Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVerTV Capture HD: moderní TV jedině s HDMI

1.6.2010, Radek Jahoda, recenze
Doba se mění a s ní i nároky. K připojení videozařízení už nestačí jen kompozitní video nebo jen o malinko kvalitnější S-video. Nestačí dokonce ani komponentní YPbPr. Dnešní zařízení používají HDMI.
Karta AVerTV CaptureHD nabízí jako jedna z mála TV karet podporu pro připojení AVCHD kamer nebo herních konzolí v HD rozlišení přes HDMI nebo komponentní vstup. Lze očekávat, že takových karet bude postupně přibývat, jak se budou tato zařízení rozšiřovat. Nevýhodou AVerTV CaptureHD je absence hardwarového enkodéru, takže kompresi musí provádět procesor. Je to pochopitelné, protože by to znatelně zvedlo cenu a karta by se tak dostala dále od požadavků běžných uživatelů.

Naštěstí softwarová komprese není na dnešních výkonných strojích problém a ani ke kvalitě enkodéru nelze mít námitky. Nabízený maximální tok 15000 kbit/s pro MPEG-2 by sice mohl být vyšší, přesto není v obraze vidět výraznější degradace, snad jen při podrobnějším zkoumání.



Stejně, jako je tomu u jiných tunerů, dodává i zde AVerMedia software AVer MediaCenter, který v sobě spojuje jak sledování TV a nahrávání, tak přehrávač videí, hudby a prohlížeč fotek. Jde o docela přívětivou aplikaci, která sice neoplývá vymoženostmi, ale základní funkci splní, je jednoduchá na ovládání a hlavně je stabilní a netrpí neduhy (např. špatnou diakritikou apod.).

I dodávaný dálkový ovladač je docela příjemný, žádný klenot, ale celý komplet spolu s kartou je vyvážený a většině domácích uživatelů bude postačovat - jak z hlediska funkcí, tak z hlediska kvality.

To vše dostane uživatel za docela přívětivou cenu lehce nad 2000,- Kč, která je podobná jako u dvoutunerových přijímačů. Pravda, tato karta dva tunery nemá, zato má ale jiné přednosti. Nechybí ani FM přijímač rádia, takže lze kartu použít v plnohodnotném HTPC.


HDMI a YPbPr vstup
Absence hardwarového enkodéru
Vstupy s podporou HD 1080i
Ikona Odkaz na databázi
Dálkový ovladač
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 2100 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu AVerMedia AVerTV CaptureHD PCI-E H727 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení tuneru AVerTV CaptureHD děkujeme firmě AVerMedia




Vývoj ceny testovaného produktu: