Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
31.12.2008, Jan Černý, aktualita
Výrobce LCD monitorů a televizí, BD a DVD přehrávačů snad ani nemusíme představovat. Včera tato korejská společnost oznámila, že na veletrhu spotřební elektroniky CES 2009 předvede novinku v podobě 480Hz LCD televize.
POiNTERx (4) | 12.1.20099:02
Lidske oko zachyti samozrejme viac ako 25 snimkov... 25 snimkov ­(resp 24­) je len minimum aby ludske oko zachytilo obraz plynule. Aj ked je pravda ze po zvyknuti na snimkovaciu frekvenciu 50 mi 24 pripada dost trhane.
Dalsia vec je, ze tento LG pracuje na 480 Hz ale nie snimkovacej frekvencie ale backlight frekvencie ­(ako spomina aj autor prispevku­). Nejak obzvlast som to nestudoval, ale domnievam sa, ze konkretne ide o to ze je pouzity procesing, ktory dopocitava fps na 240Hz a dalsich 240Hz je backlight frekvencia. Nie je to vsak nic nove, tzv. ­"scaning backlight­" pouzival uz Philips v LCD pred 3rokmi ­(ziskal vtedy za to aj EISA za inovaciu­), akurat ze pracoval s frekvenciou 75Hz. Marketing v LG sa tak pravdepodobne rozhodol spocitat 240+240Hz a vyslo im pekne cislo 480Hz :­) ..­(pre EU by to bola 400Hz frekvencia­). Zo strany Marketingu by to bolo pochopitelne. Co sa tyka scaning backlight, tak k tejto technologii by sa tento rok mal vratit aj Philips a cital som ze to uz stihol okopirovat aj Samsung a tiez sa to chysta pouzit.
Len dovysvetlim ze scaning backlight by mal kvazi znizovat dobu odozvy tym, ze presvetluje obraz len v spravny okamih synchronizovane s prekeslenim obrazu.
Odpovědět0  0
neregistrovany ja | 31.12.200819:48
K cemu je to dobre, kdyz lidske oko nerozlisi vece nez cca 25 snimku za sekundu?
Odpovědět0  0
Lukáš Petříček (1) | 1.1.20092:29
Protože více je v tomto odvětví obvykle lépe? Mimochodem, lidské oko dokáže rozlišit i podstatně více, například i 60 nebo 120 fps. Záleží ale samozřejmě i na tom, jestli je to film nebo počítačová hra a na dalších okolnostech. Pro profesionálního hráče FPS bude myslím něco podobného klidně použitelné... ;­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.