Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Comag SL45T - dokonalý gentleman

19.6.2008, Radek Jahoda, recenze
Stolní DVB-T přijímač Comag SL45T je nástupcem staršího modelu SL35T, který jsme testovali před rokem. Na první pohled je od sebe také téměř nepoznáte. V dnešní recenzi se tedy podíváme, v čem se od sebe liší a zda se jedná o změny k lepšímu.
Comag SL45T je dobrou evolucí předchozího modelu. Je kompletně počeštěn, takže se výborně hodí do našich končin. Systém ovládání je přehledný, hlavně díky popisu ve spodní části menu. Někdy jsou ale použitá tlačítka trochu nelogická. Pro návrat do předchozího menu se používá tlačítko Menu, přestože na dálkovém ovladači je i tlačítko Exit, které ale ne vždy funguje. Dále se často používá numerických tlačítek, která jsou umístěna odděleně a je tak nutné často přehmatávat.

Dobře funguje i příjem EPG a teletextu. Vše je svižné, ani na jedno není nutné dlouho čekat a dokonce teletext má nadstandardní velikost paměti na stránky, takže lze listovat bez čekání.

Citlivost přijímače je srovnatelná s jinými přístroji, použitý je TV tuner Thomson, který najdeme ve spoustě jiných přijímačů i renomovaných značek. Čipset byl oproti předchozímu typu inovován, hardware je proveden pečlivě, vzhledu přístroje nelze nic vytknout a dokonce jas diod je naladěn perfektně. Bohužel chybí S-video výstup, který se často hodí, např. i pro připojení DVD rekordéru nebo pro připojení TV přes AV receiver, který samozřejmě neumí přepínat RGB signál.



Možná si vzpomenete na předchozí "aféru" s přijímačem SL35T, který byl pod tímto označením dodáván i ve druhé verzi, která měla jen jeden SCART konektor a neměla na výstupu RGB ani YPbPr signál. Zákazník pak byl při koupi překvapen, že si domů přinesl v podstatě jiný přístroj, než o kterém se mohl dočíst na našem serveru. Doufejme, že se toto nebude opakovat, přesto bych doporučil případnému zájemci větší opatrnost a překontrolování, co vlastně kupuje.

Celkově si tento přijímač zaslouží určitě pochvalu, je bez chyb a během používání nedošlo k žádným problémům. Navíc má velmi příjemnou cenu, která se vejde do jedné tisícovky.


Dobrý hardware a zpracování
Chybí S-video výstup
Kompletně počeštěn
Ikona Odkaz na databázi
Velká paměť na teletext
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 950 Kč s DPH


Za zapůjčení set-top-boxu Comag SL45T děkujeme firmě Digital Trade, s.r.o.