Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  Svět audia
14.1.2009, Radek Jahoda, recenze
VideoStudio od firmy Ulead, kterou před dvěma lety pohltil Corel, je často nedoceněným nástrojem pro střih videa, stojící ve stínu Pinnacle Studia. Jenže stojí hrdě, protože se nemá za co stydět. Posuďte sami.
Radim Kalma | 8.3.201210:48
VideoStudio Pro X5 Ultimate ­- 7. 3. 2012
http:­/­/www.corel.com­/corel­/product­/index.jsp?pid=prod4760101

Plánujete podrobnejšiu recenziu?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
¨¨oo7'¨' | 15.2.201119:11
Dobry den potřebuji poradit mám film ale nejdou mi vytvořit scény z tohoto filmu. lubomir.kutik@worldonline.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
anca1 | 10.1.201021:24
Dobry den potrebuji poradit mam koupeny Corel studio video x2,ale nejde mi vytvorit menu dvd a ani vypalovani, mam to nainstalovane na win 7 ale i na xp ale pokazde to proste nejde,muzete mi nekdo prosim poradit kytka86@seznam.cz dekuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Čady | 7.1.201011:26
Mám problém při vytváření kapitol. Jediné, co mi to nabízí je vytvořit kapitoly automaticky. Při spuštění celý program spadne. Verze 11 a ulead videostudio 8 mi fungují bez problému. Používám Win XP SP3 a také Win 7 Home. Máte nějakou radu? Zkoušel jsem i přeinstalovat systém, ale bez výsledku. Díky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jarda7281 | 11.1.20109:39
nainstaluj Direct X9 a půjde to bez problému.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ivabur1 | 8.10.200919:18
Dobrý den, poradí mi někdo? Stáhla jsem a nainstalovala češtinu, ale program i po restartu je v ang. Nikde v nastavení jsem jazyk nenašla. Díky moc
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tocy | 25.8.200911:00
Když upravuji v Corel Video Studiu X2 videa natočená ve foťáku Panasonic TZ5 ­(1280x720, 30 snímků­/s­), tak mi při vytváření výsledného videa ­(např. DVD pal, optimalizátor mpeg, avi, mpeg2­) program nabízí pouze parametry ­(720 x 576, 25 obr­/s­). Jak je to možné? Proč to zase není 1280x720 a 30 snímků­/s?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 25.8.200911:11
Protože DVD PAL je jen 720x576, pokud chcete 1280x720 v HD tak to už je něco jiného. Blu­-ray?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tocy | 25.8.200911:35
Tak proto, to jsem nevěděl :­-­)
Blu­-ray zatím nepoužívám, takže se musím spokojit s rozlišením 720x576. Díky za vysvětlení.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
pippo spark | 20.7.200922:08
Zdravím ..
Ulead používám již od sedmičky a nyní jsem se dostal až k x2 protože AVCHD je proste AVCHD :­-­) ale mám problém se share pro mpegy, celej program mi prostě vždycky spadne. Stalo se to od té doby, co jsem zkoušel různé kodeky kvůli zvuku, který se nezrenderoval a teď nefachá skoro nic.

poradíte mi, prosím? :­-­)
případné díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Molex (1) | 15.7.200915:58
Nevim proč ale když exportuju do AVI tak mi jede celkem rychle... ­(např. 1% za 1sec­) ale posledních 8­-10% jede třeba 5minut. Nevíte co s tim?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kvicala.j (1) | 4.6.200918:19
Zdravím
Prosím o pomoc všechny, kteří mají nějaké zkušenosti s exportem videa u tohoto dobrého programu.
Narazil jsem na nepřekonatelný problém s přehráváním videa z tohoto SW. Zabývám se zpracováním HD videa. Vlastním kameru Panasonic hdc sd100 a snažím se zpracovvat video nejlépe do formátu AVCHD. Jako nejjednodušší cesta se mi jevilo použít v share videa funkci optimalizátoru, jenže výsledný produkt mi nejde přehrát na blueray přehrávačích SONY ­(zkoušel jsem BD 300 a BD 350­), ale co víc mě překvapilo, tak stejně špatně jsem pochodil na přehrávačích PANASONIC ­- zkoušel jsem BD 60. Navíc mi žádný ze zkoušených přehrávačů nevzal ani formát MPEG2 ve vyšším rozlišení, prostě všechny mnou zkoušené přehrávače mi vyhodily hlášku o nepodporovaném formátu. Médium jsem použil značkové DVD ­-R. Zkoušel jsem nastavit různé hodnoty bitrate atd. ale bezvýsledně. Jediný přehrávač, který ­"kouše­" spolehlivě všechny formáty je Playstation PS3, ale chtěl jsem jít cestou klasického přehrávače a nechci produkovat video klasického DVD rozlišení, když jsem dal nemalý peníz za full HD kameru. Protože nevlastním Blueray, jsem odkázán na ochotu ve dvou obchůdcích v našem městě. Koumám dál cestou pokus omyl a buudu moc vděčný za každou radu a samozřejmě se s výsledky také podělím. Pokud máte někdo nějaké zkušenosti dejte mi prosím vědět, možná dělám jenom nějakou triviální chybu.
Děkuji moc.
Kvíčala
kvicala.j@seznam.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Michal_35_2009 | 15.5.200916:56
Rád bych se zeptal, zda­-li tento program podporuje čtyřjádrové procesory AMD PHENOM X4 ? Díky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Roman N. | 4.5.20090:09
Zdravím všechny, co mají nějakou zkušenost s tímto softem. Nemá někdo radu, jak rozběhat zvuk, při trimování v tomto programu? Mám na jednom HDD, dva systémy XP Pro a Vista Ultimate x86. Na XP chodí vše, jak má, ale ve Vistách jede vše v pohodě, ale, když chci zkrátit nějaký záběr a přepnu, do jakéhokoliv režimu trimování, je ticho, jako v hrobě! Nedokáže mi někdo pomoci?? Ani opravný patch nepomohl, ani několikerá přeinstalace.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Fanóš | 23.12.200915:24
Zdravím,jistě je nějaké řešení přímo od výrobce.Ale já jsem si poradil po svém,možná to není úplně elegantní,ale funguje mi to: Nastavím hlasitost buď na 99 nebo na 101 procent.Pri 100% je při střihu ticho.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
grada | 1.12.201018:28
v menu ­- settings ­- preferences ­- edit je číst Audio a tam zaškrtni: enable audio while scrubbing
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
danny11 | 19.1.200918:15
Musím autora pochválit za výbornou recenzi,ale přeci jen ho trochu poopravit­-čeština do Corel Video X2 existuje,a vytvořil ji zdarma pan Rostislav Bílek ­-ke stažení např.link http:­/­/cestiny.idnes.cz­/software­/corel­-videostudio­-12­-045­-­/clanek.A081009_24747_bw­-cestiny­-software_bw.idn ­-tak zase o jeden minus pro Corel méně... ;­-­))
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
phv (3) | 17.1.200915:14
Ahoj,

Stahl jsem si demo ze stranek a nejde to ani nainstalovat. Pise, ze nemuze neco zaregistrovat a pak to nejde ani pustit.

takze asi nic moc program
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 20.1.20097:33
Toto bývá většinou nějakou chybou v systému. Instalací a odinstalací programů se často Windows nahlodají, dochází ke kolizi prvků ActiveX apod. Přeinstalujte systém a zkuste to znovu.

Také jsem to testoval na XP SP3 a chodilo v pořádku. Co se týče pádů, tak mi to asi dvakrát spadlo také při střihu HD bez proxy, kdy očividně program enstíhal mé požadavky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
majklx | 1.2.200921:39
zdravim, vdaka za clanok inak by som sa o tom nedozvedel... idem robit moje prve video, mensi zostrih spomienok kde budu efekty, tak som skusal SOny Vegas6 ­(8­)<<velmi zlozite, Pinnacle 9, Ulead VideoStudiu 11, a toto Corel Videostudio X2 .. o tychto veciach som pocul a tak som neskusal dalsie ako Neri VideoShow ­(ci ako­) alebo Adobe AfterEffects co je tiez zlozite. Pinnacle sa mi nepaci a mam dojem ze mi padalo. Takze som rovno presiel k X2 a pada to ako hrusky.Ci uz pri exporte videa, alebo pridavani efektu a pod ­- proste pri beznej praci. Spadne to ze vobec nebezi vo WIne ako proces, ako keby sa nic nedialo. Vyhadzuje aj BSOD. Skusal som to na dvoch strojoch, jeden notebook PentM 1,8GHz, 1,5GB ram a desktop Pent4 2,5GHz, 1GB ram ==> obidve WinXP SP3 ... na obidvoch padalo. Stiahol som aj update zo stranky a tak isto.... zatial som skusal narychlo Ulead 11 a tam to zatial nespadlo ­(nechcem zarieknut­)..
Tak kde moze byt problem? Popripadne aky iny soft na upravu by ste mi radili..? Vdaka, Majkl
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 2.2.20098:45
Zadny program by nemel spadnout do BSOD. Pokud se to dostane az sem, tak jsou na vine vetsinou ovladace nebo je nestabilni pocitac. Mejte na pameti, ze pocitac je pri zpracovani videa znacne zatizen a prave tehdy se projevuji takoveto chyby. Napovidalo by tomu i to, ze padaji jak Pinnacle, tak VideoStudio.

Doporucuji provest tyto testy:
1. memtest
2. zkopirovat XXGB z jednoho disku na druhy ­(dva ruzne fyzicke disky­) a pak porovnat data, jestli jsou stejna
3. program superpi ­- test zateze CPU

pokud neco z toho neprojde, je vadny hardware
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
majklx | 2.2.200912:20
tak znamym tiez pada Pinnacle ­- tu vylucujem chybu u mna.
A kedze mi to pada na dvoch pocitacoch ­(robil som test RAM­- OK, superPi pouzivam tiez­)., na nete som videl vela slov typu CRASH spojenym s tym programom, usudzujem ze je nieco nevporiadku s nim...
Snad X3 bude odladena na vacsinu HW, nie len na niektory, kde pracuje ako ma ­(vas pripad)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 2.2.200912:37
Ja nevyluzuji, ze je to softem, take mi Pin. Studio padalo a VideoStudio taky parkrat spadlo, ale nikdy do BSOD. Aplikace by v podstate nikdy nemela spadnout do BSOD, to muze jen kernel+drivery a uz nekolik let se mi to na fungujicim hw nestalo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
majklx | 2.2.200915:12
tak do BSOD mi spadlo len raz a to s hlaskou Physical memory dump complete.. ale tak bezne myslim to padanie vo WIndowse, ze sa uzavrie aplikacia a vypne proces. No nic idem skusat 11 pripadne 11,5+
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
majklx | 2.2.200916:26
tak to je dost zle, lebo aj verzia 11 mi robi problemy .. na Desktope len pada a na notebooku az do BSOD ..STOP 0x0000008E ..tak to je uz moc na mna
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 2.2.200920:59
Zkus si stahnout Vegas Studio a vyzkousej ten. Pokud bude padat i ten, tak je to na 100% pocitac. Protoze jestli je neco stabilni strihovy program, tak je to Vegas. Jeste bych zkusil nainstalovat ciste Win+SP3+updaty a na to jen ten strihovy program bez cehokoliv jineho jako jsou office apod. A nenech se zmast tim, ze to padana dvou pocitacich. Muzou byt nacate oba dva. V posledni dobe je kvalita pocitacu dost mizerna a po dvou letech dost chybuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ringlspil (1) | 2.2.200923:32
no to s tou kvalitou Pc je bohuzial pravda... pravdepodobne to bude kodekmi..idem riesit do osobiteho thredu nie tu kde bz to bolo ako offtopic :>
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
petinoSK (1) | 17.6.20098:26
Chcel by som sa opytat ako si vyriesil problem s programom corel video studio X2. Ja som to skusal v programe video studio x2 ale nemozem urobit s toho DVD. Program vypise pri zaverecnej faze chybu po 5­-6 minute. ­"Nedostatok pamate . Zavrite ostatné programy k uvolneni systemovych prostriedkov a skuste to znovu­" Video je nahravane vo Full HD 60 snim­/s. Este jeden postrech s tymto programom. Skusal som cely projekt ulozit v nizsej verzii a vsetko som skusal preniest na druhe PC kde mam nizsiu verziu programu. Pri nacitani projektu my vypise tak isto problem pri pridavani ­/nacitani­/ video suborov do projektu ­/prepojovani cesti na video subor ­(nesedi samozrejme cesta­)­/ tie jednotilive videa v projekte boli v X2 strihane a skracovane. Nedaju sa nacitat, nacitaju sa iba fotky a prechody. Skusal som aj do toho PC kde bol vytvoreny projekt v X2 nainstalovať nizsiu verziu programu ­/11,5­/ ale projekt mi neotvori. :­-­( vypise pri nacitani chybu. Nevie mi prosim niekto poradit co by som mal spravit aby som spravil vystup na DVD? Ten projekt som robil 2 tyzde a chel by som ho dokoncit vo vystupe ako DVD. Vopred dakujem za kazde info
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Antonín (7) | 14.1.200921:13
Ale taky ne úplně všeho schopný.
Je rozhodně výborný pro amatérské střihání, nepadá, ani když je tam stovky klipů.

Na druhé straně třeba editace menu v DVD je poněkud nešikovnější.
Nebo utlumení zvuku do nuly na začátku klipu ­(první frame zůstane­).
Nebo problém při synchronizaci zvuku u některých 3D přechodů mezi H264 klipy ­(jako by se spletl o pár set ms­).
Nebo trochu divné enkódování mpeg2 při hodně se měnících obrazech ­(švenky se klepou, ale nevím kdy přesně se to stane, řekl bych, že to souvisí s otázkou ­).
Nebo nenačte H264 z Toshiba Camileo HD Pro, kde je novější typ hlavičky ­(verzi 3 zvládá určitě­).
Nebo neumí smart render pro H264, nebo rozhodně ne pro to H264, co leze z Camileo, ani to, co leze ze Sanyo HD 1000.

Ale za ty peníze neuvěřitelně dobrý soft.
Umí hodně věcí.
Například velice primovně pracuje s proxy files, takže se touto hračkou dá krásně stříhat i HD, aniž by člověk musel mít stroj s nějakým megaprocesorem za 30kKč.
Komu to nestačí, musí přinejmenším do Vegas ­(subjektivní domněnka, mohu se plést­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jendau (19) | 14.1.20099:56
Diky za kvalitni recenzi. Na tenhle editor jsem byl zvedav, jelikoz na nej slysim jenom chvalu a zda se ze recenze to potvrzuje.
Jeste prosim o recenzi Premiere Elements, aby byl prehled levnych ameterskych videoditoru kompletni.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 20.1.20097:33
Ano, ten je další na řadě
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.