Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
23.10.2007, Michal Učeň, recenze
Přehrávačů hudby je nepřeberné množství, ale přehrávače videa tak časté nejsou. Svou cestou si kráčí Creative, jež má z hlediska kvality, designu a nápadů co říci. Dnes se podíváme na novinku s označením ZEN, jež je následovníkem úspěšných modelů stejné řady.
Andrej235 | 24.12.201218:25
Viete mi niekto pomôcť? práve som obdržal tento prehrávač a nie je nabitý. Snažil som sa ho zapojiť do počítača ale ten nič neukazuje ako by som ho ani nepripojil...nejde mi ani zapnúť viete mi dakto poradiť ?
Odpovědět0  0
Mates543627 | 11.4.201220:11
Mám celkem zásadní problém, nemůžu nic smazat z paměti přehrávače ani nahrát nic nového. Přehrávač se chová jako zamčená disketa. Mám už ho delší dobu, takže je po záruce. Pokud chcu paměť naformátovat, v počítači vidím, že formátování proběhlo úspěšně, přehrávač se ale vypne a zapne a data jsou všechny jako před formátováním. Pokud smažu nějaký soubor, soubor zmizí. Po vypnutí a zapnutí je ale soubor opět v paměti přehrávače. Nahrát nový soubor do přehrávače nejde. Vyhodí to chybu. U videa mi to hodí, že to je nepodporovaný formát, i když mi to předtím šlo ­(kopíruju z mp4, mvk, wmv­). U ostatních souborů mi to vyhodí jinou chybu. Restart přístroje nepomáhá, data se jen uvedou do původního stavu před restartem... Nevím prostě vůbec co s tím...
Odpovědět0  0
Dupi | 10.10.201123:34
Ahojky. Mám problém se svým Zenem. Při nahrávání hlasu ­(funkce record­) se zasekl a po resetu nejde zapnout a vůbec nereaguje. Baterie zřejmě vybitá není, protože ani po připojetí k síti nereaguje. Prostě hraje mrtvého brouka. Máte někdo nějaký nápad co s tím? Mimochodem je už po záruce. Za každý nápad jiný než restart nebo rozloučení předem děkuji.
Odpovědět0  0
bulanek | 18.10.201110:43
Ta siíť je s trafa nebo z PC, proto že mně to po delší z trafa nefunguje, ale když to dám do PC tak se zapne.
Pokud máš mobil který se nabíjí přes usb tak tomu dávají trafa usb výstupem a s velkým napetím než vzlášť dokupená.
Odpovědět0  0
PHK | 3.9.201122:45
Ahoj, nedávno jsem si koupil tento přehrávač. Dost mě mrzí, že nemá složkové přehrávání. Rád poslouchám namixované mp3 od jiných interpretů. Přišel jsem na to, že se tam dají udělat playlisty. Rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, jak mám ten playlist udělat. Já na to nemůžu přijít. Předem díky za odpověď. Pepa
Odpovědět0  0
bulanek | 27.9.201116:30
Musiš si to vytvořit ve Windows Media Player, asi takto: Dáš vytvořit SEZNAM STOP ­(v levo nahoře­) nejak si ho pojmenuješ­(např. oblibene­), potom se ti to zobrazý se tvím jmenem klikneš na to pravym tlačitkem myši a dáš
UPRAVYT V PODOKNĚ ZEZNAMU na pravo seti zobraý sloupec ­(nahoře by měla být jako by šipka na papíře­)
potom PŘETÁHNEŠ nebo klikneš pravým tlačítkem m. na skladbu a dáš přidat do seznamu a název svého plylistu ­(oblibene­) nebo PŘIDAT DO OBLIBENE. Aš to budeš mít hotový tak dáš v tom sloupečku uložit, aš to budeš mít uložený tak klikneš pravým tlačítkem m. na OTEVŘENÍ UMÍSTĚNÍ SOUBORU, potom seti otevře okno se seznamem a okopíruješ ho do mp3 do složky Playlisty.
Mělo by ti to jít já osobně sem to tak udelal a jde mi to.
Bulanek
Odpovědět0  0
Nikko | 23.5.201120:06
Dobrý den,
mám problém s Creative ZEN mam ho delší dobu tudíž je po záruce a mam jen jediný problém, že mi napsal firmware problém to by se dalo, ale teď mi po držení tlačítka zapnout naskočí pouze bílá obrazovka a po puštění opět zmizí. Moc prosím o pomoc ten přehrávač mam dlouho a nemůžu si stěžovat, a proto doufám, že nějaké řešení je. Moc prosím o pomoc. Kdybyste věděli o čem koli co mi může pomoc tak prosím pište na nikko24@seznam.cz díky moc.
S pozdravem Nikko
PS: byla nezničitelná, prošla i pračkou a furt šla
Odpovědět0  0
bulanek | 25.6.201121:45
Můžeš skusit restartovat přehrávač, potom by ti měl jít aspoň zapnut ­(teda pokud jsi to už nezkoušel­).
PS: nebo máš vybytou baterku

Tlačitko reset je myslím ze zadu ­(zmáčknout by ti to melo jít určitě třeba jehlou nebo nečím zhuba stejně tenkým)
Odpovědět0  0
Peťulka | 2.1.201022:32
zdravím zde přítomné odborníky :­-­) se.re mě jedna věc... a nevim si s ní rady...když si nahraju hudbu na paměťovku... zapnu přehrávač..jdu do Paměťová karta a do Hudba..tak se mě to zeptá na cosi s vytvoření knihovny...ok... beru...trvá to cca minutu...jenže prů.ser je v tom že on to dělá pokaždy když ho vypnu a zapnu.... to je normální? dycky čekat až si vytvoří knihovnu? nemůže si jí jednou vytvořit a pak dát nadobro pokoj? nechápu.... :­-­( heeelp
Odpovědět0  0
Holy True | 17.3.201023:47
Tak to máš výhodu už v tom, že ti to tu knihovnu vytvoří. Jak to děláš? Já si mimo přehrávač nahraju hudbu na kartu. Vložim do přehrávače, otevřu Paměť. kartu, prohlížení, a mám tam složky. Hudbu normálně pustím. Ale nikde nevidím to, aby se mi hudba dala do standatní knihovny, kterou otevřu normálně přes Hudba.
Odpovědět0  0
manas456 | 2.8.200919:57
Zdravím, nevíte někdo, jak v programu, který je přiložen k uvedenému přehrávači, převést video do podporovaného formátu cmv? Je to pouze v angličtině a jsme úplně v koncích. Díky
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 5.8.20095:00
Dobrý den,když mi pošlete složku Startovací pack,co je na Zenovy MX­-ta aspoň tochu fungovala,tak to dáme dohromady,jak na to video,anglinu ovládám.
Já jsem upgrade firmware o tento startovací pack co byl na Zenovy přišel a ta verze Creative centrale co jsem stáhl z netu je opravdu nepovedena.muj mejl je p.spat@seznam.cz.co říkate?
Odpovědět0  0
manas456 | 5.8.200910:04
Zdravím pspat1, děkuji za odpověď, ale už jsem ten přehrávač vrátil. Ještě jsem se snažil něco vymyslet s tím programem, ale bez úspěchu. Stejně jsme pak doma zjistili, že to byl nevhodný dárek pro dceru. S pozdravem manas456.
Odpovědět0  0
bambulina | 23.3.201222:25
Dobrý den, pamatujete si prosím jak se to převádí do požadovaného formátu? Vůbec nevím, kde hledat něco, co m navede k předěláníformátu. Děkuji
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 7.7.200920:09
Už má někdo osobní zkušenosti s tímto MP3?Podpora formátu,výdrž atd?
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 1.7.200922:34
Na trhu se objevil model Creative ZEN­-MX.Nevíte někdo v čem se liší od Creative ZEN?
Odpovědět0  0
oHofi | 2.7.200910:12
ZEN MX je levnější varianta ZENu. Na pohled je naprosto stejný. Zapínání je řešeno tlačítkem PLAY?­/PAUSE. Klasické vypínání na straně a ?­"lock?­" tam chybí. Software v menu je trochu komplikovanější oproti staršímu ZENu. Reaguje také trochu pomaleji ?­(pouze můj názor?­). Hudbu přehrává prakticky stejně kvalitně jako starší ZEN. Videa jsou ale trochu pro mě nepochopitelně pouze v jakémsi formátu .cmv ?­(dříve jsem se s ním nikde nesetkal?­). Videa ve formátu .wmv to nepřehraje ?­- je třeba je znovu převést ?­(nedoporučuji převádět již převedené titulkované soubory ?­- titulky pak skoro nepřečtete?­). Je k tomu dodávaný software pro práci s tímto přerhrávačem. Nelekněte se, že tam není instalační CD! Program je nahrán v paměti přehrávače. Na rozdíl od starého ZENu, tento ZEN MX funguje jako klasický flash disk. Ale pokud sháníte solidní přehrávač, stojí za to zvažovat tento ZEN MX.
Rozhodně ZENy ?­(ZEN, ZEN X?­-Fi, ZEN MX?­) mají skvělý displej. A když si paměť rozšíříte i o paměťovou kartu, získáte dost prostoru pro hudbu, videa i obrázky. Sám užívám ZEN 4GB, sestře jsem sehnal ZEN MX 8GB a za tu cenu je ZEN MX vážně super.
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 4.7.20097:53
Děkuji moc za reakci na můj příspěvek.Chtěl jsem se zeptat jaké formáty videa ten software je schopen převést do zmíněného cmv?Tlačítkem hold se u ZENu dá vypnout dispaly a šetřit tak baterii ,jak je to řešeno u MX?Jaký přenos dat podporuje ZEN a MX­(MTP či UMS­) Zvažuji co koupit,ještě by přicházel asi v úvahu Emgeton M6 Cult za podobné peníze.
Odpovědět0  0
oHofi | 4.7.200913:56
Podporované formáty pro převod: avi, wmv, mp4, mpg, asf, mov, m4v, dat, cmv. Vypínání displeje je řešeno myslím softwarově. Tuším, že jsem to v něm někde zahlédl. Teď ho ale nemám u sebe, takže to nemohu potvrdit. Netuším sice jaký přenos dat podporuje, ale data tam skáčou rychle ­- jedna báseň. Emgeton sice neznám, ale mám ZEN a jsem s ním velmi spokojen.
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 5.7.20098:56
S tím přenosem jsem měl na mysli,zda se přihlásí jako další disk­(UMS­),nebo jako multimediální zařizení­(UMS­) No prostě­-jak tam data sypete?.Ty formáty pro převod co jste mi vypsal jsou pro ZEN MX?
Odpovědět0  0
oHofi | 18.7.200914:51
Ano, vypsané formáty jsou pro ZEN MX. Při připojení se ZEN MX chová, jako jakékoliv zařízení připojené k PC ­(Flaska, ext. USB HDD, Fotoaparat, atd.­) a ve Win Vám vyjede klasická nabídka, co si přejete spustit ­- podle obsahu.
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 16.7.200919:58
Dobrý den
chtěl jsem se ještě zeptat,zda CREATIVE ZEN podporuje přehrávání složek?
Díky za info
Odpovědět0  0
oHofi | 18.7.200915:05
Pokud máte mp3 soubory v jedné složce, přehrávač si tyto soubory roztřídí podle autorů, alb, atd. Takže, jestli tam nacpete jednu složku, tak si ji celou asi nepřehrajete ­(nakopírování na flash paměť přehrávače­).
Na starém ZENu se dala přehrát celá složka ­- ať tam bylo cokoliv. Mám na mysli umístění celé složky na přídavnou paměť. kartu. Na vlastní flash paměť přehrávače to nešlo ­- sám si soubory roztřídil. Myslím, že nový ZEN MX si už složku roztřídí i na přídavné kartě ­(měl jsem jej v ruce jen chvíli a teď už jej po ruce nemám, takže to nemohu zaručit na 100%­).
Odpovědět0  0
pspat1 (7) | 19.7.20099:47
Mám na mysli interní pamět Creativa ZEN­-takže když si udělám složky jednotlivých kapel.třeba Olympic,Abba atd a dám si do nich jednotlivé tracky.tak tyto složky neumí přehrát?To se mi ani nechce věřit.
Odpovědět0  0
Vian | 24.6.200919:05
Ahoj, stále využívám svůj Zen bez uplatnění karty a vzhledem k tomu, že je škoda rozšířené kapacity nevyužít, rád bych bych se dozvěděl jak, páč v manuálu jsem se o slotu nic nedočetl a z menu také není nic patrné. Patrně bude chyba na mé straně. Předem dík.

Uvítám i tip eshopu, kde je možno zakoupit čirý průhled. obal, zatím nalézám samé kožené..
Odpovědět0  0
oHofi | 24.6.200919:46
Karty samozřejmě lze používat. Doporučuji ale SDHC, jsou rychlejší a za dobrou cenu. Mám ZEN 4GB a mám ověřené karty Kingston SDHC 8GB Class 6 a A­-Data 8GB Class 6. Samozřejmě obal na ZEN je těžké sehnat ­- mohu doporučit obchody www.czechcomputer.cz nebo www.alza.cz nebo www.stomlib.cz.

Používání karty: Při zapnutém ZENu si navolíte: Paměť. karta ­- Výměnný disk ­(a zapojíte do USB k počítači­). ­- pak už to funguje jako klasický flash disc.
Odpovědět0  0
-uživatel Zenu- | 24.3.200919:02
Zjistil jsem, že není potřeba to video konvertovat v přiloženém programu, ale zvládne to i jiný a rychleji ­- mediacoder­(mediacoder.sourceforge.net­). V něm stačí kliknout na záložku Extensions, pak Digital Media Players a nakonecMP3­/MP4 Players. Otevře se vám takové okno a v něm si upravíte velikost a kvalitu videa ­(doporučuji dát 320x240@25 fps a video aby bylo v .avi a zvuk .mp3­). Pak stačí dát jen start. A jinak tento přehrávač doporučuji kvůli dobrým sluchátkům a neočekávaně kvalitnímu displeji.
Odpovědět0  0
Boul | 20.2.200921:54
Pominu­-li fakta, kterých už je zde více, než požehnaně, popisující opravdovou spokojenost a nadšenost, z hlediska běžného užívání je mírně nepraktické umístění on­/off spínače pod výstupem sluchátek, páč v případě, že užíváte sluchátka s klasickým konektorem tvaru L, nezbývá vám, než chvíli šmátrat prstem. Je to však zanedbatelný nedostatek, zmiňuji ho snad jen proto, že mám obavy, aby neměl vliv na mortalitu jak konektoru, tak vstupu..:­)..

Nevím, zda jsem pouze neobjevil tu správnou funkci, ale nelíbí se mi, že nedokáže zobrazit složky v jejich původní podobě. Tzn. importuji­-li složku v níž jsou např. již rozličně označené sety, vidím ve výčtu interpretů pouze sety, nikoliv složku, v niž byly sety původně umístěny. Napadá prosím někoho řešení téhle potíže?..

Je možné zařídit přehrávání všech umístěných souborů, aniž bych je musel přemisťovat do playlistu? Byl bych raději, kdybych nemusel po každém dohrání alba vybírat další. Ne, že bych je nerad vybíral, ale občas tahle fce příjde vhod...

Díky za případné odpovědi..;­)..
Odpovědět0  0
-BushMan- | 20.2.200922:18
no dulezite je mit kompletne vyplnene tagy v MP3 jinak nekdete skladby nedohledate,pouze pres funkci ­"Hudba­->Vsechny skladby­" tim prehrajete vsechny skladby, kdyz chcu neco videt nutne ve slozkach pouzivam pametovou kartu ­(dneska za babku­), jinak se me zas libi ze kdyz obcas nevim co pustit tak on z te vnitrni pameti umi nahodne vybirat coz z karty neumi ­(Hudba­->DJ­->nahodne­), jinak jen takova zajimavost,pokud se vam nektera skladba libi muzete ji ohodnotit ... kdyz ji prehravate a kliknete prostrednim tlacitkem tak se objevi 5 sedych zvezdicek a sipkou nahoru a dolu ji ohodnotite a prostrednim potvrdite :­) kdyz pak spustite DJ a vyberete ­"nejvic ohodnocene­" tak vam prehrava jen ty oblibene :­) da se sice primo pouzit funkce oblibene ale tu moc nepouzivam,toto se mi zda lepsi :­) jinak to trideni podle interpretu a alb docela libi,ale musi byt kompletni tagy ... omlouvam se za chaoticnost :­-D
Odpovědět0  0
sulcova | 9.7.200810:18
Nedávno jsem si koupila Zen creative a zatím nemám problémy, kromě rádia. Nastavuje se pouze automaticky, nemohu tedy zvolit oblíbené stanice a přesto že bydlím poblíž Prahy, ČRo2 se neaktivuje. Je možné nějak stanice nastavit podle vlastního výběru? Dále by mě zajímalo, jestli existují k typu 8GB reproduktory pro hlasitý odposlech. Děkuji.
Odpovědět0  0
Michal Učeň (46) | 9.7.200819:23
Testování produktu probíhalo již dávno, ale tuším, že možnost manuálního nastavení tam někde byla. Bohužel už to nemůžu zkontrolovat, snad Vám pomůže některý z uživatelů tohoto přehrávače. Reproduktory prozatím asi nejsou přímo k tomuto modelu, ale můžete zvoli univerzální řešení ­- http:­/­/cz.europe.creative.com­/products­/product.asp?category=4&subcategory=29&product=15055 nebo http:­/­/cz.europe.creative.com­/products­/product.asp?category=4&subcategory=29&product=13602 nebo http:­/­/cz.europe.creative.com­/products­/product.asp?category=4&subcategory=29&product=14061
Odpovědět0  0
blablahulahula | 9.7.200819:31
Nastavení rádia se provede zmáčknutím tlačítka play a následně šipkama doleva, doprava, pokud mačkám vícekrát za sebou, postupně přechází, pokud zmáčknu na delší dobu ­- automatické hledání stanice
Odpovědět0  0
Polinis (1) | 13.5.200820:18
Chci zaregistrovat svuj creative..ale když na té stránce napíše Seriové číslo mého přehrávače tak mi to nechce přijmou a napiše se error..nevíte čim to je?..a jinak nevít ejak eto má vyhody ta registrace?
Odpovědět0  0
blablahulahula | 11.4.200822:18
Přežije i pád z jednoho metru na podlahu ­- linoleum. Podařilo se mi zavadit sluchátky o židly a už byl na zemi, naštěstí to přežil bez viditelné újmy.
Odpovědět0  0
jxy | 6.4.200817:21
Prosím Vás, jak je to s hlasitostí? Je tu sice jen jeden uživatel, který si na ni stěžuje, ovšem prý ho to ­"velmi štve­". Ptám se hlavně proto, že mám v úmyslu po dvou dnech vrátit Emgeton X5 Cult zejména kvůli nevyhovující hlasitosti ­- ve sluchátkách je na nejvyšší hlasitost dobře slyšet leda něco tvrdšího, když si tam zkusím pustit klavírní skladbu, přeřve ji i osamocené projíždějící auto. Když ho šoupnu do reprobeden, i při maximální hlasitosti z nich slyším sotva třetinu­-čtvrtinu jejich obvyklého výkonu. Je na tom Creaitve Zen taky tak, nebo aspoň trochu lépe? Připadá mi v dané cenové relaci jako nejvhodnější alternativa...
Díky za odpovědi.
Odpovědět0  0
ymir | 7.4.200815:57
no, necekej zazraky. Mne hlasitost lehce zklamala, moje KOSS Porta Pro i Sehnheiser PX100 to utahne jen tak tak. Ale ja mam rad muziku docela nahlas. Kdyz mas moznost, vyzkousej si to, protoze ti ten vykon muze, ale nemusi stacit.
Odpovědět0  0
frantašiška | 30.8.200813:47
Maximalni hlasitotst je omezena evropskou unii, samotny prehravac je schopen hlasitosti vetsi=> toto muzes vyresit tak, ze nahrajes do prehravace americky firmware, čestina zustava:D
Odpovědět0  0
Zdenala | 25.9.200817:33
A ten najdu kde?mas primi odkaz prosim ?
Odpovědět0  0
lolo | 18.3.200815:49
Je to super prehravac na video. Obraz ma neskutocne dokonaly, ostry, netrhany. V pohode sa daju citat akekolvek napisy, titulky v obraze a podobne veci. Vobec som necakal ze to bude na filmy pouzitelne, ale pouzivam to len na to. Dokupil som PLEXI OBAL a KOZENE PUZDRO. Gumove sa mi nepacilo, Plexi sa dost rychlo poskriabe, to KOZENE PUZDRO je asi najlepsie. Doplnil som ho o foliu na displej. Dokupil som USB nabijacku do AUTA ­(cca150sk­) a USB nabijacku na elektriku ­(cca 250sk­). Je to velmi dolezity doplnok. Hudbu aj filmy prenasam cez SD kartu, kaslem na ten zlozity software. Konvertovanie filmov je strasne pomale, jeden film zhruba hodinu a viac... Ale da sa to naplanovat a potom stiahnut na kartu.

Co sa mi nepaci:

-Mikrofon. V miestnosti nahrava pekne, bez bzucania displeja, z mobilu nahrava tiez, ale uz je dost ruseny. Skusal som nahrat aj zivy koncert folkovej hudby a nenahralo sa vobec nic, len ticho a sem tam nejaky praskot... Chyba akekolvek nastavenie citlivosti a bitrate! ALe pekne to ukazuje stlpcovy graf sily signalu pred nahravanim aj pocas neho. Kazdu nahravku doplni v nazve o datum, to je super vec.

- Radio. Chyba nahravanie z radia a co tiez nechapem je Eqaualizer. Ten sa na radiu neda pouzit, navyse aj v MP3 je tazko dostupny.

- MP3 privital by som viac informacii o MP3, mam pocit ze to nevidi tagy, len nazov pesnicky. Obrovsky krasny displej je tak maximalne nevyuzity. Aspon nazov foldra, tagy, bitrate, mod EQ, to vsetko tam malo byt zobrazene!!!

-Setric displeja. Neda sa vypnut displej, ak pocuvam radio, mp3, ... pohasne podsvietenie, ale svieti to dalej.
Ak zamknem mp3 na boku posuvnym vypinacom, potom naskoci aj setric, alenie pri vsetkych rezimoch.

-Chyba nastavenie automatickeho vypinania pri necinnosti, preto sa mi dost casto stava ze najdem prehravac vybity.

-Nema zabudovany reproduktor. Vyriesil som to externym aktivnym mini reprakom, ktory tiez nabijam cez USB, Je od firmy TEAC. Je malinky, ma na sebe priamo stereo jack 3,5. Velkost je cca 5x2cm, takze sa zapichne zboku a sluzi zaroven ako opierka na stole. :­) Zvuk nic moc, ale ak treba niekomu pustit kratku ukazku videa so zvukom, je to nutnost.
Odpovědět0  0
blablahulahula | 7.3.200821:35
Přehrávač mám 2dny, tak můžu poskytnout něco málo informací.

Nemá sice klasické mass storage, ale po nainstalování ovladačů se hlásí jako další zařízení lze na něj tedy přistupovat jako na klasický disk. Pokud by někdo toužil po opravdovém mass storage, tak si může dokoupit sd kartu a v menu přehrávače zajet do menu karta a zapnout, aby se karta hlásila jako mass storage ­- tedy použít přehrávač jako čtečku. Na kartu můžete nahrát ovladače, nainstalovat je na pc a použít tak i celý přehrávač jako flashku.

Data z karty se dají importovat do přehrávače, ale zatím sem z těchto importovaných dat přečetl na přehrávači pouze fotky.

Jinak přední část přehrávače je z lesklého materiálu, který se celkem dost špiní ­- otisky prstů, prach, menší škrábance, proto si určitě budu pořizovat ochrannou folii na displej
Odpovědět0  0
blablahulahula | 28.2.200815:18
Zajímalo by mě, jestli se písničky z karty zobrazují v menu pod nabídkou Hudba, nebo jestli se k nim lze dostat jen přes nabídku Paměťová karta. Jestlil jen přes nabídku karta, jakým způsobem jsou pak písničky seřazené.
Odpovědět0  0
kumulatumbula | 29.2.20087:46
Písničky z karty se zobrazují pouze v přístupu přes položku ­"paměťová karta­" a jsou seřazeny podle abecedy ­(zobrazeny nejsou podle tagů, ale podle názvu SOUBORU­). Z nabídky Hudba se dostanete ­"pouze­" na flash paměť přehrávače. PS. ZEN je supr...
Odpovědět0  0
ymir | 21.2.200815:52
Mam ho viac ako tyzden ­(2GB­) verziu + 4GB A­-DATA SDHC kartu. Takze male postrehy:

(+­)
> konstrukcia + dizajn
> ergonomia menu
> velkost
> displej
> rychla komunikacia s PC cez USB

(­-­)
> USB mass storage iba s SD kartou
> max. hlasitost by mohla byt vyssia ­(moje sluchatka Koss Porta Pro a Sennheiser PX100 na maxime by mohli naozaj hrat podstatne hlasnejsie­)
> podporovanych formatov by mohlo byt viac ­(najma ogg­)
> nutnost konverzie videa na rozumnu velkost a parametre
> nutnost integrovat titulky do videa
> iba USB nabijanie z PC ­(mozne riesit dokupenim prislusenstva­)
> nerozbehal som prepojenie s PC na Win XP ­(pravidelne aktualizovane­), Vista ziaden problem :­)

Celkovo spokojnost, za tu cenu bez konkurencie. Fakticky ma stve iba ta hlasitost a to velmi :D
Odpovědět0  0
bozeboze | 1.5.200812:19
Mam pocit, ze neni vseobecne znamo, ze hlasitost neni dana jen prehravacem, ale i samotnym mp3 souborem. Jiste jste si vsimli, ze pri stejne hlasitosti prehravace hraji ruzne mp3 ruzne nahlas. Hlasitost mp3 ­(snad i dalsich audio formatu­) se da upravit softwarove. Pouzivam soft MP3Gain, ktery umi upravit hlasitost a pak hraje hlasiteji i prehravac. Tak lze napriklad normalizovat hlasitost vasich skladeb v prehravaci.
Odpovědět0  0
Martin Pretel | 12.2.200811:49
Nainstaloval jsem soft z přiloženého CD pak připojím MP3 přehrávač ­- Creative ZEN 16GB XPčka ho najdou ale chce instalovat ovladač zadám cestu na CD dodané k MP3 ale tam ho nenajde?
HELP?
Odpovědět0  0
HEERY2 | 12.2.200812:45
Ty dodávaná CD jsou dnes dost universální a často obsahují staré ovladače.Určitě bych stahnul a ainstaloval nové z netu. Ovšem kdyby nebyl Creative zmrvenej a choval se normálně jako MASS tak k tomuto nebude docházet.
Odpovědět0  0
Martin Pretel | 12.2.200821:00
Ale vubec ho v PC nevidím?Tak do něj nemužu nic dostat!
Odpovědět0  0
Petr21 | 5.2.200817:27
Nevíte někdo prosím, jak se dá sloupnout už přilepená ochraná fólie, přilepila se rychleji než jsem čekal a vadí mi tam na kraji displeje její hrana, nechci ho ale přitom poškrábat. Díky
Odpovědět0  0
WAX | 3.2.200816:29
Chtěl bych se vás zeptat, píše se tady že ZEN je nepoužitelný přehráváč nebo naopak že je skvělý. Tak se chci zeptat, poradte ten kdo ho doma jestli si ZEN mám koupit nebo ne.. dík
Odpovědět0  0
hofiskunk | 4.2.200811:32
Já si ho pořídil na doporučení kamaráda... Je skvělej, dobře vypadá, ovládání ideální i pro velký prsty, přehledné menu ­- můžeš si ho upravit podle potřeby. Dá se do něj nacpat skutečně hodně hudby. Nevýhoda, kterou to podle mě má je, že videa, který to přehraje je třeba převést v přiloženém programu, jinak nic nepřehraje. Titulky to nepodporuje. Celkově vzato, za tu cenu s 2,5 palcovým displejem je to supr.. Ber ho...
Odpovědět0  0
WAX | 4.2.200818:49
Moc díky :­) no a nevíte někdo jak rychle to konvertuje videa do toho formatu ktery to přehrává ?... dík
Odpovědět0  0
br4n0 (4) | 5.2.200812:12
Videa sa pokojne dajú konvertovať aj inom programe, stačí len dodržať parametre. Čo sa týka dĺžky konverzie, môžeš si zmerať, koľko to bude trvať napríklad v SUPER do xvid 320x240 300kbps.
Čo sa týka toľko haneného mass storage, v exploreri sa nezobrazil ako ďalší disk, ale ako ­(myslím­) wmp device a súbory som mohol kopírovať ­(do príslušnej zložky v prehrávávači­) normálne ako s mass storage. Inak je to naozaj vydarený prehrávač, tie čínske pseudo­-mp4 mu nesiahajú ani po päty.
Odpovědět0  0
Taramis 2 | 9.1.200821:54
Mam taku otazku . Par dni mi isiel v pohode a zrazu mi ide len zvuk. Ked ho prepojim cez PC tak ide aj obraz. skusal som aktualizovat rozne veci ale aj tak stale nejde ako ma. Prosim pomoc..
Odpovědět0  0
Taramis | 9.1.200821:44
Mam taku otazku . Par dni mi isiel v pohode a zrazu mi obraz nejde, zapne sa len ked ho mam prepojeny cez pocitac. skusal som aktualizovat rozne karoviny ale aj tak sa to stale jebe. prosim pomoc
Odpovědět0  0
sakic | 8.1.200821:01
Jak dlho trva prevod divx filmu ­(700MB­) do podporovaneho formatu? ­(na obycajnom pc­)
diki
Odpovědět0  0
Jardík | 21.4.20088:48
Trvá to zhruba stejně dlouho, jako kdyby jsi se na film díval. Tedy 90 min. film se konvertuje odhadem 80 min. Otázkou je, co je normální PC.
Odpovědět0  0
Jardík | 21.4.200810:06
Ted jsem zkousel konvertovat DVD přes program DVD FAB Platinum. Tam jsem zvolil format PDA. Púvodní velikost DVD 3,05 GB. Výsledná velikost 242 MB při datovém toku 450 kbps. Trvalo to asi 20 ­- 25 minut. Jdou zvolit i titulky.
Odpovědět0  0
michael1111222 | 14.11.200910:33
můžeš mi prosímtě vysvětlit jak jsi to vydeo ve fab platinum převedl aby ti to hrál? pak jsi to už jen zkopíroval na zen_?
Odpovědět0  0
Nikko | 23.5.201120:09
mě na PC konverze filnu trvala tak +­- 30min :D ­(700­-800MB)
Odpovědět0  0
M131 | 5.1.200815:15
Co vse mohu k Zenu připojit místo sluchátek?? Dekuji
Odpovědět0  0
Ivan Ch. | 16.12.200722:21
Chtel bych se zeptat, jakou velikost SDHC karty Creative ZEN jeste ­"utahne­" ­(myslim tim bez nejakeho opravdu extremniho zpomaleni, pripadne ­"zasekavani­"). Chtel bych si dokoupit k 4 GB interni pameti jeste 8GB SDHC kartu ­(rychlost cteni 22,5 MB­/s­) tak se radeji ptam. Jinak­- vsude je uvadeno ze Zen podporuje SD karty, na strankach vyrobce se mluvi ale i o podpore SDHC karet. Jak to tedy je? Predem diky za odpoved. ­- Ivan
Odpovědět0  0
Int3R | 22.12.200711:28
SDHC karty opravdu podporuje. Zde jsou oficiálně ověřeny karty, které Creative ZEN podporuje http:­/­/www.creative.com­/products­/mp3­/zen­/?nav=sdcard . Jsou mezi nimi i SDHC karty, takže je podporuje. Navíc těch kart je tam málo, funguje jich určitě mnohem více.
Odpovědět0  0
Jardík | 21.4.20088:51
Mohl by tady někdo napsat svou konrétní zkušenost, s konretní značkou karty větší než 4 GB. Dík
Odpovědět0  0
BladeBrown | 3.6.200816:09
Vyzkousena 8GB SDHC karta Patriot.
http:­/­/www.100mega.cz­/product.jsp?artno=RAMX30202
(obrazek je spatny je na nem 4GB karta­).
Odpovědět0  0
Dan.123 | 13.12.200717:30
Pokud odpojím přehrávač od PC, nelze spustit konverzi filmu. Dělám něco špatně, nebo je to podmínka ? Je to docela opruz, konverze 1 filmu na full kvalitu trvá 2 hodiny ­(mám hodně výkonný PC­), a po celou dobu musím nechat přehrávač připojený k PC.
Děkuji za odpověď.
Odpovědět0  0
Koobeek | 14.12.200711:45
No to je jasný, že musíš mít připojen přehrávač.. Je to napsané v článku bo v diskuzi, teď nevím..
Odpovědět0  0
beatman | 17.12.20071:27
Odpovědět0  0
čubaB | 5.1.200813:23
Když není připojený přehrávač, konvertovat to jde... jen je třeba spustit ­"Creative Video Converter­" PŘÍMO a né přes ten ­"Creative ZEN Explorer­". Kamarád má tuhle mp3 doma a já mu doma občas něco převedu.
Takže nepotřebuješ mít připojenej ZEN !
Odpovědět0  0
Jardík | 21.4.20088:44
Jinak řečeno: Když si stáhneš něco přes ZEN Explorer, tak si to můžeš kdykoliv, bez připojeného přehrávače, zkonvertovat pomocí Creative Video Converteru. V tomhle programku si dole nastavíš cestu kde se vysledné video uloží.
Odpovědět0  0
Petr321 | 5.12.200712:18
Nedávno jsem koupil 8GB verzi Zenu ­(od firmy Mironet­) a ovladač prasklý nemám. Na druhou stranu mizerně reaguje na stisk vlevo, a je potřeba silnější stisk.
Po zkušenostech se Zenem si od Creative Labs nekoupím už nikdy nic jiného než zvukovou kartu do PC a to z několika důvodů:

1­) Mizerná zákaznická podpora ­- při pokusu o kontakt emailem mě web cz.europe.creative.com pošle na formulář v polštině. Telefonní číslo na podporu ­(prvních 60 dní­) si mám zjistit z dokumentace, kde jsem žádné nenašel. Manuál mohl být i v pdf a nejenom v chm.

2­) Update firmware ­(FW­) přístroje ­- nemožnost zazálohovat si původní FW.

3­) Nedostatek informací ­- nikde jsem zatím nenašel přesné specifikace, jaký maximální bitrate lze nastavit pro video apod. Konvertovací software neumí plnohodnotně převést do Zenu celý film z DVD, nehledě na to, že je převod pekelně P O M A L Ý.

4­) Mass storage ­- kdyby Creative udělal drivery bez softu, třeba by to šlo. Po instalaci softwaru mám v ­"Tento počítač­" ikonu Zenu se jménem přehrávače, kam sypu soubory stylem copy & paste, lze vytvářet adresáře i mazat ­(na Windows XP­). Total Commander mám taky ­(vyměnil jsem za Volkov Commander a M602­) a souhlásím s vysokou rychlostí práce v něm.

6­) POZOR ­- software pro Zen od Creativu nepodporuje Windows 2000 :o­( je třeba obcházet pomocí legacy driveru a snad WMP.

Za tu cenu co bych chtěl :o­)­)­) Příště iAudio.
Odpovědět0  0
janjan2 | 16.11.200716:10
máš pravdu taky to tam mám
Odpovědět0  0
Martin Fusek | 14.11.200721:34
Koukal jsem asi do 4eschopu­(tech nejvetsi v CR­) a vseude maji praskle tlacitko, ve vsech na sklade, i 4GB i 8GB verze. Vypada to jako vrip na smerovem ovladaci, ale myslim ze je to do hloubky­(ale neprohejba se­), na vsech ve stejnem miste ­(kdyz si predstavite hodinky, tak ukazujou 8 :­-­) ­) Jake mate zkusenosti vy? Je to jen serie nebo vsechny? Pripada me ze Creative k nam vozi ty nejvetsi sunty, a rika si to jsou nejaci neadrtalci z vychodu, tem to nevadi....
Odpovědět0  0
jirkka | 14.11.20079:38
jak se tu resilo to mass storage..tak playlisty zadnej problem..mam doma asi 20gb metalu kterej je jakstaks roztridenej..a v prehravaci dam jen interpret...a poustim hudbu jak chci..nebo si vytvorim playlisty a je to...je to jednoduche a tohle bych urcite nepovazoval za nejaky velky problem proc si ho nekoupit..spis pomala konverze videa..ale na druhou stranu nemam vubec zkusenosti s delkou konverzi u konkurence takze nevim..treba by to vyresil i jiny sofware na konverzi..snad
Odpovědět0  0
Uni | 14.11.200717:23
Asi takhle, před pár dny jsem se stal majitelem iAudio D2. Brouzdám soubory podle interpreta, stylu, alba, adresářovou strukturou a možná ještě i jinak.....takže asi tak. Toto zařízení si zaslouží zakoupit, Zen nikoliv.
Odpovědět0  0
petr0000000 | 21.1.20082:41
Presne tak, prehravac je naprosto vyborny. Posuci co umi jen dokola omylat massstorage at jdou vyrvavat do diskuzi o flash disku. Vykrikovat nesmysly na neco co vidim na obrazku je smesne.
howgh
Odpovědět0  0
jirkka | 14.11.20079:34
Tak uz ho mam v 4gb verzy...je krasnej a menu super..ovladani tez..displej uzasny..zvuk­-jsem myslim dost narocny uzivatel po zvukove strance a s prilozenymi spunty zvuk nadhera...software se me hure instaloval..je prehledny ...hudbu kopiruje myslim si dost rychle do prehravace...ale horsi je to z konverzi vydea..dost dlouho trva..rekl bych ze 1mb videa je konvertovan asi pul minuty...coz je asi nevyhoda pro lidi s 16gb verzi:­) jenze..po zkopirovani prekonvertovaneho videa do prehravace...pustim video...a do 2 minut se cely prehravac natvrdo kousne..pokazde....jdu dnes reklamovat:­(...doufam vsak ale ze dostanu jinej ZEN kterej nebude zmetek a budu moc spokojen!!skvelej prehravac:­)..jako fakt...jen mam zase stesti na zmetky...DOUFAM!
Odpovědět0  0
jirkka | 11.11.20070:15
nevim jake nesmysli o mass storage sem napsal........zeptal sem se na to jestli to obejdu pouzitim SD karty..
Odpovědět0  0
Uni | 11.11.200721:00
Ve smyslu nahrání hudby do zařízení ano, ve smyslu užívání ­(ta podstatnější část­) ne.
Odpovědět0  0
jirkkka | 10.11.200710:56
dikec..ale..tenhle prehravac me prijde jako spicka v pomeru cena­/vykon...a pokud je mass storage takovy problem..­(po koupi zjistim­)...tak se da prece vyresit SD kartou ktera podporuje mass storage takze..hudbu dam na ni a video do prehravace a problem..teoreticky neni...:­).je to tak??...nejvice me u ZENU desi ..podle recenzi a ruznych zdroju...spatny zvukovy vystup..a to mass storage..jinak displej spicka...ovladani spicka...zpracovani spicka..taky me prijde divne aby Creative Labs..co se zabyvaji od sveho pocatku ­"hudbou­"..udelali prehravac ktery je hudeben na nizke urovni...??
Odpovědět0  0
Uni | 10.11.200711:26
Co kdyby sis přečetl příspěvky o pás cm výše, abys nemusel psát, takové nesmysly o mass storage, když je to tam vysvětleno....:­-/
Odpovědět0  0
jirkkka | 9.11.200712:03
dobrý den, prosím vás co to je to mass storage?,..proc je tak moc potreba kdyz si do toho prehravace dam hudbu prez software ktery k tomu dostanu...v recenzi je to popisovano pomerne dobre..bezproblemove..tak jaky je problem?..jestli jde jen o to ze budu muset dlouho cekat nez se ty data prenesou nebo co tak to me moc nevadi...a kdyz si ty skladby nahazu v pridavanem sofwaru do prehravace tak me to tu hudbu prece nemuze samo nejak rozhazet ne??dik
Odpovědět0  0
Uni | 9.11.200713:15
Nahrát přes Mass storage, nebo některý program je jedno. To je pravda. Ale pojmem Mass storage se v těchto případech myslí, že nahraná hudba v zařízení zachová adresářovou strukturu, tak jako na HDD v Total Commanderu, nebo Průzkumiku. Pokud však vyžaduje spešl SW, znamená to, že to třídí podle IDtag, což je na pytel, protože, když si nahraji nějakou kompilaci, soundtrack, singly, znamená to, že nebudu mít tři krásné adresáře, ale totální změť názvů, skupin, zpěváků, stylů, apod. Trochu se to dá řešit playlisty, ale není to ideální. Takže asi tak, kdo má trochu komplexnější sbírku, či je náročnější, tak hračky typu Creative neuspokojí.
Odpovědět0  0
HEERYx | 9.11.200716:21
No já ještě doplním dost podstatnou drobnost ­- Mám u sebe přehrávač bez mass a chci nebo potřebuji si nahrát mp3 z jiného počítače než z mého a tudíž zaprasím cizí PC nějakým naprosto nesmyslným softwarem ? ­(pokud ho vůbec mám u sebe nebo pude stahnout­).
Odpovědět0  0
Uni | 10.11.200711:24
No to není tak přesné. Každý přehrávač umí mass storage. V případě Creativu ­(např.­) to znamená, že hudbu, kterou si nahraješ přes mass si neposlechneš cestou domu. Doma ji musíš nahrát na HDD a zesynchronizovat s MPmanem. Nic víc.
Odpovědět0  0
HEERYc | 10.11.200711:46
Tak máš pravdu ,ale samozřejmě sem myslel nahrát ve smyslu ­"nahrát a poslouchat­" a ne čekat až domu a tam znova něco dělat.To je přeci postavený na hlavu ­- přehrávač má sloužit mě a né já jemu proboha.
Takže shrnuto takovýto mass má samozřejmě i Ipod, ale v praxi nepoužitelné.
A o čem mluvím ­- měl sem Creative Micro a peklo , zvukově OK.
Odpovědět0  0
Uni | 10.11.200711:55
Tak já v tom nevidím takový problém, navíc 99% mám staženo z internetu, takže přenášení od kamarádů pro mně nehraje roli. Nicméne, měl jsem na 1­/2 roku Zen Vision M 60GB a šel z domu. Nyní majitel Mass storagového iAudia D2 a šťastný jak blecha:­-)
Odpovědět0  0
beatman | 4.11.200719:19
Vsetci sa tu stazuju na to, ze tento prehravac nema mass storage a ako mozu bez toho ludia existovat, ale nikto tu este nedal nejaku alternativu s mass strorage, ktora by mohla tomuto prehravacu konkurovat. Mam pocit, ze v tejto cenovej relacii ani velmi konkurenciu nema. IMHO D2 stoji niekolko nasobne viac a dotykovy displej je pre mna minus, ostatne prehravace su bud velke+tazke alebo neponukaju taky komfort ako ZEN ­(30fps pri 320*240 + 24bit 2.5 ­" obrazovka­). Urcite to nie je prehravac bez chyb, len nechapem tie zbytocne nareky.
Odpovědět0  0
Uni | 5.11.20078:42
Až začneš používat takovýto přehrávač, a nahraješ si do zařízení singly, kompilace apod., tak to pochopíš..... Jinak na video je tento přehrávač opravdu velice dobrý, na hudbu otřesný. Jinak podobný formát zařízení pak ještě nabízí iRiver, Emgeton.
Odpovědět0  0
beatman | 5.11.200712:22
Takyto prehravac uz pouzivam, konkretne MicroPhoto. Soundtrack som na nom mal raz a je pravda, ze ak clovek neupravi tagy tak to rozhadze. Urcite to nie je dokonaly system, ale na trhu je vela inych prehravacov, tak neviem preco tolko nenavisti. Asi este vela ludi nevyskusalo uplne uzasny program SonicStage pre uplne uzasny format Atrac, oproti nemu je MTP vrchol jednoduchosti.

iRiver aj iAudio su o dost drahsie ako toto, jedine co som nasiel co sa cenovo blizi k tomuto je Emgeton M6 Cult, ten vsak zvlada len video max 18fps a to je malo. Tento prehravac ponuka velmi kvalitne sledovanie video vo velmi kompaktnom prehravaci za rozumnu cenu. Samozrejme ak niekto hlada prehravac len na pocuvanie hudby tak 2,5­" obrazovka mu je zbytocna.
Odpovědět0  0
HEERY90 | 3.11.200713:09
Bez mass storage pro mě nepoužitelné a moc nechápu kdo to může trpět. Vždyť neni čas ne nějaký hrabání se a kontrolu tagů.Prostě připojim do commandra a jedu. Nic víc nic míň.
Odpovědět0  0
vojcek_pvp | 27.8.200816:58
Když má někdo bordel v tagách a není schopen­(=je líný­) s tím něco udělat, pak je to ztracený případ. Lidi to jste tak neuvěřitelně líní, že si v tom nedokážete udělat pořádek?
Odpovědět0  0
Karotka | 31.10.200714:45
Pekny prehravac,ale absence mass storage je pro me neomluvitelna,stejne jako absence sitove nabijecky v baleni. Jinak dobra recenze,jen bych se rad podival na nejake video z pouzivani pristroje a zajimala by me rychlost kopirovani souboru do prehravace.
Odpovědět0  0
Blazz | 31.10.200713:41
Vyhledáno z netu:
Neumí nahrávat z radia ­(Creative od tohodle upustil tak před rokem­)
Neumí mass storage
Nabíjení přes USB ­- dá se vyřešit http:­/­/www.ab­-com.cz­/?cls=stoitem&stiid=13904
Nelze přesouvat data mezi SD a int. pamětí
Neumí titulky
Neumí OGG

:­) Ale i tak uz ho mam objednanýho
Odpovědět0  0
Uni | 31.10.200714:40
Ještě bych přidal:
-neintegruje soubory z SD do seznamu z interní paměti, vítej guláši
Odpovědět0  0
hofiskunk | 28.12.200710:30
oprava: titulky umí...
Odpovědět0  0
Koobeek | 28.12.200711:14
umí? ale musis si je vlozit do videosouboru nejakym programem, ne? .txt .sub ti neprehraje..
Odpovědět0  0
Šhošhon | 15.1.200812:47
poslední firmware umí kopírovat data z karty do paměti
Odpovědět0  0
rodrixs | 30.10.200723:02
Ja osobne vlastnim cowon D2 4GB, nic proti zenu ale cowon je proste vychytanejsi a kazde 2 mesice vychazi novy firmware vcetne beta verzi. Ted je v mode flash player s kterym prisle iriver. Zen ma dobrou cenu a prestoze nema massive storage support tak jiste neurazi, ale na konkurenty od cowonu a iriveru podle me nema.
Odpovědět0  0
tfoltynek (3) | 30.10.200719:56
Nechapu lidi kterym chybi funkce mass storage. Mam pres 20GB hudby a jedina moznost jak si v ni udelat poradek bylo pouzivani iTunes, nebo WMPlayeru. Neni nic lehciho nez pripojit prehravac a alba nebo iterprety do nej presunout. Pro prenaseni souboru mam flashdisk a prehravac nezatezuju. A komu to opravdu chybi, muze si koupit Creative Stone a ma vystarano.
Odpovědět0  0
Kocour007 | 30.10.200720:37
Klasický BFU. Ale pro tebe je to samo sebou určeno. Když máš v hudbě bordel, neumíš si ji sám přetřídit a potřebuješ na to speciální programy, tak je to zařízení pro tebe. Katalogizované přehrávače na kompu naprosto nesnáším, než v nich najdu co chci, už to mám 100x v commanderu a foobar mi to vyhrává. Tak rychle jsem si to schopen zorganizovat i do přehrávače. Než si stvořím nějaký playlist podle své chuti aby mi v přenosném přehrávači hrál, tak už tam ty soubory dávno mám nakopírované do svého adresáře. Ano, je asi lehčí se naučit klikat myškou, ale rychlost je vždy na straně klávesnice a klávesových zkratek. Na myš šahám pokud možno co nejméně.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.