Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play Mini Plus: pokračovatel rodu

15.12.2011, Jakub Doležal, recenze
Když se řekne Mini, v mnohých z nás to vyvolá pocit nižší výbavy. Jenže v případě modelu od společnosti Asus to tak není. Parametry totiž O!Play Mini Plus poráží i své větší konkurenty. Dokáže ale své kvality i po zapojení do zásuvky?
Po několika multimediálních centrech, která trpěla nedotaženým firmwarem, jsem doufal, že reputaci v tomto odvětví vylepší alespoň Asus. Ani tento výrobce však nedokázal ohlídat veškeré funkce tohoto přehrávače a z relativně nadějného modelu se chvílemi stával urputný soupeř.

Začalo to již problematickým přechodem na novější verzi, který skončil zaseknutím přístroje a podobné to bylo i v rámci testování. V určitých momentech se totiž O!Play Mini Plus zkrátka odmlčel a nereagoval na jedinou klávesu ovladače. To rozhodně není pro tak renomovaného výrobce dobrá vizitka a doufám, že tyto hrubky Asus brzy odstraní.

Z dalších nešvarů jmenuji především abecedně poskládanou klávesnici, která má k reálné použitelnosti opravdu daleko. Zamrzí i absence prohlížeče, který by již mohl být u těchto nových center nedílným standardem, jinak je totiž co nevidět převálcují chytré televize. Stejně tak mě nepotěšila osekaná aplikace pro Facebook. Posledním kolegou do party jsou záseky při načítání náhledů videa.



Na druhé straně však stojí výkonný hardware doplněný o moderní síťová rozhraní. K tomu Asus přidává podporu všech důležitých video a audio formátů, takže si svá multimédia přehraje prakticky každý. Majitelé chytrých telefonů s Androidem pak potěší aplikace, díky které můžete svou mobilní sbírku velmi rychle přehrát skrze O!Play Mini Plus přímo v televizi.

Chválu do jisté míry zaslouží i ovladač, který sice nepřináší závratně úchvatnou ergonomii, ale líbil se mi rozsah IR senzoru, takže není zapotřebí mířit jako ostřelovač přesně do diody na přehrávači. Velmi povedená je i spotřeba, která nesahá nad hranici 4 W, což je při schopnostech tohoto modelu slušná hodnota.

Nebýt nedoladěného firmwaru a několika dalších drobností, odnesl by si Asus O!Play Mini Plus jistě naše ocenění, za současné situace jej však musím chtě nechtě zařadit mezi ostatní méně úspěšné kandidáty.


Výkon čipsetu Realtek
Nedoladěný firmware
LAN 1000 Mbps, Wi-Fi 802.11 N
Zamrzání přístroje
Široká podpora kodeků
Osekaný Facebook
Nízká spotřeba
Absence prohlížeče
Citlivý ovladač
Klávesnice podle abecedy
Nabídka internetových služeb
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testovaní: cca 2 500 Kč s DPH


Za zapůjčení O!Play HD2 děkujeme Asusu.
Za zapůjčení NASu TS-259 Pro+ děkujeme QNAP.



Vývoj ceny testovaného produktu: