Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
15.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Xiaomi na evropském trhu představilo Mi TV Stick – malé zařízení, které se připojí rovnou do konektoru HDMI. Obsahuje Android TV a svou cenou neurazí. Oznámena byla zatím pouze verze s Full HD.
VictorCZ (2) | 16.7.202016:19
Problém je , že nejde o žádné revoluční zařízení a ten kdo ví jak využít STB s androidem nebo HTPC jej s velkou pravděpodobností už dávno má .
"Chytré­"TV přímo od výroby mi domů nesmí , postupně jsem se propracoval až k Shield TV a pro tu není tenhle stick stále konkurencí . Obecně Android TV není vůbec výhra ale brzda tam kde by mohl fungovat čistý android... ale opičákům u televize to stejně bude jedno , hlavně když pojedou ty jejich obrázky ;­).
Odpovědět0  2
Jardadoma (13) | 16.7.20209:54
A co to vlastně dělá? Možná se najde někdo jako já, kdo nikdy takové zařízení neměl. Musí k tomu být mobil s internetem nebo jak?
Odpovědět0  0
wacko (11) | 16.7.202010:04
Hloupé televizi ­(bez internetu­) umožní přehrávat internetový obsah ­(+nějaké hry a appky­). Teď jak se vypne DVB­-T, tak to zachrání televizi před vyhozením ­- bude aspoň na ten internet.
Zajímalo by mě, jestli podporuje HDMI­-CEC ??
Odpovědět0  0
PaiaJBC (11) | 16.7.202010:44
To víš, že se najde někdo takovej... A taky se sám sebe ptám, zda bych tyčinku využil, no nejspíš ani nevyužil.

Byť se zajímám o technologický novinky a čas od času si i nějakou pořídím, tak klasickej přístroj zvanej ­"televizor­" mi odešel do elektronický věčnosti někdy v roce 2008 ­(koupenej 1993, takže 15 let provozu­) a od tý doby jsem žádnej další už neměl, bo jsem ještě před jeho skonem už měl v počítači TV kartu, analogovou, kterou jsem při prvních zmínkách o DVB­-T doplnil o USB tuner s DVB­-T, ke kterýmu jsem po výměně kompu přikoupil druhej a ty mi vydržely až do nedávné doby, kdy jsem je musel nahradit tunery s DVB­-T2, ke kterým jsem musel vyměnit i grafárnu za trochu lepší ­(místo Radeonu HD 6350 mám teď GeForce GT 1030, jsem omezenej nízkým profilem desktopu od HP­). Takže chytám 4 muxy, něco zatím ještě jako P, než bude finální přepnutí do T2.
Naco by mi byl nějakej přístup na netflix či amazon, když na otitulkovaný filmy­/seroše v původním znění nekoukám, já jsem 100% vyznavač dabingu, páč za 52 let života mi nešlo naučit se žáden další cizí jazyk krom slovenštiny. Ve škole jsem prakticky jen uměl přečíst ruskej nebo německej text bez porozumění a slyšený cizí mluvy ani nedokážu zopakovat. A to mám přitom skoro absolutní hudební sluch, jsem frontmanem kapely, ale pěju pouze česky.
Odpovědět0  0
PaiaJBC (11) | 16.7.202010:48
ale když už se bavíme o technologiích, moje USB tunery by měly podporovat HbbTV, zakoupenej software DVBViewer to taky podporuje, zakoupil jsem plug­-in pro HbbTV, ale přesto nevím, jak to ­"červený tlačítko­" zprovoznit...
počítač je samozřejmě na netu, ale do tunerů mám zapojenu terestrickou anténu na okně, žádný IpTV, žádnej SAT...
Odpovědět0  0
Jardadoma (13) | 16.7.202012:41
A ví někdo, jak to funguje? Kde to bere připojení na net? Funguje to jako běžné Pc, tedy možnost brouzdat po netu, kde chci? České weby a tak. Prostě malé Pc s Googlem?
Odpovědět0  0
wacko (11) | 16.7.202012:58
Tak píše se v článku, že má wifi kartu, no tak přes ní na domácí wifi AP ­(nebo přenosný hotspot wifi z mobilu­).
Co se týče brouzdání po netu, teoreticky by mělo jít doinstalovat nějaký prohlížeč jako google chrome.
https:­/­/beebom.com­/best­-android­-tv­-apps­/
Akorát to bude chtít přes micro USB připojit klávesnici ­(bezdrátovou přes dongle­) anebo rovnou bluetooth klávesnici­/myš.
Odpovědět0  0
Jardadoma (13) | 16.7.202013:35
Děkuju.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.