Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  Svět audia
11.3.2008, Radek Jahoda, recenze
AVerMedia rozhodně nespí na vavřínech a uvádí jednu novou kartu za druhou. Teď má dokonce dvě USB karty, které zvládají naprosto to samé - starší AVerTV Hybrid+FM Volar má ale nahradit novější AVerTV Hybrid Volar HX.
lubomirko | 16.6.201021:19
Mam tento usb TV a skusal som pozerat stv3 HD . . . zvuk ide, ale obraz nie, pise ze 0%, pricom stv1 a stv3 SD pisu okolo 99% . . . a navyse ked sa dpstanem na STV3 a kliknem kanal dole alebo hore , tak to cele spadne.
Ovladace, resp. aplikaciu na Tv do avermedia som vyskusal niekolko z ich stranok, maju v tom docela chaos. Ak by niekto mal s nejakou inou aplikaciou skusenosti a bol spokojny, doporucte. Ak zvlada HD zatial len free.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
RadekCH | 25.1.201020:56
Zdravím.
Neporadíte mi někdo kde mám sehnat kabelovou redukci na externí vstupy ­- kompozitní video, S­-video a dva cinch konektory pro zvuk. V dodávce k AVerTV Hybrid Volar HX nebyla.

Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 26.1.20107:03
Asi nikde, měl byste to vrátit, protože takto je to neúplný výrobek a požadovat výměnu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jan Breburda | 26.1.20108:30
V případě,že redukce chybí je balení neúplné, ihned se obraťte na prodejce. Bez redukce je Aver použitelný jen asi z 30%.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
josef-123 | 24.9.200921:32
jak nahrávat z dvd do počítače
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Honza Breburda | 2.10.200915:32
Připojíš si z DVD přes OUTPUT SCART ­(s redukcí 3cinch­) do kompozitního vstupu Averu a v softu dáš zdroj signálu Kompositní. a Jedeš, akorát já mám problém s problikáváním obrazu.Údajně to dělá akcelerace grafiky.Poradí prosím někdo?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
pavel krs | 1.8.200918:09
Zdravim,zajímalo by mě kde se dá sehnat cz manuál,dík,Pája
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Rsosta | 18.7.20098:21
Dobrý den, mám krátce Avertv DVB­-T Volar X a mam s ním několik problémů. Při spuštění se objeví okno s informací ­"Program AverMedia TV application přestal pracovat­". Musím program ukončit a znovu jej zpustil, někdy se opakuje stejná hláška, ale zpravidla jde už program zpustit. Odinstaloval a naistaloval jsem jej znovu, ale to nepomohlo. Pak se mi také nedaří časové nahrávání ­- objeví se mi okénko s hláškou ­"Došlo ke konfliktů aplikací Aver TV a Aver media center­" a nic se nenahraje. Mám vistu basic 32.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 16.6.200912:40
Může mi někdo nabídnout řešení pro platformu MAC? Samozřejmě vím, že již existuje AverTV Volar M pro Macy, ale je to pouze pro digitální TV bez FM rádia a analogové TV.
Dotaz zní:
Existuje alternativní řešení, kdy by zařízení např. AVerTV Hybrid Volar HX fungovalo s volně stažitelným softem pro AverTV Volar M?
Celý problém bych elegantně vyřešil např. pomocí produktu firmy ELGATO, ale jako všechny Macovské komponenty je zcela zbytečně přemrštěně drahý.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zihos | 31.5.200910:18
Chcem tuto kartu pouzivat hlavne na prevodu z digitalnej kamery z Mini DV pasok na PC a potom na DVD,kedze moj software ku kamere nikdy nebude kompatibilny s Vistou. Poradte prosim kto ma skusenost.Prosim preferujem mail. Diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 31.5.200910:38
Na přenos z digitální kamery je nejlepší použít FireWire. Strýcovi jsem pořídil nejlevnější co měli za necelé 300 a funguje dobře. Přenos z kamery je možné udělat i přes Windows Movie Maker který je ve Vistě
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zihos | 31.5.200910:45
Tejto odpovede som sa najviac bal.Ak je ten FireWire I­-link tak ten nemam kam na notebooku strcit.Software ku kamere nema a nebude mat uz nikdy pre Vistu podporu.Takze hladam alternativne cesty.Software priamo vo Viste je otrasny kvalita videa mizerna mierne povedane doslova je to porovnatelne s dobami ked prisli Video prehravace a kamarati si medzi sebou poziciavali pasku dovtedy az bola priehladna. Tak kvalita toho obrazu je asi taka...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zihos | 31.5.200910:47
Doplnujem: Software priamo vo Viste cez USB
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ll | 31.5.200916:15
Ani ja nemam na notebooku firewire, ale mam express slot ci lepsie povedane starsi PC slot ci ako sa to vola, a to je zalezitost vva 1000 Sk, a potom soft miniDV ­- ideal, nerobi nic len stiahne do pc a exportuje zase do kamewry cez firewire, jeden subor netreba ani instalovat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zihos (1) | 31.5.200916:31
Myslis ExpressCard­/54 slot? Co Potom tam das co ako sa to vola? Je nejaky komponent na to? Nerozumiem moc tvojmu prispevku. Software sa vola MiniDV Ideal?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubomirko | 22.5.200915:30
na notebooku dell latitude d 620 sa mi nedaripo ukonceni nahravania zase nechat notebook prejst do hibernacie. Zatial sa mi to podarilo iba niekolkokrat s verziou z CD. Po skonceni nahravania zavre tv, a napise ze Ovladac zariadenia avermedia . . . zabranuje pocitacu prejst do rezimu spanku. Mozno si budete musiet zaobstarat novy ovladac­". a OK. Ale pozor> Ak dam ok, potom normalne start ukoncit vypnut rezim spanku ­(alebo priamo skratka Fn+F4­) a pocitac ide na spanok jak babo. Skusal som VSETKY MOZNE kombinacie . tj, hole win, s SP2, aj posledne KB*, aj ovladace na notebook, aj vzajomna kombinacia aplikacie a ovladaca TV . . . zakazdym nanovo nainstalovane XP . . . 4 dni roboty . . . a nic. Ma niekto nejaky napad? Alebo nejaky iny soft na ktorom bezi?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
LudekHo | 13.5.200913:08
AVer MediaCenter neni vhodny pro opakovane nahravani po uspani. Po prvním uspání porad nahraje a usne, po druhem probuzení nenajde tuner.

takze pouzivat AVERTV6

ludek
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jimmyx | 11.5.200917:52
Nedarí sa mi nainštalovat si túto Tv kartu,idem podla návodu,vložim CD a dám nainštalovat Tv,to sa podarí len potom ked už vsuniem Tv kartu,vyskočí správa,,nalezen nový hardware,, a klasika průvodce instalací ale tá sa nepodarí ,pretože průvodce začne hladat ale nanájde potrebný software,ako keby na tom inštalačnom CD nebol.
Je to divné pretože už som to asi 2krát inštaloval a potom odinštalovával a žiadny problém nebol.....poradí niekto?Kde by som potrebný soft.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
skvedo | 11.5.200921:12
Zkus nejnovější ovladače ze stránek Avermedia. Aplikace není sice česky, ale má proti lokalizované více fcí.
Jenom pro jistotu, napřed musíš nainstalovat ovladače a až pak připojit kartu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubomir99 | 28.11.200813:05
V com sa da editovat nahrane video? stahol som to do MPEG 720x572 ci kolko to presne je, ale neviem cim sa to da editovat. Movie maker to neotvori, a instalovat X softverov sa mi moc nechce, instalovat, skusit, odinstalovat . . . a potom reinstal win. Preto sa pytam ci to niekto v niecom uz skusal.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 28.11.200813:15
Já k základním ustříhání používám Womble Mpeg Video Wizard DVD. Hlavní výhoda je, že umí mpeg střihat bezztrátově.
Následnou kompresy dělám Gordian Knotem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubomir99 | 28.11.200823:09
a to su softy zadara?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
creativko | 4.11.200812:43
Chcel by som sa opytat ci tento tuner dokaze prijimat aj vysielanie v MPeG 4? Dik
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 4.11.200813:05
ano umí
krátké ukázky nahrávek jsou zde, je to chtané v Brně na Hl. nádraží ve vlaku na dodávanou magnetickou anténku ­(teď pokud vím dávají nějakou jinou­)
http:­/­/www.4shared.com­/dir­/6966613­/7676f844­/dvb­-t_brno.html
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
martin_x64 | 26.10.200822:28
Ahoj,
potrebujem zistit, ci mi tento tuner bude fungovat aj pod os windows XP 64 bit ?
Dakujem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 26.10.200823:18
ano, ovladače jsou dodávány
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
yuras | 15.10.20089:01
mám přístroj pár dní na NB, dvb u nás ještě nejede, takže analog: na anténku se dvěma křidýlky nic, ale na anténu ze střechy přesně to a v té kvalitě jak na běžné Tv ­/stereo...­/. Rádio na přiloženou anténu 12 stanic víceméně kvalitně a větš. stereo. Jinak ­- chytal jsem kvalitně stanice i dotekem prstu na anténní konektor, ale mam. 10 sec, jinak bych měl popáleniny 1. stupně. Verze softu 6.0.18 ­- nevíte, v čem je dobrá? Příp. další zkušenosti později.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MiltonKeynes | 26.9.200816:53
Dobrý den,
prosím o radu, tuner jsem nainstaloval v pohodě, připojil malou pokojovou anténku a dal automatické naladění digitálních kanálů. Po proběhnutí ladění jsem se chtěl začít dívat, ale naladěné kanaláy se velmi intenzivně zasekávají, jak zvuk, tak obraz, vypadá to, jako by to nezvládalo PC nebo co :­( Přitom sestavu mám dobrou.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jetson | 26.9.200817:55
Nelze vyloučit nic, ale spíš bych tipoval na problém se signálem. Zkuste změnit umístění anténky, nebo lépe, připojit na ověřený zdroj TV signálu...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 26.9.200819:11
Malou anténku je výhodné dát magnetem na topení ­(Pokud máš tu anténku s magnetickým podstavcem. Spolubydlící k tomuto tuneru kupovanému nedávno dostal jakousi dvouprutovou, ale pri na to nejak nic nechyti.­) a nejllépe daleko od sebe ­(já např. stoupačky hned vedle stolu skoro u stropu­).

Problém se signálem se odhalí jednoduše. Stačí si nechat zobrazeno jenom malé obno obrazu a sledovat hodnotu kvality v ovládacím panelu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MiltonKeynes | 27.9.20089:49
No nejde mi do hlavy, že téměř v centru Brna není signál :­( Zkoušel jsem to jednak s dodávanou anténkou a pak taky s koupenou standardní pokojovou anténou ­(kulatá se dvěma pruty a jakýmsi zesilovačem­). :­(
U digitální televize se špatný signál projeví tím, že se to začne takto sekat a ne zhoršeným obrazem?

Kde v tom ovládacím panelu může sledovat sílu signálu, nevidím to tu nidke :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 27.9.200810:36
Kvalitu vidiš v té cásti ­"displej­".
To, že u digi při zhoršení signálu vypadne obraz i zvuk úplne je logické. Pokud se ti příliš zhorší signál, nedostaneš dostatek informací aby z toho byl snímek a tak se nezobrazí nic. Když to trvá trochu dýl tak si toho aj všimneš.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Evulík | 23.9.200820:11
Mám takový problém,po zakoupení a úspěšném nainstalování se mi podařilo spustit tv tuner,ale asi po cca 15 minutách se mi začal zpožďovat zvuk za obrazem.Je to docela nepříjemná záležitost a tak vás chci poprosit jestli byste mi někdo nemohl pomoci.Nevím jestli je chyba v produktu nebo někde v nastavení tak pokud můžete tak prosím zkuste poradit.

Předem díky:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zden-da | 26.8.20088:57
Existuje k tomuto tuneru nějaká portable verze programu? Hodilo by se mi, kdybych tuner mohl používat třeba na vypůjčených kompech bez nutnosti instalace.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pcvf | 15.6.200823:43
Ahoj, vie niekto ako odstranit rusenie obrazu ­(pasy, zrnenie­) pri sledovani TV cez Volar HX pri sucasnom stahovani suborov z internetu? Mam UPC kablovku TV s internetom, ak zacnem pouzivat internet, surf, pripadne stahovanie dat ­- okamzite sa mi objavia na obraze sive pruhy. Da sa dokupit nejaky odrusovac a podobne?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubik123 | 17.6.200814:17
zda sa mi, ze to robi len cez Wifi pripojenie . . . ides kablom alebo Wifi?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
topic102 | 25.6.20089:59
idem kablom
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubik123 | 9.10.200814:23
teraz sa to aj mne stalo v poriadnom meritku . . . tak som to slredoval, problem bol ten, ze sa mi UPC rozdvojka ­- plechova krabicka ktora rozdeluje signal na do PC a do TV odlepila ­- mam ju prilepenu obostrannou paskou na bok stola a kabel to cele priklonil k tomu kablovemu modemu a routru ktory je hned vedla. Ked som to odtiahol, rusenie sice nezmizlo uplne, ale podstatne sa zlepsilo, takze asi tadialto niekade cesta povedie. Pozn. To rusenie sa prejavilo dokonca aj na velkej CRT televizii vzdialenej cca 3m od notebooku . . . a ked tahal cez wifi, tak sa nedal pozerat obraz.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SampleSlayer | 31.5.200822:45
Podarilo se nekomu v Brne chyti TV Primu, ktera zacalo nedavno vysilat na tomto tuneru?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
siskap | 22.5.200811:25
Jsem cerstvim majitelem tohot tuneru. Funguje celkem dobre az na to ze nedokaze zobrazit Ceskou televizi ktera vysila v HD­(normalni zvuk ale zadny obraz­). Ocekavam ze problem bude bud s driverama nebo se softwarem. Pokud jste se stim nekdo setkal prosim poradte.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mpv302 | 17.6.200814:33
No me HD vysilani v Praze funguje. Nova bezi dobre ale chce to nejrychlejsi soucasny pocitace a dat tam verzi softwaru 6.0.12 nebo se da stahnout 6.0.15 ktery je asi lepsi protoze v normalnim DVB­-T mpeg2 to na nove pri reklamach vypadava jak menej porad pomer stran.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mpv302 | 17.6.200814:36
jo pardon mam volar X ­(pouze digitalni­) ktery podporuje AVC­-H.246
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
DoG. | 16.4.200816:53
z AVeru mam docela strach. Z ich vyrobkov citit, ze ide o nekvalitu. Najhorsie je na tom ich softver ­- otrasne programy, chybove drivery ­(­->bluescreen, zamrzy­) a bordel na ich webe ­(mixovanie verzii softverov­). To je proste neexistujuce quality assurance. Ako vidim, este stale to tak je.
Chcem sa spytat,
1.­) ako je na tom dialkove ovladanie. Treba ho zlozit zameriavat, ale je infra prijimac citlivy?
2.­) pouzivate ovladac aj na bezne funkcie ­(winamp, ­[w­]mplayer<c­/32>)? napr. pomocou dakeho softu..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 18.4.200821:00
S tim musim nesouhlasit. zadne bluescreen se nekonaji, zamrzy uz vubec ne, to spis znaci problem s hardware nebo mezi klavesnici a zidli.
1­) je treba mirit zhruba, funguje dobre
2­) na ostatni funkce nefunguje
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
speakman | 19.5.20087:52
Používám tento tuner často a nemám s ním sebemenší problémy.Citlivost je best,mám doma externí STB i interní v TV Sony,ale co předvání tento od Averu to nemá konkurenci a to provozuju přes dodávanou malou pasivní anténku.Provozní teplota se dá nazvat vlažná.Provozuju ho na notebooku IBM T42 s procesorem 1,7GHz, grafárna 32MB a RAM 1GB a přehrávání i nahrávání funguje bez chyb.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
frayin | 23.5.200822:07
souhlas,mam ho sice tri dny,ale v digitalu jedu na tu dodanou miniantenku,na ostravsky vysilac to mam cca 10km,soft prepina kanaly bleskově.Zvuk ihned,obraz tak do 1sec. USB opravdu vlažne,prakticky stejně jako jakákoliv fleška,pozor na ikonku AVERQUICK v systreyi­-musi byt spuštěné, jinak nefunguje dálkové ovládání­-píšou to i v manualu.Zatížení na AMD X2 3600 okolo 20%­(digi­),panel podobny POWER DVD
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
frayin | 23.5.200823:10
..tak ještě: s posledním driverem ­(6.0.12­)zatížení CPU na AMD X2 3600 okolo 8%, panel ukazuje kvalitu signálu,EPG+Teletext prakticky bez chyb,změna ikonky v systrey,je to celkově svižnější v ovládání.Docela doporučuju. Akorát na notebooko­(Esprimo­)mi to zabírá 2 USB,ale neva,mám tam čtyři :­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubomirko | 29.5.200812:33
zdarvim, a aky je rozdiel verzie 6.0.12a 6.2.4? zobrazuje 6.0.12 EPG po slovensky? resp cesky diakritika? aj v teletexte? Č Ž Ľ atd.
mam 6.2.2. a teletext velke pismena s diakritikou zobrazuje bez, EPG som neskusal, nechytam digital . . . a este ma napriklad stve, ze pozeram tv, zapnem teletext, na sekund sa vypne hybrid, vytuhne obraz, ledka na zar. zhasne, potom zase vsetko nabehne . . to iste je aj ked stlacim nahravanie . . . normalne sa vypne, zostane staticky obraz, bez zvuku, potom zase nabehne . . . je nemozne chytit takymto sposobom zaciatok filmu . . .
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
frayin | 29.5.200819:21
Hm,tak já jsem tu verzi 6.2.4 ­(For Russia & CIS Countries Only­)­-nezkoušel, dal jsem tam 6.0.12,to kratší zatuhávání tam je taky­-3,4 sec,txt i epg bez chyb,naskakuje okamžitě.Analog jsem nezkoušel,páč musím natáhnout 10m koaxu,digi chytám na tu miniantenku
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Lokiu | 9.4.200813:45
Mam problem s tymto TV tunerom. Analog TV je OK, ale digital TV mi neide. Ked dam skenovanie programov vyhodi mi hlasku: ­"Zem­/region nema definovanu tabulku frekvencii­"(nastavene je Slovensko­) Ked som skusal prehodit na najblizsie okolite krajiny sken sa rozbehol ale nic nenasiel.­(Sken som robil v oblasit cca 70% pokrytia v Ke­) Neviete poradit co s tym? ­(sw je original z cd)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
NemcekJ | 28.4.200822:46
Bohuzel vyskytl se mi stejny problem, tez s originalnim software. Analog TV a FM radio funguje bez problemu.Nevi nekdo cim by to mohlo byt ??Dekuji odpoved a ev. radu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
NemcekJ | 29.4.200814:11
Trochu jsem nad tím laboroval a řešení bylo nakonec jednoduché ­- z domovské stránky stáhnout nejnovější software pro AVerTV6 a Aver MCE ­- bylo po problémech.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Din0 (4) | 9.4.20087:51
Jde rozjet tento tuner i nejakym jinym softikem??Nebo jen s priloženým??
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 9.4.20088:04
Funguje
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 9.4.200815:02
Jakým??
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 9.4.200817:34
Ma klasicke ovladace, takze asi s jakymkoliv. Pro digtal ma BDA ovladace a funguje ProgDVB, pro analog ma WDM ovladace a funguje ATV2000, jine jsem nezkousel, ale predpokladam, ze pujdou take
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubik23 | 15.4.200821:10
Bohuzial, mne nejde s atv2000 . . . v konfiguracii nenajde ziadne nastavenie, co sa tyka karty
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 15.4.200822:37
Už si to moc nepamatuju, ale je tam myslim nutne vlozit Video converter, jinak se nepripoji Video renderer
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
81403 | 26.3.200817:49
zdravim
neviete niekto ako je to s podporou NTSC? a tiez by ma zaujimalo, aka je odozva z toho anologoveho video­-in vstupu ­- tj ci je to pouzitelne v realtime napr na hranie na konzole a podobne
dik
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
artam (54) | 28.3.200812:09
NTSC nie je problem. Analogovy vstup funguje bez problemov, uz som cez neho nagraboval par kaziet z analogovej kamery. Na realtime to ale asi nebude, ma to spozdenie tak cca 0,5s.
A varujem vas ;­-­), vyhnite sa tomu MPEG enkoderu, ktory je sucastou toho AverTV, resp. ovladacov, ktory sa default pouziva pri grabovani z tohto softveru, okrem bitrate sa neda nastavovat a kvalita je otrasna! Na grabovanie pouzite radsej akykolvek iny softver. Najlepsi vysledok som dosiahol pri grabovani cez volbu Capture priamo v Mainconcept MPEG Encoderi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
81403 | 29.3.200816:17
dakujem za info :­)
s tym oneskorenim sa sa neda nahodou nieco spravit?
pripadne ak by niekto vedel o usb tuneri, ktory ma analog. video vstup podporujuci aj ntsc a fungujuci bez nejakeho vyrazneho oneskorenia...? :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 29.3.200817:45
Spozdeni bude vzdy, s tim se neda nic delat, obzvlast pres USB, kde je hodne bufferu. Tento Aver podle mne podporuje NTSC na video vstupu, jen je treba to spravne nastavit ­(mozna jiny program?­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 26.3.200816:42
Při sledování TV a i při nahrávání ­(což vadí mnohem víc­) se stává, že obraz začne problikávat s černou obrazovkou. Dost často se to stává, když naběhnou reklamy, ale není to zcela pravidlem. Poradí­/vysvětlí­/pomůže někdo?? Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 18.4.200815:57
JENOM VÝZVA: ODPOVÍ MI NĚKDO NA TOTO? Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 18.4.200821:05
Nevím, co k tomu říci. Mně se nic takového nedělo. Zkuste analyzovat, zda je to ve zdroji nebo v grafice ­- zapnout­/vypnout akceleraci, použít jiný program atd. Hlavně mi přijde divné, že to dělá u reklam...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 21.4.20088:50
Miku diky. Chtěl bych ještě dodat, že k problikávání obrazovky obraz­/černá dochází i v případech náhlé změny kontrastu obrazu ­(přechodem do světlých barev­) například: kamera snímá startující letadlo. Na runwayi je vše OK, ovšem při přechodu záběru na oblohu dojde k problikávání. Tolik asi laicky podáno.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 21.4.200811:00
Jeste mne napadlo, jestli nemas ATI grafiku a zapnutou HW akceleraci. Mne toto zlobilo tak, ze byly prehozene pulsnimky, coz muze v dusledku delat i to co zminujes, pri svenkovani kamery se pak ale obraz trha sem tam. Ale na vine jsou zrejme ATI drivery, protoze to dela i pri prehravani videa v jinych programech, nekdy to fungovalo a nekdy ne ­- jakmile rekne dekoder rendereru, ze jde o prokladane video, tak to takto zlibi.

Na nvidii mi to chodi dobre, tak nevim.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Honza Breburda | 2.10.200915:30
Ahoj, mohl bych tě poprosit,jak se dá vypnout HW akcelerace grafický karty? Mam totiž AverTV Hybrid a při přehrávání z TV nebo kompositu to problikává.Aspoň bych to vyzkoušel,jestli to pomůže:­)hledam v nastavení grafiky,ale nevim. Mam právě zmiňovaný ATI.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
llubik12 | 25.3.200814:29
este doplnok, ked sledujem tv a chcem si nieco nahrat, stlacim nahravanie a vtedy cely obraz vytuhne, modra ledka zhasne, asi sa to cele reinicializuje, a po cca 1­-2 sek. to zase nabehne. Je to v podstate nepouzitelne. Bude na tomto fungovat descaler?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
andrejH0 | 25.3.200810:12
zdravim
cchem si kupit tv tuner a ako citam rozmyslam, ze kupim tento tuner, sice je usb a dufam ze to nebude robit nejaky problem...doteraz som mal pci ­(msi tv anywhere a nejde mi uz zase­)...len ala otazka fici uplne v pohode aj na stolovom pc a nema problem zo zvukovymi normami?­(byvam na zahori a chytam aj slovenske aj ceske stanice ci pochopi ten tuner inu zvukovu normu co pri starej karte vyriesil az dscaler­)
dik moc
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jetson | 4.4.20089:37
Měl jsem ­(a mám­) ve stolním PC starou PCI kartu ATI stereo a teď koupil recenzovaný tv tuner ­(hlavně k notebooku a kvůli DVB­-T­). Byl jsem velmi mile překvapen po všech stránkách. Pod XP instalace bez problému, plná funkčnost, velmi dobrá citlivost a hlavně jsem nemusel 3 měsíce kombinovat ovladače a softy, abych byl spokojen s funkcí. Všechno co od toho chci já, šlape v základu. Dálkové ovládání ­(které mi přijde jako zvrhlost v mém případě, kdy chci TV provozovat právě když sedím u PC­) je jednoduché ale funkční ­(a hlavně opět na první pokus­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jano101101 | 21.3.200822:05
I na základe iných testov som si kúpil pred rokom alebo dvoma AVerTV Hybrid+FM Volar ­(A828­)
môžem povedať neni čo riešiť BOMBA dotoručujem !!! A môžem povedať že je to univerzálny multimediálny tuner na trhu.
Ale aby som bol aj užitočným kritikom doporučujem dať si pri inštalácí češtinu ­(Slovenčina je akási zmiešaná so Slovinščinou .
Tri neduhy čo tuner má je:
1.určite by si zaslúžil lepšiu konzolu vyhladávania programov­-nie že by bola zlá ale očakával by som napr.zadám kanál alebo priamo frekvenciu i ked to ide je to nedoriešené ­(pochopíte časom­)
2.tuner nemá RDS škoda!
3.závažná vec je backup setingu nastavených programov príklad môžete si urobiť skupiny napr.a­)káblovka BA b­)káblovka Trnava c­)vzduch BA a podobne a ked si uvedomíte že kolko času vám dá ešte si ich aj usporiadať podla poradia je to tak na 45min.
A teraz si predstavte že si chcete preinštalovať PC ? :roll: !!!no tak idete na novo od začiatku.
tuner si robí zálohu settingov do mojich dokumentov­-ale nedoporučujem sa na to spoliehať nefunguje to na 100%
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
otelo (2) | 24.3.200811:28
ako si si dal pri instalacii cestinu? ja som musel prestavit na cestinu cely windows aby sa to zinstalovalo v cestine a ten krepy program sa po prepnuti windowsu do slovenciny prepol tiez. nepamatam softver z ktoreho by som bol tak frustrovany ako z averTV.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jano101101 | 24.3.200812:03
no je to takto:
chod do:C:­\Program Files­\AVerMedia­\AVerTV­\Config­\langa tam treba prepísať súčastný jazyk to čo používaš na rccze.lng­/.dll čiže vždy dvojicu dúfam že si to pochopil príklad máš slovenčinu tak nájdeš rcsclo.lng rcslo.dll zobereš ich preš a súbory rccze prepíš na rcslo vždy dvojicu dll a lng
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
otelo (2) | 24.3.200821:00
ok, vdaka. premenovat tie subory mi nenapadlo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
gate75 | 1.11.200810:42
nemali ste nahodou s touto kartou problem naladitt markizu v lokalite ba, na kablovke ? nechce mi to is, aj nejake dalsie programy z balika 55 naladi asi 25­-30
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
martin_x64 | 1.11.200814:43
mal som podobny problem.Nebyvam sice v ba ale taktiez mam kablovku.Po prvotnej instalacii mi naladilo len zopar stanic, skusil som zmenit krajinu­/region v nastaveniach z SK na CZ a trosku sa to zlepsilo, najlepsi vysledok som dostal s nastavenim Austria...vyskusaj, myslim ze by to mohlo pomoct.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
valvex (1) | 20.3.200820:44
Zdravím všechny,
mám tenhle přijímač od včerejška a narazil jsem dnes na problém s dálkáčem. Po probuzení pc z režimu spánku nefunguje dálkové ovládání. V okamžiku uspání byl tv tuner aktivní ­( DVB­-T­). Máte někdo stejný problém?
Rosťa
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 12.5.200822:42
po hibernaci mi nikdy nechce ovladač fungovat, musíš tuner odpojit a připojit
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvedo | 26.9.200819:12
s nejnovějšími ovladači už není problém s ovladačem ani po probuzení z hibernace
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 20.3.200811:42
Koupil jsem si TV tuner Aver TV Hybrid Volar HX, FM, USB, externí přijímač a po zapojení do Notebooku jsem byl nemile překvapen, jak se zařízení velmi rychle a hodně zahřálo. Ruku bych na tom 2 minuty držet nechtěl. U PC to tak dramatické není. Zřejmě se to teplo ­"rozejde­" po kejsině. Skoro mám strach, aby ten ­"čulibrk­" nevytavil USB konektor… Je to normální nebo je to na reklamaci? Nechci to u prodejce zbytečně hrotit.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 20.3.200819:33
Přijde mi divné, že by se přijímač hřál jinak na notebooku a na stolním PC. Přes USB konektor příliš tepla nepřejde, většina se chladí přes tělo přijímače. Pokud přijímač funguje, tak to asi na reklamaci nebude. Nechal bych ho zapnutý delší dobu a uvidíte, jestli je teplota problém nebo ne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 21.3.200812:12
Díky Miku! Teplota na anténním výstupu u AVerTV je skutečně přímo ďábelská. Ještě drobnost: zvuk při přehrávání TV je OK, ale při nahrávání se vyskytují lupance ­(zřejmě disk cosi nestíhá­). Dá se to řešit stažením aktuálních ovladačů a když ano, tak odkud?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 22.3.200822:40
Toto asi ovladače nevyřeší, testoval jsem to s těmi nejnovějšími z www.avermedia.com a tento problém jsem nezaznamenal. Ty lupance se vyskytují jen v nahrávce, jen v tom co je slyšet nebo v obojím? Dělá to i při naplánovaném nahrávání?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MeeRek | 25.3.200813:38
Stáhnul jsem nové ovladače a zdá se mi, že je teplota skutečně nižší. Možná to je ale jenom subjektivní dojem vyvolaný očekáváním zlepšení. Lupance jsou jak při přehrávání, tak i při nahrávání. Ale mám ještě jednu novinku: stává se mi, že při nahrávání dochází k problikávání obrazovky s černou obrazovkou. Celkem se to pravidelně stává při reklamních vsuvkách, ale není to jednoznačné pravidlo. Čím to? Slabá grafická karta?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lubik12 | 25.3.200814:11
no ja ho mam asi dva tyzdne, s najnovsimi ovladacmi bol zvuk TV nepouzitelny, kazdu polsekundu lupanec, ako keby premodulovany ­- zahlteny vstup, alebo ako by som to nazval, starsie ovladace su zda sa mi na tom lepsie. V nahravke lupance som si nevsimol. mam to napojene na kablovku.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Weehress | 16.3.20088:00
Je opravdu nutností mít grafickou kartu DX9 kompatibilní? Mám NTB IBM ThinkPad T41 ­(Pentium M 1,6GHz, 1GB DDR­), kde je Mobility Radeon 7500, který je plně kompatibilní jen s DirectX verze 7. Je tu někdo, kdo úspěšně provozuje tento tuner na podobné starší GK?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Weehress | 16.3.20088:03
...jen dodám, že by mi tato tv na notebooku sloužila hlavně ke sledování tv a ne k nahrávání. grafická karta má 32MB vlastní paměti.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jake333 | 16.3.20088:20
http:­/­/avermedia.mironet.cz­/DetailPage.asp?DPG=74874&FPG=1#diskuze ­- podle toho bude fungovat i na starsich grafarnach ­(GeForce2 MX­/MX400)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 16.3.20088:36
Není nutností, ale je pravděpodobně nutné mít nainstalovaný DirectX 9 kvůli rozhraní k API. Jinak si myslím, že stačí karta zvládající DirectX 7 ­(kvůli VMR­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SampleSlayer | 14.3.200811:24
Mam dotaz. Kdyz si poridim prodluzku pro USB a nato nahodim tento prijmac pojede to v pohode nebo mu nebude stacit stava, jde mi tak max o 0,5m nechci ho mit pripojen v notasu radej nekde kousek dal at pri manipulaci ho omylen neulomi a pri praci nezavazi. Jde to tak ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 14.3.200811:40
Ano to jde
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ungs | 17.3.200815:33
Jen si je dobre dat pozor na to, ze je potreba koupit kabel USB2.0 ­(o nekolik malo korun drazsi nez obycejny USB kabel­). Sam mam kabel 1.8 metru dlouhy a funguje to v pohode.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
aassdd | 21.3.20088:41
kabel USB 2.0 je len marketingovy tah
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ungs | 1.4.200812:05
Ze je USB 2.0 kabel jen marketingovy tah, to je dost casto sirena nepresnost, protoze to neni tak uplne pravda.
USB 2.0 kabel ma trochu jinou konstrukci proti puvodnimu USB 1.0 kabelu. Ted si moc nevybavuju obrazek s prurezem USB kabelem ­(da se najit na netu­), ale USB 2.0 kabel ma myslim kazdy vodic zvlast izolovany­/stineny a pak je to jeste izolovano­/stineno po dvojicich nebo tak nejak. Ucelem je nejspis minimalizovat ruseni mezi jednotlivymi vodici, aby bylo mozne dosahnout vyssich prenosovych rychlosti bez chyb. Jinak souhlasim s tim, ze jednotlive vodice jsou do konektoru zapojene uplne stejne ve vsech typech USB kabelu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
attaq | 23.4.200815:52
Ja ho provozuji bez problemu na 5 m USB kabelu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zdeněk Eisenhammer (4) | 14.3.200810:05
Mám tu starší verzi AverTV Hybrid+FM Volar a jsem s ní velmi spokojený, jediné, co mi trochu vadí je, že za provozu se poměrně dost zahřívá ­(při příjmu analogu, DVB­-T jsem nezkoušel, protože u nás zatím nevysílá­). Je to u nové verze lepší? Liší se nějak teplota podle režimu příjmu?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Radek Jahoda (396) | 17.3.20088:29
Teplota v podstate odpovida spotrebe, takze to urcite lepsi je. V DVB­-T rezimu zere mnohem mene, takze se i mnohem mene zahriva
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Karel-777 | 14.3.20089:27
Vidim ze Avermedia dela stale polovicate softy ke svym produktum.
Mam AVerMedia A16A­/A16AR PCI Hybrid DVB­-T v dobe Win XP jsem cekal rok a pul nez vydali 4­-tou verzi ovladacu s aplikaci a az pote fungovaly vsechny funkce.
Ted ji stale nemuzu provozovat protoze pod Vistama....aplikace hned na zacatku vytuhne !!!
Testovano nezavisle na dvou PC s novymi instalacemi OS.
Myslim si ze to neni rukama po tom roce a pul na Win Xp uz snad neco vim :­-­)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lisý (1) | 19.3.200817:13
Mám zatím 14 denní zkušenosti a jak na PC ­/XP­/, tak na noťasu ­/Vista­/ pracuje velmi dobře. Hlavně, že se toho dá u analogu dost nastavit. Správně nastaví i zvukové normy. V naší kabelovce máme zvukovou normu naší i německou. Jen nechápu proč výrobci TV karet tolik lpí na dělení na ­"TV anténu­" a na ­"kabelovou TV­". Stejně je nutné proladit celeé analogové spektrum včetně ­"kabelové­" části....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.