Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerTV Trinity: pozemně i ze satelitu!

25.1.2011, Jiří Piškula, recenze
Nejedna domácnost v ČR kombinuje příjem televizního vysílání ze satelitu (DVB-S/S2) i z pozemních DVB-T vysílačů. Hybridní karta AVerTV Satellite Trinity obsahuje satelitní i televizní tuner, čímž řeší příjem obou platforem. Určena je pro rozhraní PCIe 1×.
Aplikace AVerMedia Center obsahuje také jednoduché nástroje k přehrávání videa, zvukových souborů a obrázků. Jednotlivé funkcionality nabízí poměrně omezené možnosti, nicméně k základnímu prohlížení/přehrávání multimediálního obsahu jsou zcela dostačující.

Přehrávač video souborů podporuje jen základní formáty (na MKV rovnou zapomeňte) a neporadí si ani s externími titulky. Přehrávat můžete tedy soubory typu MPEG, AVI, MP4 a WMV.



Pokud spustíte přehrávání hudby, lze nezávisle na něm prohlížet i fotografie, takže je možné improvizovat při vytváření ozvučených prezentací fotografií. Přehrávač nezobrazuje žádné informace o skladbách (nepodporuje ID3 tagy), soubory je možné třídit dle názvu nebo data (platí pro video, hudbu i fotky).


Přehrávač hudby je velmi jednoduchý, s podporou ID3 tagů nepočítejte.

Počet najednou zobrazených hudebních stop nebo náhledu fotografií se nemění v závislosti na velikosti okna. Při maximalizaci na celou obrazovku se prostě jen všechno zvětší (texty i náhledy), což je poněkud zvláštní. Vždy bude tedy zobrazeno max. 5 stop a 8 náhledů fotografií najednou a k dalším se dostanete listováním po stránkách. Při spuštění prezentace fotografií je možné nastavit jejich velikost v několika krocích, včetně přizpůsobení velikosti okna nebo zobrazení 1:1, zvětšení je možné až na 600 % původní velikosti.


Prohlížeč fotografií je rovněž velmi jednoduchý, prezentace ze snímků lze zobrazovat za doprovodu hudby.

Záleží asi na zvyku každého uživatele, zda danou aplikaci bude používat k přehrávání hudby, videa a prohlížení fotografií. Jasnou výhodou je určitě to, že ji lze ovládat dálkovým ovladačem např. z pohodlí pohovky, nicméně nejsou k dispozici mnohé funkce a nástroje, které dnes nabízí běžně dostupné volně šířené programy.