...... díky za info.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 18.11.201019:05
Tipl bych si na 99%, že programem to nebude, zřejmě chyba bude buď ve VHS ­(špatný tracking­) nebo v zachytávací kartě ­(špatná synchronizace na vstupní video s příliš velkým jitterem­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Periqculosus | 20.12.201018:10
Dobrý den!

Odpověď je asi správně, ale pro odborníka. :­-­) První půlce rozumím, ale té druhé vůbec ne. ?­(špatná synchronizace na vstupní video s příliš velkým jitterem?­). O čem se tu mluví? Dá se to nějak přenastavit? Co a jak?
Koupil jsem v těchto dnech v Lidlu ­- USB Video Grabber za asi 500,­- Kč, který umí to co potřebuji, převádět analogové video do digitální podoby a potýkám se s podobným problémem. I když většina se toho dá převést.
Je u toho přiložen PowerDirector 7 s ořezanými funkcemi, ale pro mé účely naprosto postačuje. Nicméně ještě bych se zeptal na jednu věc. Líbí se mi, že si člověk může sám vytvořit šablonu ­(úvodní obrazovku DVD­). Pomocí přednastaveného prográmku to jde celkem lehce, ale co se mi nedaří je, v hlavní nabídce umístit okno, kde by se přehrávala část úvodního videa. Přitom v přednastavených šablonách od výrobce je toto okno na všech šablonách! Na stránce Tituly­/Kapitoly je toto okno umístěno automaticky a lze dodat další, ale na té úvodní se mi to ne a ne podařit. Nevíte prosím, zda to jde?
ANO, NE? A pokud ANO, jak tam to okno dostat? Zkoušel jsem všechno možné a vše marno. :­-­)
Předem děkuji za odpověď.
Zdraví Pavel
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tosla7 | 25.7.201110:23
Ahoj, tobě to nekmitá v horní asi 1­/4 obrazu ? Mně teda jo. Nevim co s tim , mám to z Lídla :­-­(­( Zkoušel jsem všechno možný už. I různý videorekordéry a nic....... :­-­(­(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
miksi | 13.10.201020:34
mam dotaz ohladom funkcie spomalenia videa. spracovavam avchd video...vsetko bezi v poriadku avsak pri pouziti spomalenej sceny mi spomaleny usek seka takze to skoro nejde sledovat. jedine co ma napada je moja pc zostava procesor i5 M430, 4Gb ram. Neviete pomoct ? Inak som totiz s programom moc spokojny...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jano101 (4) | 11.10.201021:03
mna by zaujímalo to ako dlho sa ti počítalo to 5,8GB
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
radon99 | 11.10.201022:41
to už bohužel opravdu nevím. Jen si pamatuji, že poslední rok se mně nepodařilo zapojit GPU takže to bylo pomalejší ­(max 4 hod­), ale moc jsem to stejně neřešil. Uvědomil jsem si, že je mně v podstatě jedno jestli to rendruje 2 nebo 6 hodin, protože nejvíce času mně stejně zabere střih, titulky a hudba. Takže když střihem zabiju 4 hodiny, tak následné nastavení renderu mně zabere jen 5 minut a pak se přesunu třeba k TV a je mně to už jedno ...
Proč pořád zakládáš nové přízpěvky? Pokračuj z tom posledním, je to nepřehledné. I když já už jsem to téma vyčerpal :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jano101 (4) | 10.10.201023:02
a ešte taký maličký dotaz ­(stále sa bavím o HD­)
dajme tomu že postriháš 1 minutu filmu napíš mi kolko ti to počítalo na výsledný formát a aký máš HW
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
radon99 | 11.10.201019:30
já ti asi moc neporadím, stříhám 1x za rok a to se to pokaždé znovu učím :­-­)
Kameru Canon HG20 s HDD stříhám na starším Core2Duo s podporou GPU Nvidia 260, zvolil jsem vždy nějakou tu HD kvalitu, porovnal 1 min videa s originálem ­(na full HD monitoru­) a rozdíly jsem v podstatě neviděl a to mně stačilo. Kolik zabere minuta nevím, ale mám tady 50 min dovolenku co má 5,8 GB. Přehráváme to na Western Digital Live z disku, takže velikost neřeším. Obraz vypadá skvěle ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jano101 (4) | 10.10.201022:03
tak tu položím jasnú otázočku zapojíte HD kameru stiahnete súbory .mts postriháte to a čo teraz do akého výstupného formátu to dať tak to mi neni jasné aby bola čo najlepšia kvalita výkon­/ velkosť .mkv to nevie...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
radon99 | 10.10.201022:46
já to ukládám do *.m2ts
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ivicoo | 8.10.20108:02
Chci požádat, kdo vlastníte českou uživatelskou příručku na tento program, zda by nebyla ochota ji poslat na mejl. Třeba i po několika částech, pokud je moc velká. Koupil jsem kameru HD a zkoumám možnosti editačních propgramů. 20Let dělám grafiku v CorelDraw od verze 2.02 po dnešní X5, koukám na Corel Photo Studio X3, sice není česky, ale dá se s tím žít. Jenže nejvíce se mi líbí právě PowerDirector 8 a chtěl bych ho více vyzkoušet, než ho koupím. Předem moc díky za ochotu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zdenda99 | 15.2.201120:43
promiň, jsem analfabet přes PC, ale musíš uvést i VERZI tvého programu, jinak budeš tápat. Ahoj ZH
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jarda_33 (3) | 8.1.201018:11
Dobrý den,
Nainstaloval jsem si tento program na zkoušku a jsem s nim velice spokojen výstup videa je v pořádku ne jako v Corelu jen mě přííde dost neohrabané každý střih provádět v tom náhledovém okně Trim nebo Multi trim ­(když dělám více střihu v jednom záběru­).
Je nějaká možnost provádět střih přímo na časové oso projektu jak je tomu třeba v Corelu?
Přijde mě to dost neohrabané v případě že mám třeba pul hodinový klip a chci z toho něco vystřihnout.
Dále mě trápí převod ze starší páskové kamery jak už někdo uvedl buď se vše stáhne vcelku jako jeden klip nebo se to postahuje po částech ale náhodně se zkracuje délka stáhnutých klipu.U nove HD kamery z kartou tento problém samozřejmě nenastává a vše pracuje dobře.
Jinak je tento program vcelku přátelský a uvažuji že bych na něj přešel z iedio Studia 12.5 které používám a který budu muset opustit protože nezvládá střih FullHD.
Pokud mě někdo bude doporučovat třeba Vegas tak podotknu že jsem tento program zkusil a že je to program plný super funkcí ale pro amatéra který stříhá par hodin ročně home video je jednak složitý a jednak drahý a pro mě nepřehledný.
Pokud by Corel vydal update na VideoStudio X2 aby exportované video bylo o.k. a netrhalo se, tak není co řešit a jdu do Corelu pro zatím je ale pro mě jasná volba PowerDirector.
Díky za případnou radu.

Jarda

OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Leona | 23.4.201010:35
Ahoj,nevím,jestli je to ještě aktuální,od ledna je to přece jen dlouho,ale prosím všechny,kdo si přečtou tento můj příspěvek a rozumí těmto prográmkům,napište mi svůj názor.Co nejdříve.
Chci si koupit jeden z těchto programů...Cyberlink power director 8 Ultra,nebo Corel video studio.Poraďte mi prosím,který je lepší jak kvalitou videa,tak se ­"neseká­",nebo kde je více funkcí na střih a úpravu videí,fotek prezentaček,hudby.Prostě který je lepší...Díky...Můj mail je chacki@email.cz a icq je 356 130 115,moje skype je leinka3 Zpěchá to.Díky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Boguš (8) | 9.12.20099:08
Zajímalo by mě to jak je to s využitím GPU ...

Respektive někdo nahoře psal že se výstup po zakoupení nVidia 260 zrychlil 2× ... což bych osobně čekal více. 260 je docela dost výknonná karta, oproti CPU více než 10× ...

Uvažoval jsem o koupi nějaké low end ATi nebo nVid ale jesli 260­-tka proces zkrátila jen na polovinu, tak nevím jestli to má vůbec nějaký smysl ...

Nemáte někdo zkušebosti? Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 9.12.200919:53
Počkejte pár dní, vyjde nová recenze, ve které budou i testy rychlosti kódování PowerDirectoru při využití GPU.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jankesideverbl | 24.11.20090:19
PowerDirector direktorem delám už od verze 3. Na samotnou tvorbu videa je fajn. Ovšem měl jsem problém se zachytáváním videa, buďto se zachytávalo vše do jednoho souboru a nebo se zase dělaly klipy na základě změny v záběru a to zase bylo klipů zbytečně moc. Nakonec jsem to vyřešil zachytáváním ve Vegasu, který ukládá klipy po jednotlivých záběrech. Ovšem z klipů z Vegasu se mi zase nadařilo získat časové údaje pořízení.
A pak jsou tu omezené možnosti tvorby struktury DVD takže jsem raději využíval DVD­-lab.
Pak jen sem tam nějaká muška, ale jinak super intuitivní program.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
skKotel | 29.11.200918:45
Zdravím, píšeš tu, že v pewer directoru děláš dlouho. Chtěl bych se na něco zeptat. Když zpomalým klip, uložím projekt a zavřu program, tak při příštím načtení je klip opět v původní rychlosti. Nevím jestli nedělám něco špatně.Kůžeš mi poradit?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jankesidverbl | 11.12.200913:06
Přiznám se že se zpomalením nemám zkušenosti, ale tohle se mi stalo 1x když jsem naopak video zrychloval. Ovšem je to cca 2 roky z5 takže si přesně nevybavuji čím to bylo, buď to přechodem na novější verzi, nebo jsem šiboval se zdrojovým videem. Každopádně by se nemělo nic nikde extra nastavovat a když normálně uložíš projekt tak by se měl otevřít v původním stavu. Kažopádně pár tipů otevírat projekt z PWD a ne 2klikem na ikonu projektu. Soubory s klipy i projekty ukládat mimo složky spravované windows tzn. ne ve složce dokumenty a progam files. Zkusit jinou verzi PWD.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Rostislav Bílek | 13.11.200921:14
Já bych k jen k tomuto kvalitnímu článku jen dodal, že od verze 8.00.2220 Ultra se mi konečně podařilo vytvořit ­"jazykový balíček Csy­", takže je možné se mezi češtinou a angličtinou přepínat. Dříve jsem anglické soubory přepisoval, proto nebylo možné si češtinu vybrat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Frinta | 22.11.200923:13
Dobry den, chtel jsem se zeptat, ten SW uz CZ obsahuje v zakladu nebo je nutne ji doinstalovavat ? Popripade kde by se dala ta CZ stahnout ? dekuji za RE:
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Rostislav Bílek | 22.11.200923:57
Český překlad je nutné doinstalovat. Instalační soubor najdete na http:­/­/cestiny.idnes.cz­/, kde si ho můžete zdarma stáhnout.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Frinta | 23.11.200911:58
Dekuji za RE:
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Leona A. | 29.4.201014:51
Dobrý den.Pane Bílek,je toho hodně,co bych vám chtěla říci,ale pokud je to alespoň kapičku možné,prosím napište mi na mail,potřebuji od vás pomoc.Nikdo není schopný ­(i když by strašně chtěli a jsou velice laskaví­) pomoci,tak jsem se obrátila přímo na vás.Jedná se o program Cyberlink power director verze 8 Ultra včetně jeho češtiny.Některé odpovědi už od vás mám,ale jsem jen hloupá holka,která tomu moc nerozumí,ale šíleně zamilovaná do tohoto prográmku.proboha vás prosím,můžete se se mnou spojit a poradit mi alespoň vy?Nejdou mi stahovat šablony,když,tak se mi neukazují v CLPD,atd. Děkuji vám mnohokrát.Leona.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Leona | 29.4.201014:54
Dobrý den.Pane Bílek,je toho hodně,co bych vám chtěla říci,ale pokud je to alespoň kapičku možné,prosím napište mi na mail,potřebuji od vás pomoc.Nikdo není schopný ­(i když by strašně chtěli a jsou velice laskaví ­) pomoci,tak jsem se obrátila přímo na vás.Jedná se o program Cyberlink power director verze 8 Ultra včetně jeho češtiny.Některé odpovědi už od vás mám,ale jsem jen hloupá holka,která tomu moc nerozumí,ale šíleně zamilovaná do tohoto prográmku.proboha vás prosím,můžete se se mnou spojit a poradit mi alespoň vy?Nejdou mi stahovat šablony,když,tak se mi neukazují v CLPD,atd. Děkuji vám mnohokrát.Leona.Omlouvám se,dole jsem zapomněla dát kontakt na sebe.chacki@email.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jindrousek | 6.11.200917:07
mám ho a nevím jak spojit 2 klupy v jeden v časové ose, dále hledám marně český návod k tomuto softu a také když udělám video z kamery ve full hf a po sestříhání chci uložit do souboru 1080p tak to video mi přišlo dost horší co se kvality obrazu týče­- originál byl super a výsledné video kvalitně nic moc a to bylo nastaveno na super kvalitu tak nevím...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 8.11.200921:43
Dva klipy se dají v časové ose za sebe a při exportu se pak spojí. Tak je to ve všech editorech, ne jen zde. Co se týče kvality, tak si zkontrolujte formát exportu. Jinak kvalita je vždy subjektivní pocit a nelze to jen tak střelit od boku bez porovnání a měření.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
radon99 | 12.11.200910:50
já s ním sice pracoval zatím jen dvakrát, ale na mé jednoduché úpravy ­(stříh+titulky+export­) naprostá spokojenost:
- je celkem intuitivní
- je rychlý ­(export se po zakoupení Nvidia 260 s podporou CUDA dvojnásobně zrychlil­)
- a i když výstup většinou znovu rendruje ­(to mně trochu vadilo, ale dělají to asi všechny sw­) tak výstupní video od vstupního z hlediska kvality nerozeznám ­(full HD­), takže chybu děláš asi fakt v nastavení exportu
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MarianN | 5.11.200916:35
Díky za recenzi SW, který jsem prozatím neměl v užším výběru pro AVHCD video. Zarazila mě jen na konci článku uvedená cena. Verze Ultra ESD aktuálně za 1.753,­- s DPH na sw.cz.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 5.11.200922:32
Díky za upozornění, nevím, jak jsem na to přišel, už jsem to opravil.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MarianN | 6.11.200912:01
Díky za reakci. K nové kameře AVHCD vybírám střihový sw a viděl jsem to jasně na Corel VideoStudio Pro X2, který jsem ke spokojenosti testoval. Recenzí PowerDirector 8 jste mě trochu znejistěl a bohužel teď nemám dostatek času na testování. A stejně ještě nemám doma nové PC s i7, na kterém budu stříhat ­(podotýkám jen amatérské domácí video­). Budu zpracovávat jen AVHCD video ­(.mts z HF200­) a exportovat do HD + DVD + youtube. Líbí se mi intuitivnost PowerDirectoru. Když pominu cenový rozdíl cca. 1tis. ve prospěch PowerDirectoru, který z těchto 2 programů byste mi doporučil jako recenzent obou? Ještě jednou díky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
RiMr (43) | 7.11.200922:07
NO já nevím, ale jestli investujete do počítače s i7, tak by si možná zasloužil ­"aspoň­" SonyVegas, nebo premiéru... Tohle je furt na takové hraní... Za ty prachy super, ale myslím že vám to bude ­"svazovat křídla­" velice rychle...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Romolus | 9.11.200911:21
Také mám v PC Intel i7, 2,66GHz, přetaktovaný přímo zákl. deskou MSI X58 Eclipse, na 3,2GHz. Je to opravdu, co se týká editace a renderingu AVCHD, nejvýkonnější CPU na trhu, do domácích počítačů. Nezapomeňte ale také, na dostatek RAM paměti. Alespoň 3GHz, 1066MHz a výše. Sony Vegas 9 je vynikající software, ale pro amatérské střihání, dosti drahý, cca 11,000Kč Já dávám přednost novince na trhu Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection. Mám ho odzkoušený. Na rozdíl od verze 12, je jeho výstup rychlý a kvalitní. Na mém PC přepočítá výsledný projekt v AVCHD fullHD, téměř v reálném čase. Je kompletně česky, má jednoduché a intuitivní ovládání. Stojí něco málo, pře 2000Kč. Nemalou výhodou je, že jsou na webu speciální stránky, kde si lidé vypomáhají při problémech vzniklých, při jeho používání.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
a.smith | 13.2.201122:21
No ja slysel hodne spatne veci. Ja slysel kolik co stoji a pak jak to pada na kteremkolik supr PC.
Mam pro Vas vsichni alternativu, jelikoz vsechny prachy by isli spolocnostiam, a proc? Proto ze doma sedite a cekate 2 hodiny na zostrih 1 hodiny fullHD videa ? A nakonec Vam ten soft ohlasi chybu. Moje doporuceni je nasledovne, ale volba je na vas vsech. Ubuntu alebo Xubuntu 10.04 LTS je operacny system zcela zdarma, pak nainstalujete profesionalni program KDENLIVE, a HD video importujete. Program je zcela zdarma.

Fajn a mohl sem investovat 20.000 Kc na lepsie kameru AVCHD Sony HDR 3.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.