Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Nová nálož kamer Samsung
11.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Společnost Samsung si připravila velké množství nových kamer, kam patří nové produkty řad F, S, H a pak také modely SMX-C20, SMX-C24, HMX-M20. Celkem bylo představeno 13 nových modelů, na něž se nyní zběžně podíváme...
tomil2002 (29) | 15.1.201522:44
Pročítám si různé recenze a fóra a narazil jsem na tyto kamery od Samsungu. Míval jsem SMX­-F40 a naprostá spokojenost , později s postupem času jsem přešel na HMX­-H200 a opět naprostá spokojenost a že mi prošlo fullHd kamer pod rukama , počínaje JVC přes Panasonicy a konče Sony . Neměl jsem ještě Canon , to je fakt , ale tuhle hmx­-h200 nedám z ruky dokud se nerozpadně. Jsem naprosto spokojený , točím sice na 720p­/50fps , protože 1080i mě nějak nebere , ale obraz na metrové lcd je super a to je podstatné .Výtku bych měl malinko k tomu že se mi s ní obtížněji držela rovnováha , možná mi ale jen trvalo než jsem si zvykl na zakulacený tvar kamery a používám raději tedy i vodící linky.Naopak bych vyzdvihl zdvojené obládání a jen částečně dotykový display , tedy že záznam a zoom lze spustit s odklápěcího displeje ale klasickými tlačítky bez nutnosti ­"patlat­" display. No a to je taky důvod proč jsem nepřešel na vyšší model hmx­-h300 který jsem měl půjčený , je rovněž super, možná i lepší ale ten dotykáč ... . to je o ničem . Stejně jako Q10 která se mi výborně držela v ruce, ergonomická hezky točila i když mám pocit že o 0,5 ev přisvětlovala ale ten dotykový display .... . , nic pro mě .Největší zklamání pro mě byla videokamera Panasonic HDC­-SD10.
Odpovědět0  0
janko55555 (3) | 24.7.201019:14
Nazdar Romek,

tak ja som si tú kameru S15 kúpil, mám ju dva dni a som veľmi spokojný. Zvonku je veľmi elegantná a moderná ako všetky výrobky od Samsungu, hmotnosť má väčšiu ako kamery radu HMX­-H20x, ale je to v pohode. Hneď na začiatok opíšem pár vecí, ktoré mi vadia ohľadom ergonómie tlačidiel. Nahrávanie a prepínanie medzi módom kamery a foťáku je ok, horšie je to s tlačidlom ­"photo­", ktoré sa tak pohotovo stlačiť nedá. Kamera sa dá nastaviť tak, že keď vyklopíš displej, ktorý je mimochodom perfektný, tak sa kamera zapne do režimu pohotovostného. Vypnúť sa však dá už iba tlačidlom a následne musíš zaklopiť displej. Pri tomto je nevýhodou tá vec, že keď máš kameru nastavenú tak, že sa ti zapne vyklopením displeja, tak ak chceš ísť do režimu preview a prezrieť, čo si už nahral musíš túto funkciu stlačiť na displeji, ktorý je dotykový. Takže objaktív sa ti pri odklopení displeju otvorí a hneď po prepnutí na preview sa zase zatvorí. Tlačidlá sú pod displejom, takže sa knim môžeš dostať až po odklopení. Mali to radšej vymyslieť tak, že aspoň on­/off mohlo byť inde a nie pod výklopným displejom.

Dotykový displej je super, reaguje presne, nie ako tie dotykové displeje na samsung telefónoch spred asi cca 2 rokov.

Veľmi dobrý je aj režim rýchlej editácie videí, ktorý má tri možnosti ­(rozdeliť video, vymazať jeho časť a spojiť viac videí­). Tu možno tomu vytknúť len to, že na spojenie videí môžeš označiť maximálne dve videá, ktoré chceš spojiť, ak chceš pripojiť tretie video musíš proces zopakovať a kprvým dvom spojeným pripojiť rovnakým postupom to tretie video. Pri prehrávaní na displeji alebo na TV je veľi dobrá možnosť hudby v pozadí, kde si môžeše zvoliť z viacerých žánrov a ostatné stiahnuť zo stránky samsungu. Videám to pri prehrávaní dodá profesionálny vzhľad.

Wifi to má tiež, zatiaľ som neskúšal, ale mám skúsenoswť s inými výrobkami samsung, ktoré majú DLNA a je tu super vecička, či už s káblom alebo bez ­(wifi­).

Zoom je super, neskresľuje, stabilizátor obrazu pri fokách aj pri videu je tiež dobrý, ale stále platí, že keď chytíš kameru jednou rukou, je to horšie ako keď ju držíš pevne dvoma rukami alebo je na statíve. Veľmi spokojný som s vylepšením tmavých scén ­"c.nite­", dá sa vypnúť, dať na normál alebo na super. Veľmi podarené.

Ďalšia výhrada, oproti rade HMX­-H20x nemá širokouhlý objektív, s tým sa treba zmieriť a točiť také scény, kde širokouhlý objaktí nebude chýbať :­).

Zabudovaný softvér je šikovný, rýchly ­(na dobrom počítači­) a á celkom dobré funkcie pre amatérov, profíci sa na ňom len pobavia. Ja som amatér mimochodom.

Nechcem písať recenziu, v živote som žiadnu nenapísal, ale som s touto kamerou veľmi spokojný. Obraz je suer, mám LCD TV Samsung a spolupracuje to tak ako má. Natočilo mi to videá v takj kvalite, že sa mi zdajú tie moje lepšie ako tie na youtube, keď si dáš vyhľadávať niečo ako ­"samsung s15 s 16 test review­".

Ešte jedna vec mi napadla, čo sa týka zvukum, je super, páči sa mi aj funkcia ­"zoom mikrofónu­" alebo ­"potlačenie reči kameramana­". Nepočuť žiadne pískavé zvuky, ktoré boli spomínané v recenziách pri kamerách rady HMX­-H10x alebo HMX­-H20x či už na českých fórach alebo aj zahraničných.

Mám doma full hd televízne programy šírené lokálnou iptv cez lan, ktorá ich odoberá asi cez skylink, ale ani HBO HD ani promo programy HD nemajú u mňa kvalitu, akú som si natočil sám na S15­-tku.

Čakal som na túto kameru pol roka a som spokojný, inak kúpil som ju za cenu, za ktorú sa bežne predáva rada HMX­-H20x.
Odpovědět0  0
Romek | 24.7.201020:11
ahoj Janko55555
Já jsem si kameru HMX­-S15 rovněž pořidíl. Obraz,funkce... nadšení.
ALE !!!! co se týče zvuku byl jsem dosti zklaman.
Kameru reklamuji, i když si nejsem jist zda je vadná.
Popis problému: V naprosto tiché misnosti při přehrávání značný rušivý šum, jak z interního repro tak USB kabelu.HDMI nebo komponent podstatně lepší.V přírodě jsem chtěl nahrát zvuk ptáků ­- nahrávka vyzněla jako kdyby okolo byl menší vodopád.Když v mísnosti někdo mluví, šum jde do pozadí, v momentě ticha šum rušivě vyleze do popředí.
Nevím zda moje kamere je vadná nebo dynamika mikrofonu je tak citlivá,a nebo jsem tak náročný, ale můj názor sdílí více lidí co nahrávku slyšelo.Zkoušel jsem přehrávat na jiném PC, jiné TV, zkoušel jsem různá nastavení, ale nakonec jsem ji přesto reklamoval.
Janko, ty máš naprosto čistou zvukovou nahrávku v tiché mísnosti ­- žaden šum???
Prosím dej vědět.
Díky
Romek
Odpovědět0  0
janko55555 (3) | 25.7.201018:55
Dnes som vyskúšal nahrávky v tichej miestnosti a ten šum tam je, je menší ak nastavím hlasitosť mikrofónu na najnižšiu úroveň a tiež je menší aj pri použití externého mikrofónu. Uvidíme, či na to vymyslia nejaký firmware ako bol aj na hmx­-H radu. Ja ale väčšinou dávam hudobné pozadie do videa.

Jano
Odpovědět0  0
Romek | 25.7.201020:56
Se snížením hlasitosti mikrofonu máš pravdu, ale i ostatní zvuk jde dolů.takže to problém neřeší.
U hodně snímků se v pozadí používá hudba na pozadí,ale jsou scény, kde se to nehodí nebo to tam nechci a pak je problém.
Zajímalo by mne jaký typ ext. mikrofonu máš?Na HMX­-H řadu vymysleli nějaký firmware ­- co se týče problému se zvukem???
Já tyto věci moc nesleduju,jsem obyčejný amatér, ale kdyby můj problém v servisu vyřešili firmwarem budu rád.
Když mi necháš email, dám ti vědět jak jsem dopadl nebo to napíšu tady.
Odpovědět0  0
janko55555 (3) | 26.7.201018:05
ten externý mikrofón je ešte z čias komunizmu ani neviem aký typ, to som len tak skúsil, ináč nepoužívam žiadny. Firmware je na radu HMX­-H20x, dá sa stiahnuť na stránke samsungu a na americkej stránke samsungu je aj video ako sa má inštalovať. To, že rieši problém so zvukom som čítal na youtube pri komentári k nejakému videu, v ktorom šumel zvuk, asi to bolo toto http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=z7osu97nksk. Škoda, že pri uverejnení firmware na download výrobca nenapíše aj aký problém ten ktorý firmware rieši.
Odpovědět0  0
Romek | 26.7.201021:20
Zatím díky za info.
Až já budu mít nějaké zprávy ohledně mé reklamačky, dám vědět
Odpovědět0  0
Romek | 16.8.201016:14
Takže reklamačka dopadla dobře.
Peníze jsou zpátky doma.
V servisu se měli vyjádřit, že tam našli nějakou vadnou součástku, kterou nemají.
V protokolu nic do podrobna nepsali.
Teť váhám zda si mám objednat tu stejnou kameru,zda tam skutečně bylo něco špatného nebo tato série kamer je zvukově slabší a mám se poohlédnout pojiném modelu.
Odpovědět0  0
Ratchet | 10.4.201022:27
Mám dotaz....Sice tu není recenze o JVC ale pokud někdo má model JVC GZ­-MG330AE tak mi prosím poradte, jak se dává pauza pokud tam vůbec něaká je....Děkuji předem
Odpovědět0  0
mikusák (1) | 10.4.201013:55
Řada se již objevuje v nabídce od cca 18 do 26 tis.Kč. Prosím nové majitele o sdělení zkušeností s kterýmkoli typem ­(nejraději snad S15­), případně o prameny informací pro tuto řadu. Předem díky.
Odpovědět0  0
Romek | 17.6.20107:34
Uvažuji o koupi S15, ale rád bych slyšel nějaké zkušenosti od uživatelů, kteří ji už mají.
Na Netu jsem nenašel žádné recenze, zkrátka nic co by mne vedlo k tomu abych ji už dneska objednal.
Odpovědět0  0
michalnet1 | 12.1.201011:35
jaké budou prosím asi ceny zmiňovaných modelů díky
Odpovědět0  0
Lobobery (3) | 11.1.201011:58
Tak to vůbec nechápu. Proč řada F, která má výrazně větší čip než řada S, má rozlišení videa jen 720x480 a řada S 1920x1080, když má menší čip?
Odpovědět0  0
Jan Humr (1) | 9.4.201017:31
Ono to bude tim ze je to uplne naopak nez jsi rekl http:­/­/cs.wikipedia.org­/wiki­/Soubor:Velikosti_CCD.png
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.