Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

CyberLink PowerDirector 8: překvapivý domácí video editor

5.11.2009, Radek Jahoda, recenze
Před testem video editoru PowerDirector 8 od firmy CyberLink jsem nevěděl, co očekávat. Proto pro mne bylo velkým překvapením, co vše umí a jak snadno se ovládá. Ale nepředbíhejme, začněme pěkně od začátku.
Video efekty a přechody aplikujeme úplně stejně. Vybereme je z palety a přetáhneme na požadovaný klip. Můžeme to opět provést současně na všechny klipy v časové ose. V seznamu vidíme názorně, co který přechod dělá.


Výběr přechodu z palety

Podrobné nastavení efektu lze provést po klepnutí na tlačítko Efekt v liště nástrojů po výběru klipu v časové ose.


Nastavení video efektů

K dispozici je velké množství efektů, které nemá smysl vyjmenovávat. Nechybí ale žádné běžné ani důležité, bez kterých se nelze obejít. Některé efekty nebo spíš filtry jsou pak k dispozici pod tlačítkem Opravit/Vylepšit.


Oprava/Vylepšení klipu

Nastavení efektů je většinou přímo ve stejném okně, některé ale pak využívají i další okno, například Vyvážení bílé. Při tom můžeme vybrat komplementární barvu, která se zkalibruje do bílé. Není zde třípásmový korektor, ale i tak to funguje bezvadně.


Kalibrace bílé

Efekty mohou rovněž měnit své nastavení v čase pomocí klíčových snímků. k tomu slouží dvě tlačítka ve spodní části při nastavování parametrů efektu. Nefunguje to ale u filtrů pro opravu/vylepšení, ty se aplikují vždy na celý klip.