Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerTV Trinity: pozemně i ze satelitu!

25.1.2011, Jiří Piškula, recenze
Nejedna domácnost v ČR kombinuje příjem televizního vysílání ze satelitu (DVB-S/S2) i z pozemních DVB-T vysílačů. Hybridní karta AVerTV Satellite Trinity obsahuje satelitní i televizní tuner, čímž řeší příjem obou platforem. Určena je pro rozhraní PCIe 1×.
Jak už bylo řečeno, ke sledování televizního vysílání i k poslechu rádiových stanic slouží aplikace AVer Media Center (aktuálně dostupná ve verzi 1.3.0.77). Jejímu popisu, způsobu ovládání, a dalším detailům se před časem věnoval Mike v recenzi dvou hybridních karet od AVerMedia. My si dnes ukážeme tedy jen některé funkce a názorné screenshoty. Podrobněji se pak budeme věnovat satelitnímu příjmu (v další kapitole).


Ihned po přepnutí kanálu se zobrazí postupně několik informací, v první řadě číslo předvolby a název programu...

Přepínání mezi programy probíhá do 2 sekund, zpoždění v rámci stejného multiplexu se týká naběhnutí obrazu, zvuk je slyšet ihned po přepnutí. Přepínání mezi kanály v různých multiplexech trvá v průměru něco kolem 4 sekund.


...jako další údaj se zobrazí formát obrazu aktuálně přijímaného kanálu...


...a nakonec je nám poskytnuta aktuální informace o kvalitě signálu.

Funkce obraz v obraze (PIP) může zobrazovat buď až 3 kanály z jednoho multiplexu nebo kombinaci živého vysílání s přehráváním záznamu, případně kombinaci pozemního a satelitního vysílání.


Ukázka funkce obraz v obraze se současným zobrazením 3 programů stejného multiplexu.

Přijímač FM rozhlasu je velmi jednoduchou aplikací, kromě automatického vyhledávání je možné jednotlivé stanice jemně dolaďovat s přesností na setiny MHz, což může být užitečné. Do paměti lze uložit obrovské množství stanic.


Kmitočet přijímané FM stanice lze dolaďovat s přesností na setiny MHz.