Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

40" LCD TV: plné HD v podání SONY

24.4.2008, Pavel Kovač, recenze
Dnes se podíváme na 40" LCD televizi Sony KDL-40D3500. Jejím hlavním lákadlem je plné HD rozlišení 1080p, kontrast 16000:1 (dynamický) a slušná odezva 8 ms. Jak si vede v našich náročných testech využívajících optických sond a osciloskopu?

Celkové hodnocení


Když přihlédnu k ceně televize, tak se jedná o velmi dobrý poměr cena/výkon. Plné HD 1080p rozlišení, slušná úhlopříčka 40" a navíc DVB-T, DVB-C tuner, dva HDMI vstupy a české menu za cenu kolem 33 tisíc včetně DPH (aktuální cena v českých obchodech je níže na konci recenze).



Navíc jsem byl velmi potěšen kvalitou barev, které jsou dost věrné, hlavně co se pleťovky týče. Jen je škoda, že v našich končinách stále HD vysílání není moc aktuální, a tak si tuto televizi užijete v plné kráse až v budoucnosti s masivním prodejem Blu-ray a nástupem HD vysílání českých kanálů. Celkově je tedy televize velmi dobrá a za svou cenu poskytuje hodně muziky.




V číslech to potom vypadá takto. Odezva přesahuje 50 %, což je na televizi velmi slušný výsledek. Vysoce nadprůměrné jsou pozorovací úhly, barevné podání a citlivost tuneru. Jediné, co lehce pokulhává, je podsvícení.


Dobré barevné podání
V krajích tmavší podsvícení
Plné HD 1080p rozlišení
Oříznutý obraz u 720p
Dobré pozorovací úhly
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 33 500 Kč s DPH


Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.